31 July 2015

Antara BUDU dan BINI

If u married with Kelantanese men, u shoud fight with BUDU, BUDU is always ur enemy.hahaha. dah kenapa ckp omputih, dah lah omputih kelaut nun, tp harini aku nak bicara hal BUDU dan BINI, aku dah lama perhatikan, laki aku kalau bab budu, dia mmg kalah, kalau dia kata nak diet, tapi kau hidang budu depan dia, 3 pinggan nasi dia tmbh, biar ah mkn budu dgn ikan masin je pun, selera dia, bukan main lagi weyhhh. Aku pun x paham apekah kesedapan budu bagi dia, aku rasa cm biasa je, tp bagi dia, NIKMAT yang hamat.pelik lah aku ni.hahaha.

Macam kes tadi, dia dlm dilema, sama ada nak duduk makan sebelah bini or sebelah budu, dia pegang pinggan, then dia tgk aku, dia tgk budu, tapi sah sah lah aku kalah, dia pilih untuk duduk sebelah budu, huaaaaaa kesian aku, kalah dengan budu, hahahahaha. Lawak gila rasa, tp its is reality weyhhh. Mmg org kelantan dan budu x dpt dipisahkan, dpt pulak budu + tempoyak + cili padi hurmmmm 4 jam dia duduk kat meja makan. Betol dak? Sape laki dia kaki budu? Share story jom! Hahaha.

Read More ->>

Princess Prelove Item

Baju second hand anak


Princess jenis budak yg cepat tinggi, dia tak membesar atau gemuk, tp meninggi, so baju baju dia or kasut dia, cepat sgt singkat atau kecik, aku kadang kadang baju dia, dia sempat pakai 2 3 kali je, lepas tu aku basuh dan simpan elok elok, baju dia cantik cantik. Hehe, bukan nak puji, tp mmg cantik lah jugak.hehe. semakin hari, semakin banyak baju Princess yg x boleh pakai, ada banyak dah aku bagi orang, mana mana kawan mak aku, yg ada anak anak kecil, yg susah susah sikit tu, mak aku bg kat dorg, aku simpan baju yg lawa lawa.

Tapi bila fikir fikir balik, sampai bila aku nak simpan. Sampai nak penuh almari, so laki aku pun ckp " jual lah eb " hmmm aku sebenarnya x sampai hati nak jual, tp setuju jugak lah, simpan pun buat apa, org kata " bagi adik dia lah nanti " hehehe adik? Alamak, mcm lmbt lg je, xpelah, adik nanti beli lain, adik punya nt baju pesen lain pulak.hehe.

Ni salah satu kasut nak jual.

Baju Prelove

setengah orang x suka baju prelove, aku lah org tu, hahahaha. Sbb aku jenis xsuka nak pakai org punya, ntah kenapa pelik perangai, kecuali kalau baju tu dr org org yg aku kenal, sedara mara, adik beradik, tp kalau beli baju dr org lain, beli bundle, aku x minat, bukan berlagak tau, tp mmg x boleh, hehe. Sbb aku takut, aku xtau org sebelum yg pakai tu sape, hahaha. Risau rasa hati ni. Mcm org tua kan aku.haha.

Tapi, baju princess yg aku nak jual ni, insyaAllah, aku akan basuh elok elok, sblm aku jual, dan aku jual mana yg elok je, yg x elok aku bagi je nanti, hehe.aku jual pun x mahal, insyaAllah, tak tau lah dpt sambutan ke tak, sbb x try lah, aku cuba lah eh.hehe

Jubah dari Dreemika
Dress H&M

Ni contoh baju yg aku nak jual, jubah Princess ni dari Dreemika, baju ni serius pakai 2kali je, masa mummy dia nikah sekali, then nak pakai lg skali, dah singkat gila, mmg elok sgt baju ni lg. Aku g cuci pakai dry clean. Ni salah satu baju yg nk dijual. Ada ke org nak.hehe. xpelah. Try jelah kan.apa apa nanti aku update kat Instagram jelah. Jangan lupa follow IG aku nanti eh. Aku jual muroh muroh jahhhh.hahaha.oklah.baai!
Read More ->>

