Image and video hosting by TinyPic

01 December 2015

Jualan Brownies Pertama Saya

Idea Dulang Hantaran Tunang


aku tak bercadang pun untuk jual brownies asalnya, aku selalu buat untuk makan je, adik-adik ipar aku suka makan, sehari ke sehari, brownies aku jadi semakin okay, bila selalu buat, selalu explore resepi, lama-lama kita dpt hasilkan brownies yang cantik dan sedap, org kata, brownies ni lagi kedut lagi sedap, mmg betul, makin kedut makin sedap dan cantik, sayang sangat kulit-kulit dia tu. aku bila nampak kulit dia tu, Ya Allah, geram sangat. hahaha.

Tetiba satu wasap masuk " akak, nak tempah brownies boleh tak? nak letak atas dulang hantaran " alamak, cuak lah aku, tapi aku terima je, buat pertama kalinya, tak pernah jual lagi brownies, nebes jugak, siap nak buat hantaran lagi, segannyaaa, tapi aku cuba je. tak cuba tak tau kan.hehehe.

So, ini lah rupanyaaaa! cantikkan kedutan dia, moist, tak berapa manis. sedap sedap tekak, brownies kalau tak manis pun tak sedap, dia mmg texture mcm ni.

Brownies aku menggunakan serbuk koko yang berkualiti, dan aku menggunakan coklat BERYLS, beryls ni coklat yang berkualiti dan sedap. Agak mahal, tapi hasilnya puas hati. Korang nak cuba ke? hehe. aduhhh malunyaaa~

brownies-kedut
brownies-KL
Okay tak nampak?
Idea Hantaran
untuk atas dulang
aku letakkan dalam bekas mcm ni je untuk hantaran tu, sbb dulang dia dah ada bunga, atas brownies ni siap ada leplep tauuu, sweet kan, pertunangan kan manis, so kena makan benda yang manis manis.hehehe. Tapi jgn sampai kena kencing manis pulak.haha. InsyaAllah, perhiasan aku boleh buat upon request. sape sape nak order, boleh je Whatsapps aku okay! Doakan aku berjaya korang!


Untuk yang nak order Pavlova XL, aku buat YES tau, RM50 saja! hehehe. Jumaat ni 18/12 aku ada buat delivery Putrajaya, boleh lah sape nak selit selit order. Wasap jugak okay! TQ korang! bai! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Dik..bln 12 akk nk order k..nti tggu bila akk free k

    ReplyDelete
  2. comel lah kak. ada love-love tu yang sweet :D

    ReplyDelete
  3. wah...goodluck...nmpk menyelerakan btol

    ReplyDelete
  4. sedapnyee cantik kejadiannya..sy dah la mmg suka broniss..;D

    ReplyDelete
  5. Cantik dan mesti sedap tu:)salam kenal n follow sini

    ReplyDelete
  6. cantik kejadiannya.. sya pernah cuba buat..tp x jadi..huhu

    ReplyDelete
  7. tahniah rara.. makin maju bis.

    ReplyDelete
  8. rara buka cafe lepas ni please..nnt akk review cafe rara hahahahahahahahaha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com