31 March 2015

Cara membuat panggilan dengan WHATSAPP


Harini ada dengan yang mereka kata boleh call guna whatsapp, dalam hati aku, eh yeke, kenapa tak tahu ni.hehehe.then lepas solat Asar tadi, saje check whatsapp, tengok tengok betul lah.layout whatsapp dah berubah, ada lagi 1 coloum untuk call.aku macam tak berani nak cuba, tapi tadi dah sampai rumah, try call guna wifi, sbb data aku dah nak habis.hehehe.


Sampai je rumah, sebelum mandi, try call adik aku, ingatkan tipu, sekali mmg ringing betul betul.adik aku yang angkat pun mcm terkejut.siap cakap " eh kak, boleh call ke " hehehe.kesiannn tak tahu.


Function dia sama je, call mcm biasa lah.tapi kalau group aku tak pasti mcm mana.boleh ke borak ramai ramai.kalau boleh mmg hebat lah! Lepas ni upgrade lg kasi boleh buat video call.ehehhe.


cara nak call, korg just klik kat lambang fon + tu, then call lah siapa siapa pun, tapi aku rasa dia " makan " data kedua dua pihak.so kalau jenis yang jimat data tu kesian lah.hehehe.kalau nak call, better dua dua pihak gunakan wifi.free wifi.hahahaha.kalau tak, rabak lah data korang.


Bawah tu boleh loud speaker org tak.button tgh tu memboleh kan korang menaip sambil borak.best jugak lah! Sila try ye! Oh sila update dulu.hehehe.

bai.







Read More ->>

HOMEMADE Urine Test


sejauh mana kebenaran tak tau! try lah! hahaha



Read More ->>

Kebangkitan Semula Nasi Lemak Antarabangsa Kg.Baru KL

nasi-lemak-antarabangsa
kredit Google

Setiap perniagaan ada turun naiknya, begitu juga dengan Kedai makan,
Nasi Lemak Antarabangsa Kg Baru ni, aku pernah terbaca 1 entry,
yang dikarang oleh si polan, mengatakan

" masih Antarabangsalah nasi lemak antarabangsa " hmmmm~

suami aku peminat NLA dari zaman dia bujang, dari zaman 2008 lg,
dan ada sampai satu tahap, kelainan Nasi Lemak Antarabangsa dipertikaikan,
sambal Nasi Lemak Antarabangsa dipertikaikan, dan tak perlu lah
kita mengimbas zaman zaman tu, mari bercerita tentang
Nasi Lemak Antarabangsa yang sekarang, yang akan NAIK semula,
yang akan GAH seperti dulu.


Kami Family KBBA di jemput untuk " rasa " semula Nasi Lemak Antarabangsa
yang terkini, so Ahad lepas, havoc lah Nasi Lemak Antarabangsa abg Halim kita tu,
hehe.kecoh dengan Kbba! hehehe.

serius cakap, pertama kali dan terakhir kali aku makan Nasi Lemak Antarabangsa
masa pregnant kan Princess, penghujung tahun 2012,
masa tu aku nak pergi ke expo di PWTC, tapi pekena Nasi Lemak Antarabangsa dulu,
dan lepas tu aku tak makan dah.ntah lah kenapa.

TAPI! lepas food review Nasi Lemak Antarabangsa ahad lepas,
aku rasa aku mungkin akan lebih kerap kesana! hehehe
SEBAB? meh tengok gambar ni.






kalau korang tak rasa terliur dengan Nasi Lemak Antarabangsa ni,
aku tak tau lah, yang penting skrg ni, perut aku tengah krok krek krok krek ni.
hahahahaha.hadoiii! rasa nak pergi makan Nasi Lemak Antarabangsa sekarang jugak!
laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~

1st, SAMBAL Nasi Lemak Antarabangsa adalah sangat terbaikk!
suami aku masa suapan pertama tu, habis dia puji,
mmg sedap! aku pun sebagai peminat tegar Nasi Lemak,
aku rasa Nasi Lemak Antarabangsa punya sambal,
mmg nk kasik double thumbs up! serius!

pilihan menu sampingan seperti Paru Goreng, Telur puyuh,
Sambal sotong, daging, dan lain lain jugak disediakan,
ikut tekak masing masing.pada aku, sambal sotong jugak
sangat UMPPPHHH! kira boleh ngam lah denga Nasi Lemak tu.

Nasi Lemak Antarabangsa disediakan dengan cara kukusan,
nasi tu dikukus, rasa nasi kukus ni lembut dia lain macam tau,
rasa santan, masin lemak semua cukup.korg kena CUBA!
sambal juga manis manis pedas, i loike! hehehehe

walaupun gegar, suka tgk gambar ni!



gabungkan pula Nasi Lemak Antarabangsa + sambal sotong dengan
Air Kelapa VVIP! or aku gabungkan dengan Air Kelapa Lemon
from Kelapa Frutti! mmg sangat sangat best! lemak korg melompat lompat.
ahahahaha.kegembiraan mereka malam tu.hahaha.

kuih KOCI! malas nak cakap lah! pergi lah rasa sendiri,
jika kak Aliah kata dia boleh masuk 10 ketol,
korg pulak mcm mana? hahaha.pergi lah cuba.