Onnie kahwin

" onnie nak kawin mcm mummy " seronok sgt Princess bila ckp nak g umah onnie, umah tok ngoh, sbb kalau balik gua musang dia dimanja gila gila, didukung dukung, nak apa semua dapat, mmg mengada gila lah dia. Suka sgt lah. Onnie kawen kt rumah baru, besar gila rumahhhh, aku masa sampai smlm, teruja gila tgk rumah, cantik sgt sgt sgt, masuk bilik, masuk toilet, mcm masuk hotel, nangis laju laju sbb cantik sgt rumah baru. Budak kecik tu lg suka lah, sbb dia boleh berlari sana sini, x cukup lantai berlari, sampai berdentum kepala kt dinding.hahaha.padan muka. Onnie nikah lepas isyak kejap lagi, good luck Onnie!

* onnie - nenek dlm bahasa Korea.
*ni onnie muda.hehehe.

Read More ->>

30 July 2015

Robocarpoli Murah

Robocar Poli Boleh Tranform


Alhamdulillah, Robocarpoli dan selamat sampai Malaysia,
esok 30/7/2015, akan mula masuk kedai, aku dh order 40 set,
semuanya dah bertuan, kalau korang nak, boleh whatsapps cepat cepat,
BOOK dan BAYAR, sbb aku nak ambil stock.

Robocar Poli ni boleh Transform,
lepas jadi robot,
tinggi dia lebih kurang 11cm, besar lah jugak,
didatangkan bersama sama kotak yang cantik.



Robocar Poli China High Quality

Robocarpoli yang aku jual ni dr China, tapi gred AAA,
bukan yg cikai ye, ada 2 jenis Robocarpoli tau, ada yg 1 tu,
customers ckp, pernah beli dgn org lain,
tapi mainan yg sampai tu, BURUK! sangat tak cantik,
dan lain sangat dgn yg aku jual.

ye, Robocarpoli dari aku, mmg lain, mmg cantik,
kemas buatannya, kalau tak mampu nk beli yg dr Toy R Us,
boleh beli kat aku, Wasap je ok!

Satisfied Customers

Antara Satisfies Customers dar 2 batch lepas,
ramai yg wasap picture, ckp anak anak dorg suka sgt! happy! hehe.
Robocarpoli ni serius mcm goreng pisang panas!
masuk ni dh 3rd batch dah aku jual, ntah lah bape puluh set pun x tau.
hahaha. sape nak selit lagi, mari mari!

Robocarpoli

Robocarpoli Murah

Robocarpoli Malaysia

Robocarpoli Malaysia
Robocarpoli dari kedai aku, mmg cantik. AAA.
Robocarpoli Murah

WHATSAPPS RARA




SERIOUS BUYER ONLY!
postage + RM10 SM

Read More ->>

Cara buat Instant Shawl Dua Muka

DIY instant shawl

Harini jalan jalan kat FB, nampak 1 post yg menarik, mcm beshhhh jewww, so aku blog post kan dia, supaya boleh share ramai ramai dgn kwn kwn.hehehe. nanti kalau aku nak cari pon senang. Cara buat instant shawl 2 muka. Tapi yang bestnya, di recycle je shawl yg ada, korang ada byk halfmoon kan? Aku ada banyak, so mmg bagus lah idea ni!!! Yeay!!!

Cara caranya, boleh rujuk gambar di bawah. Mmg senang sgt, lipat kiri kanan, jahit sikit, then siap. Yohoooo semua org leh buat.











