04 December 2015

Tips Mudah Menyediakan Solid Food Anak

Cara Mudah Masak Bubur Anak


Aku pernah melalui zaman ' solid food ' ni, hehehe. masa Princess nak masuk 6 bulan dulu, benda yg paling excited is, bila nak bagi anak makan, google sana sini, gigih lah cari bekas, cari info, ikut rules segala, buat frozen food. hari-hari bangun awal utk bekalkan anak solid food yg dibuat sendiri. Seronok sangat!


Memula makan, aku introduce kan Princess buah buah, lepas tu lama lama bosan, aku masakkan bubur nasi, Princess lebih suka bubur nasi dengan ikan bilis, resipi aku senang je, Bubur + carrot + brokoli + ikan bilis, masakkan semua sekali dlm periuk, then blender. Siap!

Tapi kalau anak dah besar sikit, tak yah blander dah, korang just dadukan sayur kecil kecil, then biar kan masak dgn bubur, lama lama lembut lah sayur tu.

Aku dulu masak bubur dalam mini rice cooker je, memula pakai dapur gas, tapi, bila ko lupa, siap lah! hangus hangit bubur.hahahaha. last last ahhh xleh jadi ni, aku beli mini rice cooker, mudahnya hidup weh! letak je se pot beras, buh air, masuk segala bahan, then tinggal je, senang sangat!

Then bila pakai mini rice cooker ni, takde lah membazir sangat, masak untuk anak makan je, mak pon nak tompang bolehhh~ hehehe. Ni Mini RIce Cooker aku dulu. Klik ENTRY. Mini rice cooker aku ni, masih elok sampai skrg, masih berkhidmat dgn baik, Alhamdulillah.

NOW Mini Rice Cooker Malaysia ni dah sampai design baru, lagi cantikkkkkk! ada design Hello Kitty! hehehe. lagi satu design kaler purple. mmg cantik. mmg terlajak laris, aku dh jual banyak dah. Ni pun restock lagi skali.

Mini Rice Cooker Murah

Mini Rice Cooker For Travel


Kalau nak bawak pergi travel pun boleh, smlm aku COD kat Selayang, cust tu nak pergi Bali harini, siap bawak rice cooker, hehehe. senang katanya!
Mini Rice Cooker Hello Kitty

KELEBIHAN MINI RICE COOKER

👉sesuai untuk kegunaan di OFFICE
👉lebih MUDAH
👉lebih SELAMAT
👉mudah ALIH ( portable)
👉tidak BERTOKSIK
👉berkualiti TINGGI
👉tidak MELEKAT
👉mudah DICUCI
👉nasi lebih lembut dan sedap
👉boleh di bawa ke MANA MANA SAHAJA

BOLEH DIGUNAKAN UNTUK

1) masak nasi /bubur bayi
2) masak sup
3) masak maggi / mee segera
4 )masak sup sayur
5) masak bubur
6) rebus telur

Specification :

Capacity: 1.2L
Colour: Pink or Purple
Wattage: 250W

Package includes:

1 x Mini Rice Cooker Body
1 x 1.2mm Non Stick Inner pot
1 x Measuring cup
1 x plastic tupperware
1 x 3 pin plug cable

Instruction:

Rice= 1 Level of rice + 1.5 Level of water (Cooking time 15 minutes)
Rice= 3 Levels of rice + 5 Levels of water (Cooking time 20 minutes)
Porridge= 1 Level of rice + 7-8 Levels of water (Cooking time 20-25 minutes)

Bagi aku, Mini Rice Cooker ni mmg semua orang mesti ada! mmg senang sangat! nak bawak anak berjalan ke hotel pon senang, boleh masak bubur anak dlm hotel je.


Jika Berminat, boleh terus Whatsapp Rara
019.477.4240 WA only ya, no call!
SERIOUS BUYER ONLY!

7 comments:

Dkna Abza said...

macam best jer.. kena branak lagi sorang la, Mikhail dah tak makan solid foof hheheee

MG schmidt said...

nice sharing
boleh guna tahun depan ni :)



Sheila Adziz said...

ms anak2 nak membesar makan solid food kita pun seronok masak kt diorang... sennag skang ni da rice cooker ni.... cepat keje mak...

Cik Puan Eka said...

Mmg cr ni huhu tp haha tggu bln dpn

Inani Hazwani said...

Waaaa teringinnya nak beli tuu

LM said...

Akk nk beli nnt ngan rara. Rice cooker akk beso benar payah nk angkut out station

dalila said...

wahhh...mcm best je..xde hangit2 dh bubur darwish nnt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...