03 December 2015

The Parenthood - Tempat Riadah Keluarga Zaman Moden

1st London Street Family Park @ Sunway Putra Mall


Seronoknya bila jadi Parenting Blogger ni, sbb kalau ada hal apa apa tentang anak, kita akan dapat invitation, boleh jadi orang pertama yang explore tempat tu, dapat diskaun dan macam macam lagi, bagi aku best sangat lah, aku suka. hehehe. Lepas tu share benda-benda best mcm ni dengan korang semua. Tak sia-sia jadi blogger dari 2010 lagi.hehehe.

Last week ada 1 private event bloggers conferences tentang London Family Park ni ( The Parenthood )1st in Malaysia tau! Tempat ni best sangat sbb decoration dia mmg semua ala-ala London Street, mcm orang yang tak pernah pergi London cam aku ni, teruja sangat lah bila berada dalam ni, deco cantik cantik.

Kenapa nama dia THE PARENTHOOD? jom sambung baca, entry panjang tau! Gambar pun banyak.hehehe.


My Kindom - Play and Learn


Lepas register, kami terussssss straight ke My Kindom, My Kindom ni playground, mcm mcm ada dalam ni, Princess suka sangat lahhhh! Tapi anak aku ni penakut, nak main nak main, tapi kena ada ibuu atau papa belakang dia.hahaha. Walaupun kami tak breakfast lagi, kami terus je tuju kat playground dulu, sbb too excited! hehehe.


Masuk dalam kawasan The Parenthood ni, korang tak dikenakan charge, tapi untuk masuk ke dalam My Kingdom ni, ada bayaran yang dikenakan, untuk anak 1 TAHUN KEBAWAH saja yang FREE! Nanti harga aku letak bawah sekali OK!

Ada 3 bahagian dalam My Kindom ni, ada untuk baby, toddler sampai umur 12tahun. Tempat nya sangat luas, sangat selesa, untuk mak mak lepak bergossip pon sesuai.hahaha. Lepas register, korang as mak bapak pun akan dapat tag yang ada barcode, barcode ni bukan saja-saja, barcode ni hanya untuk family korang saja. Andai kata korang nak tinggalkan anak korang dalam ni main sorang-sorang, ianya takkan ada masalah, sebab ada staff yang akan jaga kan anak korang.

FOR SAFETY, anak korang TAKKAN boleh keluar dr My Kingdom sorang sorang melainkan dengan korang, sebelum keluar, code di tangan akan di scan, andai kata orang nak culik ke, tak boleh sbb kalau barcode tak match, anak korang takkan dibenarkan ikut orang tu. eh paham ke tidok ni! hahaha.

then lepas tinggalkan anak korang main kat situ, korang boleh lah buat aktiviti korang, utk mak mak boleh pergi SPA, untuk bapak bapak boleh pergi gym! whoaaaa hebat sgt neh!


Lepas register dan amik tag masing-masing, kami terus g makan di cafe dulu, LilliPilli Cafe, amboiii, omei angat neh! hehehe. Bawak anak dara tu makan dulu, kang pengsan pulak kalau x makan.hahaha. Mak ko pon lapo ni! hehe.

Kafe LilliPilli ni tak lah mahal sangat, okay lah harga dia, nasi lemak biasa, curry puff, fries, mineral water baru RM15, okay lah kan! hehehe. jgn aspect nasi lemak rm1 lak tau.hehehe. then lepas makan-makan, jom g mainnnnn! yeay!

ada cctv depan cafe utk pantau anak anak dlm My Kingdom
Ni pemandangan dr depan Lillipilli, kalau korang tgh makan, jangan risau kan anak korang, sbb korang boleh monitor anak korang dr TV besar ni, ada cctv dari dalam My Kingdom yang dipaparkan kat sini. so leh tgk anak korang kat celah mana.hehehe.

comei kan kafe.
my cheeky anak dara!
eh terselit picture ibuu.hehehe

My Kingdom @ The Parenthood


Lepas makan makan, Princess laju-laju ajak kami terus g playground, tak sabar nak main lah tu. Masuk dlm My Kingdom ni, korang diwajibkan pakai sock, mana mana pergi pon skrg cm tu kan, so sock mmg WAJIB ada dlm handbag korg, tapi kalau xde xpe, boleh beli je, sepasang RM7 di kaunter.

Masuk je pintu My Kingdom ni, ada tempat lepak-lepak, bean bag utk baring baring, ada X-box lagi tu! hehehe. suka lah budak budak!


Indoor Playground with a Castle theme

• Child Enrichment Classes
• Party Rooms
• Mini Trampoline
• Flying Fox
• Tunnels & Bridges
• Climbing Wall
• Climbing Tower
• Multiple Slides
• Ball Pit
• Foam Padded Flooring & Columns
• X-box 360 Game Console Play Zone
• Free Wi-Fi
• Action cameras in play zones with display monitors in café area

Princess masuk sini tak tentu harah, sume benda nak main, tapi dia nak papa dia main sekali, hahahaha. mana boleh nak hoiii! berpeluh-peluh lah bapak nya mendaki meneman anak, hahaha lawak gila. Aku pulak mcm biasa lah, menjalankan tugas, kena snap snap picture dulu, baru boleh main-main dengan anak.

oh lagi 1, kalau korang nak buat birthday party pun boleh kat sini, dia ada tempat khas, boleh lah korang sewa satu My Kingdom ni.hehehe.