Selamat mencuba 😆 kredit FB

Read More ->>

KL sandwich delivery - Garsa Kitchen

Simple Party Pack


kdg kdg ada orang kata, ala buat sandwich jelah senang,
tapi adakah buat sandwich tu senang? hehehe. ok lah jawap sendiri,
bagi aku sandwich tu susah nk buat, sbb kena potong timun,
tomato, salad, potong tepi roti, lecekkan tuna, sardin, egg,
dan sebagainya.susah susah.lambat! hahahaha.

tapi zaman skrg ni, sume benda tak perlu susah susah dah,
sampai Sadwich pun org dah buat delivery, senang mudah!
konsep dia, order 2 jam sebelum, then nanti akan sampai lah
sadwich depan rumah korang! gittew! mudah kan!
rasa pun sedap, korang pun senang! haih mana lah tak gemuk,
semua benda nak yg senang je.hahaha.opppsss~

KL sandwich delivery - Garsa Kitchen

Garsa Kitchen - Sandwich delivery

Garsa Kitchen adalah bisnes bumiputera, asalnya surirumah,
mula nya menjual secara kecil kecilan, tetapi permintaan amat memberansangkan,
dan kini menjadi sebuah perniagaan tetap Puan Natasha kita ni.hehe.

semua sandwich dr Garsa Kitchen adalah homemade, dibuat sendiri,
dan jangan risau, semestinya HALAL. aku sempat rasa sandwich dr
Garsa Kitchen ni kelmarin, mmg sedap, boleh makan terus,
atau pun di simpan dulu dlm peti, then makan sejuk sejuk,
pon sedap!

if korg tetiba nak pergi picnic, nak melawat kwn kwn, tapi x tau nak order
apa, boleh je order Sandwich dr Garsa Kitchen ok! tapi 2 jam sebelum,
boleh delivery sekitar KL, just Whatsapps!

KL sandwich delivery - Garsa Kitchen

Pilihan Sandwich dari Garsa Kitchen

box sandwich yg aku pilih semalam adalah MIX FIESTA,
size M! hehehe. mix ni best, sbb boleh rasa semua, tapi if tak nak,
boleh pilih perisa apa yg korg nak, Sandwich datang dlm 2 size,
M dan L - 12 dan 24 pcs. Antara pilihan lain ialah :

BEEFTASTIC
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

CHICKSTER
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

EGGXTRA-ORDINARY CHICKEN
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

TUNA TURNER
L RM35 (24pcs)
M RM22 (12pcs)

EGGSTACY
L RM35 (24pcs)
M RM22 (12pcs)

TUNA ON FIRE
L RM35 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

CHICKEN IN A BIKINI
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

FIESTA (mixed sandwiches)
L RM45

KL sandwich delivery - Garsa Kitchen

KL sandwich delivery - Garsa Kitchen

Cara Order 

Just Whatsapps :

NAMA, HP, ALAMAT, MASA DELIVER, ORDER

011 3291 6119

atau, boleh visit dan follow IG Garsa Kitchen

selamat mencuba! nyummsss~

Read More ->>

Bukit Aman terbakar diserang NAGA!


lolz!

Read More ->>

Rumah Kedua Kami

Beli Rumah Di KL


status FB semalam

No 7, jalan bunga mawar 17. Banyak kali suami ajak, " jom lah pergi tgk rumah eb, tak nak tgk ke rumah sendiri " aku bukan tak nak pergi tgk rumah, tp hati aku sayu, aku masih x percaya, aku dah ada rumah di KL, aku mcm x percaya yg aku akan settle down kt KL, dulu aku nak sgt balik kerja kt Ipoh, tp lama kelamaan, KL dah jadi jiwa aku, tempat aku menghabiskan, mendewasakan diri, mencari rezeki, mencari redha. Urusan utk membeli rumah ni sangat sangat dipermudahkan, serius sangat senang, orang sekeliling semua membantu kami, dan paling berusaha sekali adalah suami aku, kehulu kehilir buat segala benda dgn sendiri tanpa agent, terima kasih Ya Allah, terima kasih kerana memberi kami kekuatan, walaupun kami belum duduk rumah ni, kami tetap rasa bahagia.tunggu lah mak mertua aku halau dulu baru pindah, hahaha. ‪#‎syukurselalu‬ ‪#‎SFkingdom‬ ‪#‎homesweethome‬