Harga Nasi Lemak Antarabangsa 2015

PALING BEST, HARGA NASI LEMAK ANTARABANGSA
tak naik 1 April ni tau! harga kekal seperti di dalam list,
boleh lah korang happy happy makan nasi lemak.
hehehe.Nasi Lemak Antarabangsa dengan ayam goreng,
masih lagi RM5, reasonable lagi untuk makan.
perut kenyang suka hati.hehehe.
Family Kelab Blogger Ben Ashaari


sesiapa yang nak pergi, ini alamat untuk korang,
sila terjah ok!


Alamat Nasi Lemak Antarabangsa Kg Baru :

Nasi Lemak Antarabangsa, 
4 Jalan Raja Muda Musa, 
Kampung Baru, KL. 

Tel: 019 881 8080



Read More ->>

KINI, awek MYVI pula AMUK


hebat betul anak anak dara sekarang ye,
asal silap sikit mengamuk, yang aku tak faham nya,
perlu ke makcik tu rakam video ni,
then viral kan.perlu ke??? hmmm.

aku jugak jenis cepat panas hati,
tapi kalau mengamuk mcm ni,
mesti malu kan.

aku masih tak tau lagi salah siapa,
pakcik tu atau awek tu, tapi moral mcm kes KIKI,
kalau kita bersuara lantang mcm ni, orang akan nampak buruk kita,
orang akan kata, salah tu salah kita, walaupun bukan salah kita.
hmmm, better bawak lah kes ke polis,
dan aku nak pesan, apa apa kes, terus bawa ke Balai Polis,
jangan lah berani mengamuk ngamuk mcm ni,
suami aku selalu pesan, kalau kena apa apa,
jangan keluar kereta, duduk diam diam dalam kereta,
tunggu sesiapa yang kenal sampai, org terus pergi balai,
jangan lah terlalu berani, mungkin harini kita tak kena,
esok lusa, siapa tau kan.

tambah lagi anak anak dara mcm ni,
cuba cuba bawak bersabar, mengucap,
hmmm.

mcm mcm hal sekarang ni,
aku rasa ni mst pasal GST, semua rakyat stress,hahaha



Read More ->>

Kadar POS LAJU mulai 1 April 2015

harini mcm biasa aku pergi pos barang barang customers,
semua dah gaji kan, so mana yang booking barang dengan aku tu,
sudah tiba lah masanya untuk hantar kepada tuan tuan mereka.
hehehe.aku selalu kalau pos barang, aku akan pakai Flyers,
aku takkan pakai Prepaid yang Rm6 or RM9 tu,
sbb aku rasa prepaid tu sampul dia kecik.hehehe.
so aku lebih selesa pakai flyers.

flyer poslaju
aku tadi saje lah tanya tanya, harga pos laju akan naik ke nanti lepas GST?
abg kat kaunter tu cakap, " naik, tapi prepaid je "
so makanya, nanti, Prepaid yang harga RM6 tu akan jadi  RM6.35
dan prepaid RM9 akan jadi RM9.55.

ini Info yang abg tu bgtau lah, so kalau nk pos lepas ni,
pastikan barangan yang di beli tu berbaloi tau.hehehe.
untuk yang pos biasa, tanpa sampul prepaid, 
harga sama je, sbb mmg dah include tax dlm tu,
kalau korang perasan lah.


tax sedia ada untuk parcel timbang

Sampul Prepaid


KADAR POS LAJU 1 April 2015


SEMENANJUNG MALAYSIA

0.00kg -0.50kg : RM7.00
0.51kg -0.75kg : RM8.30
0.75kg -1.00kg : RM9.60
1.01kg -1.25kg : RM11.00
1.25kg -1.50kg : RM12.00
1.50kg -1.75kg : RM14.00
1.75kg -2.00kg : RM15.00


SARAWAK

0.00Kg - 0.50kg : RM11.00
0.50kg - 0.75kg : RM13.00
0.75kg -1.00kg : RM15.00
1.00kg -1.25kg : RM17.00
1.25kg -1.50kg : RM19.00
1.50kg -1.75kg : RM21.00
1.75kg -2.00kg : RM23.00


SABAH

0.00Kg - 0.50kg : RM11.00
0.50kg - 0.75kg : RM14.00
0.75kg -1.00kg : RM17.00
1.00kg -1.25kg : RM19.00
1.25kg -1.50kg : RM22.00
1.50kg -1.75kg : RM25.00
1.75kg -2.00kg : RM27.00


so mcm mana? nk beli barang online tak?
mesti lah kena beli barang online,
sbb Online lebih murah dari kedai.hehehe.

jangan lupa singgah di IG SHOP rara eh,
www.instagram.com/safurara
www.instagram.com/safuraonlineshop

semuanya dalam harga BORONG!




Read More ->>

Kesan hidup kita jika bersama sama manusia berdengki

Aku nak tanya, apa kesan dalam hidup korang jika bersama sama dengan orang yang selalu berdengki, berhasad dengki, selalu berbangga bangga diri, sedangkan sebenarnya diri dia " nothing " apa yang korang dapat?

Aku, sejak tak involve dengan manusia berhasad dengki ni, aku rasa hidup aku happy, hidup aku bahagia.korang tau tak orang berdengki ni sebab apa? Mereka ni mahukan lebih perhatian, mereka inginkan perhatian yang lebih dari orang orang sekeliling.aku tak pasti kenapa, tapi mereka ingin orang menyanjung mereka, tapi mereka tiada apa apa.