Tepat jam 2.30pm, conference pun bermula, aku tinggalkan je anak dgn bapak tu main-main dulu. Ramai jugak blogger yang cover event ni haritu, ada yang 1st time jumpa, ada yg dah berkali-kali jumpa.hehehe.


Ucapan di mulakan dengan kata alu-aluan dari CEO The Parenthood, Encik Leroy Lee. CEO dia lawak tau, tau tak sebab apa dia bukak The Parenthood ni? katanya sbb isteri dia selalu suruh kesana sini, kejap-kejap beli barang baby, kejap kejap suruh beli wipes, weekend kang suruh bawak anak pergi main playground, kalau ada birthday party pulak, suruh beli hadiah lah apa lah, so dari situ dia mendapat idea utk buka satu stop centre yang ada semuanya, senang untuk mak, bapak dan anak, so terciptalah THE PARENTHOOD.

(1) Relaxation & Leisure – Family fitness room which offers WiO Express's Power Plate and other fitness props for parents and the kids. A Beauty Secret Studio that provides hair care products and services, facial, massage, pedicure and manicure for both parents and kids

(2) Educational & play – themed playground, workshops, enrichment activities (Parents can attend the classes with children)

(3) Shopping – A mini mall concept comprising more than 33 retailers offering products and services for mothers and babies, toddlers, and kids under one roof. Retailers include brands such as Pigeon, Grolier, Faber Castell, Hasbro, Combi, Pureen, and etc (which offers discounts and promotions from time to time). Well known and good quality products that offers your basic necessities, stationery, games, toys, hobbies, collectibles and services for mothers and babies/toddlers/kids.

(4) Dining – cafe and healthy food (TV screens opposite one of the café for parents to watch the kids in the playground while dining in)

(5) Others – Other services include “Drop & Shop” for toddlers/kids of 4 years and above), organising birthday parties and many more.


Lebih 30 kedai yang ada di dalam ni, all about kids, mom and daddy! gittew~ hehehe.

with kakak fink ittew, hai ida! we miss u!
Lepas dgr talk dr CEO, kami di bawa ' berjalan-jalan ' sambil mendengar penerangan mengenai kedai-kedai yang ada dlm ni, eh aku suka sgt lah tempat ni, best sangat! macam-macam dia ada. kalau nak cr hadiah, nk cari costume, nak cr bahan untuk anak belajar, barang-barang DIY, tanam pokok sendiri, buat craft sendiri. semua ada!

mak mak blogger.hehehe
Gym untuk bapak.

Kat sini ada BABY ROOM, mana mak mak yang nk menyusu anak, leh lepak dlm ni, semua ada, complete, sampai breast pump pun hade! hehehe. Wash room pun ada dalam ni, mmg selesa sangat, tak perlu berlari-lari cari toilet kat luar.

private room for mom.

Lepas habis tour, aku kembali ke playground, cari anak dgn bapak ni, mana lah dorang, rupanya masih lagi main, melompat, Princess tu sampai berpeluh-peluh, seronok sangat! hehehe.


Sebelum balik, sempat lagi singgah kedai Faber Castle untuk mewarna, dorg bg mewarna free je kat sini, suka lah budak-budak. Jam 4.30pm kami gerak balik, tu pun anak dara tu tak nak balik, menangis-nangis, pujuk pujuk baru ok. Masuk kereta, pengsannnnn~ hahaha. Korang jangan lupa singgah sini nanti ye, boleh berspa-spa, hehe.


The Parenthood ni akan dibuka secara rasmi pada 5 disember 2015 ini.

Admission Rate (1 tahun ke atas):
Weekday: RM35
Weekend, Public Holiday dan School Holiday: RM45

Promo Price:
5 entrance (Buy 4 Free 1)
Weekday: RM140
Weekend, Public Holiday dan School Holiday: RM180

Facebook The Parenthood: www.facebook.com/theparenthood
Facebook My Kingdom: www.facebook.com/jepkingdom


The Parenthood
Sunway Putra Mall (L2.1)
No. 100, Jalan Putra
50350 Kuala Lumpur
Malaysia

12 comments:

YB Shehan said...

best2

emalin mohd said...

Wah sangat best ni. Mak-mak pergi berspa ada orang jaga...

idzwa kamaruddin said...

ya allah best nyer dik oiii..nak kene pegi jugak lah macam nie!!

yanie yusuf said...

wah menarik.. ni bukan budk je suka.. org dewasa pun tertarik..

Diana Rashid said...

kan best kalau kat sini pun ada...

fathiyah jamaludin said...

bestnyeeee
nak kena gi ni

anis abdullah said...

Menarik. Terima kasih sebab cam cover semua. Ok ada plan nak bawak anak bujang. Yay!!

Farah Waheda Wahid said...

nasib kakak dah accept mender lain, kalau tak, ha ha ha, memang sama naik kat sini nih...

Nursaila Norman said...

anak xtau pun pasal parenthood ni..tapi mak kat sini dah tergedik2 nak pergi..hehehehehe!

Yana Libra said...

menariknya tempat ni :)

Sheila Adziz said...

wow... menarik sangat tempat ni... tak ouas tgk gambar rara... klu p mesti lg seronok la bukan anak ajer, mak pak pun mahu seronok lebih ni...

Inani Hazwani said...

Seronoknyaa pwincess main :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...