Alhamdulillah


Banyak benda yang aku nak cerita di Blog, tentang process beli rumah,
tentang cabaran cabaran, step step, sbb sblm ni aku mmg tak cerita kan tentang
rumah kedua kami di blog, Alhamdulillah, semua dh selesai, bulan Mei
tak silap settle semua, now dlm process nak bg org sewa, kami x duduk lg rumah ni,
nanti lah.hehehe.

nanti aku cerita lagi okay, mana tau korg nak tau step step nak beli rumah
second hand guna loan government, nanti aku cerita okay! bai!
Read More ->>

29 July 2015

EPIC FEAT MEALS - delivery makanan sihat anda

Healthy Food For Delivery 

kenapa kita tak makan makanan yg sihat? sbb secara jujurnya,
makanan sihat ni tak sedap kan? dan makanan sihat ni susah nk prepare,
dan makanan sihat ni selalunya mahal, hahaha, jangan tipulah,
sbb aku pun dulu nak amalkan makanan sihat gak, tapi bila beli
bahan yg sihat, alahai, mahalnyaaaaa, then rasa like, alaaaa banyaknya
bahan yang nak kena beli, kang tersalah beli, tak sedap pulak kan,
TAPI skrg tak perlu susah susah lagi tau! MAKANAN SIHAT
skrg hanya perlu ORDER saje, then sampai lah depan pintu rumah korang!
HARGA? mestilah reasonable! jangan risau!

EPIC FEAT MEALS

memperkenalkan EPIC FEAT MEALS, EPIC FEAT MEALS adalah sebuah
restorant yang menyediakan makanan sihat, dan syaratnya, makanan akan sampai
selewat lewatnya 45minit dari masa makanan siap, sebabnya?
untuk menjaga kesegaran makanan yg dimasak.

EPIC FEAT MEALS menyediakan bahan bahan mmg dari sayur yang fresh,
bahan yg semula jadi, dan mmg tidak menggunakan MSG sama sekali,
mash popato dibuat sendiri, untuk salad dia pun, tidak menggunakan mayonnaise tau,
dia guna yogurt, mmg healthy gila! EPIC FEAT MEALS fokus on delivery,
boleh je kalau nak dtg makan di restoran, tapi tempat adalah terhad,
delivery buat masa ni hanya untuk kawasan Damasara je,
untuk kawasan lain, nanti EPIC FEAT MEALS akan buat.

bab makanan sihat ni sedap ke tak, ok meh nak bgtau,
MEMANG SEDAP! di EPIC FEAT MEALS dorg pakar dlm
mix mix kan rasa dan bahan dlm makanan supaya rasa tu sebati dan sedap,
dan kami makan, mmg licin! tak tau lah sama ada lapar ke mcm mana,
hahahaha. tapi mmg sedap, husband aku paling suka pizza 3A,
tapi dia selamber je panggil pizza Nasi Kerabu, hahahaha.
tp its real, mmg rasa mcm nasi kerabu.sedap gila! Pizza Nasi Lemak pon ada.
hahahaha. tapi sedap weyh!


Menu di EPIC FEAT MEALS


Menu makanan sihat dari Epic Fit Meals antaranya ada pizza.
bukan sebarangan pizza. ni pizza versi sihat punyaa . .

Gourmet "Flying" Pizza ada 7flavour :

EPIC FEAT MEALS
TriColour Margarita 380kcal RM17.80
Epic's Italian flag pizza with red tomatoes, white mozarella and green basil. Its a vegeterian delight.