Aku tak pasti kenapa eh ada orang yang begini.tapi aku sedih, aku sedih bila ianya menyakitkan hati ahli keluarga aku.aku mintak orang orang begini, jangan dekat, jangan sentuh ahli keluarga aku, jangan dekat pun, kalau hanya mahu menitiskan air mata orang lain.JANGAN! SILA JANGAN RAPAT.aku bagi amaran.hidup kita kalau dikelilingi orang mcm ni.hidup takkan maju.percayalah cakap aku.

Hidup dengan orang mcm ni, membuatkan korang hidup dalam keadaan sedih, keadaan tertanya tanya, apa salah korg, apa silap korg, percaya lah.bila kita sedih dan down, seharian hidup kita takkan dapat apa apa.cuma menghabiskan masa dengan berfikir benda yang bukan bukan.

Cukuplah kalau kau buat hal sendiri.jangan kacau hidup orang lain.orang yang ADA ni dia takkan menujuk, orang yg TAK ADA ni yang selalu nk tunjuk tunjuk.paham kan maksud aku? Hmmm sekian syarahan untuk hari ni.lepas kan semua.berlapang dada.jauhi orang mcm ni.hidup anda akan berubah.percayalah!

Read More ->>

30 March 2015

Idea baju raya anak dara tahun 2015

Dah fikir pasal baju raya ke korang? Aku tahun ni tak de idea.tapi haritu terperasan ada satu picture di FB, ada gambar budak perempuan ni.mcm homeih gila.mcm suka jeee.kalau pakai sama sama aku and princess mst lawooo kannnn.huaaaa.

Tapi kalau nak tempah.ntah berapa ratus lah agaknyaaa.korg dah menempah ke?

Read More ->>

28 March 2015

Dove Hair Fall Rescue, 1st time di Interview depan camera


Hahahaha, harini lg skali hari bersejarah buat aku, pertama kali dalam hidup, di interview life depan camera.huaaaa nk nangis rasanya, nervous dia, tak tahu nak cerita.hehe.senyum pun terketar ketar.


awalnya aku dpt email, dari Dove, katanya ada sesi manjakan diri, makeover rambut, and ada sesi makeup and manicure.aku asalnya tak nak join, sbb bila tanya kawan kawan blogger, tak de sorang pun yang dapat invitation, tapi dorg cakap, pergi je rara, pergi je, nanti kat sana jumpa lah kawan, jangan risau.aku pun ajak suami aku teman, event berlangsung di Midvalley, punya lah jem nk mati MidV harini.nasib sempat sampai jam 12pm.fuhh lap peluh.



Sampai sampai je, dah ada dah orang lain yang kena makeover, rupanya dia bahagikan kumpulan kumpulan, settle je register, kena sign talent services agreement. Rupanyaaaa dia nak interview kita sebagai pengguna dove ni.then iklan kan.huaaaaa.seriusss??? Nanti tgk muka i dlm tv okayy!!! Hahaha.no lah memain je.i wish tak lah masuk tv.hahaha #perasan. 


Muka aku burok gila hokkay! Aku mmg x sesuai pakai tudung warna putih, serius x sesuai, kalau pakai, muka aku malap, kelabu, hishh mmg x helok lahhh.tapi disebabkan ikut tema, aku pakai gak lah, ikutkan nk pakai baju putih dan tudung biru, tapi xde pulak baju putih, nak derhaka tema x berani.biasaaa lahh aiollsss kan budak baru belajar, xberani nak ingkar kan.hahaha.lepas ni tobat tak nak dah pakai tudung putih.hehehe.

kat sana, walaupun xde kawan, aku watlekkk je.acah acah berani, acah acah peramah.hehe.lepas tu tegur sorg blogger ni, nasib dia ramah.Ayna nama dia.sempat lah borak borak, then cuci and buat rambut sama sama, then makeup jugak.last last x sempat nak jumpa sbb dia masuk interview dulu and balik dulu.nasib ada name card.hehe.

lepas turn Ayna interview.turn aku pulak, masum bilik interview.wahhh banyak kamera, then dorg terangkan nk ckp cm ne.reaction muka mcm mana.hahahahaha.dia tny, ni 1st time ke.aku pun cpt cpt angguk, mcm burung belatuk.hahahaha.gila kooo.mmg pestime lah jawap dia.mana pernah.hahaha.then ada lah Q and A, ada lah 2 3 kali cut sbb aku tersasul sasul.hahahaha.nasib kejap je sesi dia.fuhhh lappeluhlagi.hehehe.



Ni lah rupa aku lepas makeup ala ala smocky eye.hahaha.laki aku marah.sbb dia kata x lawa.hehehe.tambah pulak malap sbb pakai tudung putih.haih.sabar jelahhh.


thanks papa and princess teman ibuu, sampai tertidur tidur princess teman ibuu.hehehe.


aku rasa ni lah pengalaman paling berharga aku.sepanjang berblogging.dan x pernah jangka akan dpt invitation mcm ni.betul lah mcm Ruby pernah ckp, rezeki blogger ni kdg kdg lain mcm sket.hehe.wait and see jelah eh.pengalaman takkan dapat dibeli di mana mana.kena berani mencuba.ok lah.tu je cerita harini.hehe.bai.


Read More ->>

Pengalaman dan pengajaran pertama kali berniaga sendiri

Keturunan aku, kalau belah mak, mmg kaki business, tapi bukan lah bisness juta juta bukak syarikat, jenis bisnes bukak kedai, meniaga sendiri kecil kecil, arwah opah and atok mmg berniaga, atok terkenal dengan business durian dia, asal musim, org dah kenal dia, mst ada merata jual durian. Arwah opah pulak meniaga nasi lemak and kuih, and arwah opah aku mcm mcm lagi boleh buat.
Sampai ke mak aku, meniaga jugak, tp lepas eksiden, mak aku stop berniaga, and now just jaga budak budak kat rumah.sampai lah kepada aku skrg, darah tu mengalir, ecehwahhhh.hehehe.setakat berpanas, pasang payung besar, pasang meja, apa ada hal.tp aku pemalu.hahaha.boleh percaya x?
Harini aku diberi peluang berniaga di booth puspanita.aku dpt sewa 1 meja.aku kongsi dengan office mate aku.kami sama sama berniaga online.skrg dah berlagak sikit, mana nak berniaga panas panas ni, online je senang.hahaha.silap silap lepas ni, nk beli juadah berbuka puasa pon online je uolsss.hahaha.
Lama sgt dah aku x berniaga tolong tolong mak aku, bertahun jugak lah.dan aku tak pernah berniaga sendiri.so banyak benda tak complete.kami tadi dengan sampai lambatnya.aduhhhh.kalau mak aku, mmg cukup marah, kalau meniaga.kena awal, dtg awal awal, kalau mak aku berniaga di bazar ramadhan, lepas zohor dia dah ada.sbb awal awal ni, ramai cust dtg beli dulu.itu lah ruginya aku.ingat, lepas ni niaga, sila dtg awal di tapak.
Kedua, sinange harga kena ada.pelanggan yang dtg mesti nak tengok harga, bila ada harga, ayat gempak sket, baru dorg beli.hehee.dan jangan malu.aku ni nak ckp pun malu.ntah hape hape je.yang mak aku siap WA td.dia yg beriya bg semangat.suruh aku jerit jerit.hahahaha.makkk niii.mana boleh.malu lahhhh.hahaha.
Lepas tu duit tukar pun xde, hadehhh! Mmg failed lah aku ni.banyak benda last minute.kena ingat lah.lepas ni.semua benda ni penting.harga paling penting.kena bg cust tertarik dgn brg kita.
Lepas ni nak meniaga lg ke? InsyaAllah kalau ada rezeki.td mcm serik dah.panas terik, bahang.mcm nk pengsan.serius gila panas tauuu.mcm nk nangis.lama x.rasa mcm ni.nasib lah ada suami tolong tolong angkat brg.kalau sorg sorg.xtau lah.hmm sekian lah pengalaman aku.oh nt aku join vendor je.tunggu eh.nanti aku update.bai.
Read More ->>

27 March 2015

The Bad Side of Safura

Kelemahan aku.satu.eh ada banyak.ni salah satu.aku suka tamak.hahahaha.aku dah pernah cerita hal ni.tapi nk cite lg kat sini.

Kalau siapa yang follow IG or FB aku, mst tau sekarang aku tengah busy bisness balik.aku mmg berniaga sebelum ni.tapi now aku menjadi semakin TAMAK sbb semua benda aku nak buat.

Aku ni cepat sangat teruja, teruja dengan sesuatu benda baru.aku baru ceburi bidang menjual Instant Shawl, then lepas masuk klass baking, aku meluaskan business aku dengan mengambil tempahan kek coklat moist and pavlova, then dari business online aku mencuba business offline.nanti aku cerita bab tu.kek coklat moist aku sedap gila tauu.haha.

Lepas ceburi bisness kek, aku join KBBA pulak, kelab blogger Ben Ashaari adalah sangat best bagi aku.suami aku pun restu, dia pun kdg kdg join event.tp dia tension sbb event asek makan je.

Mmg dari awal Januari 2015.rezeki datang dr pelbagai cara.serius, aku rasa 2015 adalah tahun rezeki bg aku.Alhamdulillah.sejak aku berubah " ecehhh berubah " aku nekad mengubah diri, menjadi lebih positif, aku rasa rezeki mmg dtg. Rezeki bukan saje dr segi kewangan tau.rezeki dr pelbagai sudut.kesihatan yg baik juga rezeki.di saat aku sibuk mcm robot nk, kesihatan aku agak baik.aku risau jugak kalau aku tetiba demam ke.tp Alhamdulillah.sihat lg.hehe.Amin.

Tapi aku rasa, aku tak leh terus hidup mcm ni.aku tak leh terus hidup mcm robot.semua benda nk buat dalam satu masa.mungkin Allah sedang menguji aku, dia beri aku rezeki sekali gus dan mungkin menguji aku mcm mana cara aku nk handle life, anak, suami, kerja dan lain lain.hmmm aku rindu kan lifeeee yang boleh aku bernafas legaaaa.skrg ni nk bernafas lun rasa tersangkut.jap jap org pM tanya " kak barang dah pos ke? " hahahaha.dik kalau rumah akk sebelah pej pos kewwww.hahaha.

Aku rasa, lepas habis batch ni, hujung bulan ni, start 1 april ( gst ) aku nk schedule semua.aku xleh nak lumpsum buat semua.kena gak ada jadual kan.sampai suami aku kata " kesian tgk eb " sedih pulak hati aku ni.sampai suami pun ckp kesian.suami aku pun ckp, lepas ni jgn mcm ni.kena buat satu satu.xleh semua benda nk buat.tapi aku serik kejap je.hahahaha.dan kwn kwn jugak nasihat.suruh buat schedule.dorg pun letih tgk aku.haha.