Shrimpy Affair 489kcal RM19.80
A delicious taste of the sea combining flavours of fresh prawns. real mozarella cheese, cherry tomatoes and English parsley

EPIC FEAT MEALS
Sam's Hawaiian Luau 509kcal RM19.80
A luau (feast) of real mozarella cheese and spiced lean chicken strips, onions and pineapple.

Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
3A : Apple, Ayam & Api 545kcal RM 19.80
Fiery Pizza with minced chicken, real mozarella cheese, onions and caramelised apple.

Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
Nasi Lemak Pizza 591kcal RM19.80
Our original and special tribute to the nasi lemak and it includes spiced lean chicken strips, eggs, peanuts, achovies, cucumber, eal mozarella cheese and of course our fire S.O.S

OZ'Beef Delight 567kcal RM19.80
Delightful combination of pulled Australian beef, pineapple, onions, tomato and sesame seed.

Serius pizza dia semua sedap sedap. ala ala crunchy sikit. pizza dia sikit pun tak guna tepung yek TAPI sebaliknya menggunakan bread crumb dan beberapa bahan lain.tu yang menjadikan pizza diaorang ni healthy ;)) okay selain pizza, Epic Fit Meals juga ada ayam.

Epic Chicken ada dua jenis :

iaitu Epic Chicken Grilled 249kcal
dan Epic Chicken 'Fried' Chicken Schnitzel
Ala carte Grilled RM12.80 , Fried RM13.80
Chicken Combo 1 (chicken + sos + 2 side + 1 Epic Side) RM15.80(Grilled) RM16.80(Fried)
Chicken Combo 2 (chicken + sos + 2 side + 1 Epic Side) RM20.00(Grilled) RM21.00(Fried)

keenakkan ayam-ayam ini bila korang diberi peluang untuk memilih sos sendiri. ada tujuh jenis sos. iaitu Eziki (70kcal), OZ's Babie-Q (91kcal), Bonza Peppa (96kcal), Apple Salsa (25kcal), Country Gravy (52kcal), Curry Grande (241kcal) and Fire S.O.S (61kcal).. ai sempat merasa beberapa ayam bersama sos-sos yang meletopsss ni, jom ai belanja gambar je !




selain pizza dan ayam, Epic Fit Meals ada Sides Dish.. diorder secara ala-carte.
diantaranya ialah :

Crunchy/Fire Chookies 233kcal RM5.80 & Mashed Sweet Potatoes 271kcal RM5.80

Spiced Baked Wedges 132kcal RM4.80

Frugertii 98kcal RM5.80

Aglio E Olio 297kcal RM5.80

Garden Salad 91kcal RM4.80


tekak melayu mesti nak nasik kan?
Epic Fit Meals ada menyediakan nasi versi sihat hihi
Cilantro Lime Rice 217kcal RM4.80 , Brownie Oat Rice 176kcal RM4.80
& Epic's Cauli Rice 134kcal RM5.80


Epic Fit Meals ada 4 jenis juice
iaitu Red Apple Honey Smoothie 79kcal RM8.80
Coolie Beauty 41kcal RM7.80
Classic Trifecta 78kcal RM 7.80
Agua Mello Smothie 61kcal RM 8.80 **Epic Raya SPECIAL

EPIC FEAT MEALS
ai minum semalam Apple Smothie dan Coolie Beauty. hihi. Apple tu sedappp !!!

How To Order EPIC FEAT MEALS


kalau nak dine in, boleh lah ke :

EPIC FEAT MEALS


Call For Delivery : 03- 7733 3375
Opening Hours : 11am-11pm (last order : 10.30pm)
Kota Damansara and Tropicana areas ONLY

For dine in
Alamat Kedai Epic Fit Meals Co
E105, Block E, East WingMetropolitan SquareJalan PJU 8/1
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Apa menu menu nya korang leh jenguk website dibawah
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...