Hmm ok lah.malas taip lg.nk tido dah.hahahaha.ok lah.bai!!!


Read More ->>

26 March 2015

Harum Soam - Wangi 24jam walaupun tanpa Deodorant


HARUM SOAP! dah nama pun harum kan! apa kelebihan dia?
bagi aku, aku suka sangat harum soap ni sebab dia mmg wangi!
baru ROSE! aku mmg suka bunga rose, ada pulak sabun bau ROSE,
mmg aku suka lah! wiwiwiwiwi.

saru lagi kelebihan HARUM SOAP ialah, boleh MEMUTIH dan
MENGHILANGKAN BAU BADAN seawal 3 HARI SAHAJA,
sooooo ajaib kan! walaupun banyak sabun di luar sana,
tapi harum soap menggabungkan 2 elemen yang sangat perempuan
mahukan.kannnnnn! setuju?! 



APA ITU HARUM SOAP ???


Harum Soap adalah sabun yang dirumus dari bahan bermutu tinggi untuk melindungi anda terhadap bau keringat atau bau badan. Sangat ampuh membasmi kuman (bakteri) penyebab bau badan, meneutralisi zat asam yang dihasilkan oleh tubuh terutama pada tempat tertentu seperti pada daerah ketiak, sekitar kemaluan, rongga-rongga jari kaki dan daerah-daerah tubuh yang berkeringat lainnya.

Harum Soap juga dapat membasmi dan menghilangkan segala masalah pada kulit anda terutama gatal-gatal, kutu air dan penyakit kulit lainnya. Gunakanlah secara rutin sebagai dasar ( foundation) sebelum menggunakan parfum. Tidak mengakibatkan iritasi dan alergi pada semua jenis kulit. Baunya sangat harum serta menggoda dan kami yakin anda akan lebih disenangi apabila berada disamping rakan dan tersayang.

Yang paling penting dalam cara menghilangkan bau badan adalah membilas tubuh secara teratur. Mandi adalah cara instant untuk menghilangkan bau badan. Bau badan disebabkan oleh bakteria yang menempel di permukaan kulit. Oleh sebab itu, anda sebaiknya mandi dengan sabun anti bakteria. Jika bakteria mati, maka bau badan secara automatik akan menghilang. Ketiak merupakan salah satu bahagian yang memiliki bau badan paling ekstrim. Jangan lupa untuk membasuh bahagian tersebut dengan air dan sabun mandi. Ada beberapa orang yang produksi keringatnya berlebihan sehingga bau badannya lebih sering muncul. 

Untuk mengatasi masalah tersebut, cara terbaik adalah dengan mandi secara teratur menggunakan Harum Soap. Berkesan membasmi sebarang bau yang tidak enak samada bau badan atau kaki. Bau badan hilang dengan serta merta.

Cara mengatasi bau keringat, bau badan, bau ketiak yang sudah terbukti efektif !



RAMUAN Harum Soap

Main ingredient : glycerin, sodium lauryl ether sulfate,
myristic acid, stearid acid, glutathione, tomato stem, fragrance,
aqua, seaweed, apple stemcell, hexapeptide, tawas.

Seperti yang kita tau, Rumpai Laut ( seawed ) berupaya untuk mencantikkan
kulit, menegangkan kulit, meransang penghasilan sel sel baru, menyembuhkan luka,
memperbaiki masalah kulit dan rambut, mengurangkan kedutan dan
kawasan tubuh yang hitam, selulit dan juga jerawat.

Tawas pula, menghilangkan daki, mengurangkan bau peluh badan,
 mencerahkan terutama bahagian pelipat.

Apple stem-cell pula boleh melambatkan process penuaan,
melindungi dan mempercepatkan pertumbuhan sel kulit baru dan
melambatkan kedutan.

Hexapeptide juga anti penuaan.

SO! apa tunggu lagi? belum cukup hebat ke?
hebat kan? hehehe.meh aku cerita tentang kelebihan Harum Soap pula.


Kelebihan harum soap

- Efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam , bekas luka dan jerawat

- Dipakai untuk badan dan wajah

- Sangat efektif untuk pemutihan kulit

- Hasil yang sangat memuaskan dan kekal

- Selamat digunakan ,tiada kesan sampingan

- Menghilangkan gatal-gatal badan

- Menghaluskan kulit

- Menghilangkan jerawat badan

- Membantu melegakan penyakit ekzema dan psoriasis

- Mencerahkan ketiak, leher, kelengkang dan bahagian pelipat badan yang lain.

- Menghilangkan bau ketiak dan bau badan

- Menghilangkan gatal-gatal ketiak

- Memudarkan parut

- Memudarkan kesan rekahan atau stretchmark

- Menghilangkan ketuat

- Menghilangkan panau, kurap dan masalah kulit yang lain.

- Mengekalkan kesegaran badan

- Awet muda, menganjalkan kulit, mencegah kedutan awal

- Memperbaiki sel kulit mati


merah, rose! wangi!



CARA GUNA HARUM SOAP

Boleh digunakan sebagai sabun harian atau 2 kali sehari pada tempat yang bermasalah.
Mula mula basahkan badan, then sapu sabun satu badan,
biarkan 1-2 min, pastu bilas.jgn guna sabun masa bwh shower.
pastikan sabun letak kat tempat kering


PANTANG LARANG PRODUK

Tiada pantang larang. Boleh digunakan untuk mereka 
yang mahukan kulit yang cerah dan cantik.
Tiada kesan sampingan, boleh diguna sekerap mungkin namun 
bg kulit sensitif, mudah kering sila jarakkan penggunaan 
kepada seminggu sekali atau yang bersesuaian dgn anda.


KKM DAN HALAL

sabun harum soap nie 100% SELAMAT & 100% HALAL
dan disahkan oleh kementerian kesihatan Malaysia sebagai
produk pengguna yang bersih dan selamat.


BERAT DAN SIZE PRODUK

2.12 oz (60 g)







HARGA

RM 60 SM / RM 65 SS (TERMASUK POSTAGE)

HARGA PROMOSI : 2 KOTAK RM 100/110SS 
(FREE POSTAGE)

sekarang ada harga promosi! sila lah beli cepat! 
2kotak hanya rm100! cepat tau!

untuk maklumat lanjut,



HARUM SOAP PUBLISH : https://www.facebook.com/pages/HARUM-SOAP-Publish/960205737327710

LEGACY SECRET TRADING : https://www.facebook.com/LegacySecretTrading

PESAN NENEK : https://www.facebook.com/pages/Pesan-Nenek/713675112020648


Dan page harum soap yang lain

YOUTUBE LINK : https://www.youtube.com/watch?v=R_l8WFyxEYI

INSTAGRAM : @HARUMSOAP

HASHTAG : #HARUMSOAP





TESTIMONI

" Saya dulu pernah rasa rendah diri jika berkumpul dengan kawan dan keluarga, apalagi dengan suami saya sendiri. Lama-kelamaan saya tahu bahawa pangkal dari semua itu adalah bau badan saya. Akhirnya saya mencuba Harum Soap di pasaran dan memang betul, ketika penggunaan 1 hingga 2 hari saja bau badan saya perlahan hilang. Inilah produk yang saya cari-cari. Harum Soap memang terbaik.

"Tugasan saya di bidang marketing membuatkan saya harus selalu berjumpa pelanggan setiap hari. Satu hal yang kadang mengganggu adalah masalah bau badan. Sebelum menggunakan Harum Soap saya menggunakan berbagai jenis deodorant. Dari beberapa jenis deodorant yang digunakan tersebut, terdapat beberapa perkara saya kurang selesa seperti terasa melekit di ketiak, kesan di baju dsb.

Selain itu, terkadang deodorant yang digunakan tidak bertahan lama mengatasi bau badan ( hanya beberapa jam saja). Dengan Harum Soap masalah ini hilang sekelip mata. Sekarang, saya tidak perlu risau jika terlupa menggunakan parfum kerana Harum Soap telah menyelamatkan saya...."

"Saya mempunyai masalah bau badan dan kulit gatal-gatal sehinggakan saya sendiri pening dengan bau saya. Perkara begini membuatkan saya begitu takut untuk menjadi aktif dan saya akan mengelak setiap kali ada aktiviti lasak di pejabat saya. Setelah menggunakan Harum Soap, bau badan saya berubah sama sekali. Gatal-gatal di tubuh pun dah hilang. Harum Soap memang ok dan saya syorkan semua untuk mencuba walaupun tiada bau badan kerana aroma tubuh kita memang harum dan kulit tubuh terasa lembap sentiasa".


p/s : Harum Soap juga bagus untuk penyakit Eczema dan Psoriasis
best kan! dah banyak sabun untuk pesakit eczema!





Read More ->>

MERINGUE COOKIES by SugarlandbyRara

Baby baru aku, ProjectXRayaRara hehehehe.semalam aku dah try buat meringue cookies.sedappp sangat.bayangkan mcm mkn marshmellow, tp yg rangup, lembut, dan dlm tu ada chocolate chip.wiwiwiwiwi bahagia lah lemak lemak tu.
InsyaAllah kemudian aku akan kenalkan kat korg yek! Hehehe.yang ni boleh post.kalau nak lah.untuk yang jauh jauh tu.hehe.sbb maringue ni boleh tahan lama.boleh letak dlm bekas.tazabar nak print sticker.hehehe.
Read More ->>

Rahsia Kurus bersama ASSEZ SLYMM

aku mengalami masalah berat badan selepas beranakkan anak dara aku,
Puteri Imann Sophea, berat yang naik mendadak sebanyak 20kg.
lepas bersalin, hanya sedikit saja berat yang turun.
percubaan diet adalah selalu gagal kerana MIL aku suka masak
sedap sedap! hahaha.tetiba salah kan MIL kan.

Tapi skrg, aku dah jumpa Formula Terbaru untuk Lost Weight
TANPA BERSENAM, TANPA BERLAPAR.boleh je makan,
tapi jangan OVER, kalau tidak, sampai bila bila takkan kurus.
aku serius mmg tak boleh bersenam, kalau bersenam nanti,
badan aku sakit sakit, bila badan sakit, mula lah nak stress tak tentu hala.
hehe.so mmg aku takkan senam, teruk kan! hehehe.tapi tak pe lah,
nasib lah ada product ni.




aku nak memperkenalkannnnn.

Assez Slymm!

iaitu Revolusi Formula Menurunkan Berat Badan & Kurus Dengan Cepat
hehehe.pernah nampak ke sebelum ni? ke tak pernah? kalau tak pernah,
marilah aku ceritakan sikit.nak kurus tak? kalau nak kurus, tolong
jangan malas baca tau, rajin membaca juga boleh buat kita KURUS! haaaa!


APA ITU ASSEZ SLYMM?

Assez adalah minuman kesihatan yang membantu menurunkan berat badan,
membakar lemak dengan cepat, menghalang penyerapan
karbohidrat yang menjadi lemak, melawaskan (DETOX),
menegangkan kulit dan menambah tenaga.

Formula Assez Slymm akan membolehkan anda untuk kurus
dalam masa cepat, mudah dan pantas. Ia akan memberi rasa kenyang
yang berpanjangan tanpa rasa sakit perut.

Jika anda salah seorang pengguna Assez Slymm anda bukan sahaja
dapat menurunkan berat badan dapat megekalkan kesihatan dan
tenaga agar sihat dan bersemangat setiap hari.



BAGAIMANA CARA GUNA ASSEZ SLYMM?

Mudah sahaja! Anda hanya perlu amalkan minuman
Assez Slymm 1-2 kali sahaja sehari sebelum makan.
Bancuh sahaja dengan air panas dan minum.
Rasanya sangat sedap dan mengeyangkan!


ini lah rupa dia.hehehe.

APAKAH KELEBIHAN ASSEZ SLYMM?

- Membakar dan mencairkan lemak di badan dengan cepat berkesan

- Bertindak sebagai 'carbo blocker' 

- Menghalang penyerapan karbohidrat dari diserap badan

- Tiada kesan sampingan & selamat diguna oleh semua

- PERCUMA Panduan Untuk Kurus

- Memberikan rasa kenyang kepada pengguna sepanjang hari


apa rasanya pada aku? meh nak ceritakan sikit,
aku suka bau dia sebab bila di bancuh, ia seperti nestum.
sedap sangat, kalau korg suka minum nestum pagi pagi,
mmg sesuai sgt lah dgn korang! aku skrg tengah amalkan
gaya hidup sihat, no caffeine, kurang kan minyak,
karbo, kalau teringin, seminggu sekali okay lah kan.hehe.

rasa dia sedap, manis yang bukan meleting.
hehe.manis yang biasa, rasanya Nestum lagi manis,
yang penting aku suka! aku selalu minum pagi pagi,
masa perut lapar, minum Assez Slymm, then korg 
akan rasa perut selesa je, tak kenyang dan tak lapar.
maksudnya SELESA.hehehe.

dan aku jugak ada masalah membuang, tapi lepas minum
Assez Slymm tiap tiap pagi, aku mesti nak membuang,
serius best sgt! mmg x menyesal cuba Assez Slymm.


Bahan yang penting dalam Assez Slymm ni ada lah garcinea
kalau dalam bahasa melayunya adalah Asam Keping.hehehe.
tahukan korg apa khasiat asam keping ni.

Kandungan Assez Slymm seperti “garcinea” bertindak 
sebagai “FAT BLOCKER” akan menghalang penyerapan 
gula, nasi, roti dan lain -lain yang anda makan (karbohidrat) 
dari diserap badan yang akhirnya akan menjadi lemak tepu dalam badan.
Lemak inilah yang akan membuat badan gemuk, selulit dan sebagainya.
Jadi, walaupun anda makan, anda tetap boleh mendapat
bentuk badan menawan.

Assez Slymm juga membantu membakar lemak tepu
yang tersimpan di badan dengan cepat. 
Bahan aktif yang terdapat dalam didalam formula ini 
dapat mencairkan lemak dengan segera dan efektif.

antara testimoni

untuk yang mungkin mengambil berat tentang KKMM,
Assez Slymm ni tidak memerlukan kelulusan KKMM
kerana ianya adalah sejenis kategori makanan,
dan bukan ubat ubatan, so no worries.hehe.

Ibu mengandung dan menyusukan anak jugak boleh minum,
kerana ianya adalah 100% herba.heee.no worries jugak!

Assez Slymm jugak sertakan E-book Panduan Kurus.
so boleh rujuk sana! hehehe.tiada benda yang murah,
nak cantik, mesti kena susah susah sikit.
aku ni, alahaiii menahan je nafsu makan.
yang penting nak badan cantik! hehehe.


dan BERITA TERBAIK! Assez Slymm tengah buat Promosi!
HARGA ASAL RM150, dan tetapi,

HARGA PROMOSI ialah RM99 sahajaaaa!
berbaloi kan! cepat ordsr! tau tau!

SMS KOD "AS9" & HANTAR KE 

013-9200106

(DISKAUN & CARA PEMBELIAN akan dihantar 
terus ke telefon anda kurang dari 1 minit)

untuk lagi INFO,
boleh rujuk di FB Assez Slymm or http://www.assezslim.com/

or kalau susah jugak, boleh PM rara untuk pertanyaan lanjut.
okay, saya sudi melayan anda.hehehe.


Read More ->>

BERSELAWAT itu macam orang dulu-dulu

aku dah terbiasa dari kecil, kalau nak buat apa apa,
mak aku akan cakap, " selawat dulu Ra " tak kira lah apa benda
yang aku nak buat, mak aku mst suruh aku selawat,
so sampai lah aku besar, aku buat apa apa, aku mesti nk kena selawat,
nak baca bismillah.hehehe.

sampai ke lah anak aku skrg, kalau aku nk buat apa apa,
dia yang baca Bismillah kat aku, hahahaha.
like nk bake pavlova kan, aku selalu kalau masukkan
telur dlm mixer, aku akan baca bismillah,
ni skrg tak, dia yang baca kan " bismillahirrahmannirrahim "
hahahah.sambil tu aku tuangkan telur dlm mixer,
bangga jap aku rasa, menyerap benda baik kepada anak aku.

mak mertua kau pun, kalau masak apa apa,
mesti mulakan dengan bismillah, walaupun dia x sebut kuat,
aku ada lah dengar dengar.hehehe.

Bila aku baca Bismillah sebelum buat apa apa,
aku rasa selamat, bila aku selawat sebelum buat apa apa,
aku rasa mcm diri ini dilindungi Allah.hehe.
korang rasa x macam tu?

nak jadikan cerita, semalam aku suami aku tolong letakkan
minyak gamat pada luka Princess, sblm dia bubuh,
aku ckp kat dia, " sayang, Selawat sebelum bubuh " hehe.
lepas tu suami aku gelak, dia kata " eb ni mcm org dulu dulu lah "
hahahahahahaha LOLZ. aku mcm marah lah,
sampai hati ckp aku mcm org dulu dulu.hahaha,
tapi mmg org org dulu lah yg suka selawat selawat ni,
org skrg mmg dah jarang aku rasa.
tapi suami aku cakap, " bagus lah selawat tu "
maknanya kita ingat Allah, apa apa pun kita berserah
pada Allah kan.

aku kalau keluar mlm mlm, nk pergi mana mana malam
bawak Princess, aku akan selawat dulu, tutup kepala dia,
sebelum melangkah, aku selawat, niat dlm hati
" Ya Allah, Lindungilah anak aku "
then kalau nk bg anak aku makan apa apa pun,
aku selawat dan berdoa dlm hati.

mak mertua aku kata, Doa Ibu tiada hijab,
semua akan termakbul,
so xkisah lah bila bila masa pun kita doakan untuk anak kita kan.
untuk sesiapa jugak.

dan pertanyaan aku, adakah aku mcm org org dulu??
hahahaha.

IKLAN, Instant Glitter, WA rara ye! 019 477 4240
Read More ->>

25 March 2015

Sajian Mudah dan Lazat dengan KFC ZINGER RICE WRAP hanya RM4.90


minggu lepas aku berpeluang " join " Rice Wrap Blogger Party di KFC Pavillion,
KINI KFC telah memperkenal kan 1 sajian baru iaitu ZINGER RICE WRAP
lazat dan enak di makan di mana mana dan dengan HARGA yang sgt JIMAT
iaitu hanya RM4.90 saje!

kalau makan nasi campur skrg ni, jarang sangat dah dapat harga mcm ni,
betul x???




bersama kak Diya dan Kak Iera Kan

anak dara ni pon hade.hehehe


ZINGER RICE WRAP


Product ini dicipta khas untuk golongan remaja dan golongan belia yg sentiasa mencari
sesuatu yg enak dan mudah,bukan saja golongan belia, golongan mak mak pon
aku rasa suka! sbb cepat dan mudah! dah lah murah! hehehe.

KFC Zinger Rice Wrap ialah Tortilla yang berinitikan Kepingan ZInger,
 Nasi Colonel, sayur segar like tomato, bawang, timun rangup
dan sos mayo limau.makanan yg sangat seimbang kan!
bagi aku, kalau betul betul sibuk dan nak kan makanan
yg sedap cepat dan lazat, jom kita trus Drive Tru ke KFC saje.
hehehe,

KFC Zinger Rice Wrap juga boleh di beli dengan Kombo atau ala carte seperti biasa.
no worries! hehehe.




selfie adalah acara utama, hehehe, with Ruby, Yaya, Yanty
dan Uzu dalam percubaan untuk menujukkan lesung batu pipitnya tu.




apa rasa Zinger Rice Wrap ni?
bagi aku sedap! sbb aku mmg suka tortilla!
dan aku suka nasi! hahaha.aku jugak suka zinger!
so semua yang aku suka ada dalam ni.cicah pulak dengan sos,
perghhhh! mmg sedap lah! korg kena TRY tau!
aku mkn separuh dan kenyang gila.kalau yg diet, boleh kongsi 2 org.
hahaha.jimat lg.boleh share share.

muka sedap.heheheh


oh ya! jangan lupa, korg boleh join contest #GrumpyNoLunchFace di IG tau.
just letakkan # hashtag je, nanti mereka akan memilih gambar gambar yang menarik
untuk di jadikan pemenang, hadiah sangat lumayan dan korang akan menerima
kejutan dari pihak KFC dan stesen Fly & One FM. jangan lepaskan peluang ye.

cepat dapatkan Zinger Rice Wrap sekarang! dah gaji kan! hehehe.
untuk lebih lanjut korang boleh klik:

instagram: @KFCMalaysia
facebook: KFC Malaysia
website: www.kfc.com.my
blogger to be! hehehe



terima kasih buat Anak dan Suami yang sudi teman ibuu blogger ni.hehehe
thanks jugak to KBBA jugak! love ya!




Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...