Image and video hosting by TinyPic

06 January 2016

Business baru suami aku

Buat 2 kerja


demi menyahut seruan menteri kita, kami telah membrain stormkan otak kami untuk menjalankan lagi 1 bisness. Kami tak buat bisness yang susah susah pong, bisness senang je, hehe, perkara yang suami aku biasa buat, yang suami aku dah pakar dan yg dah confident. Actually ramai gak dah rasa air tangan suami aku ni, dan kebanyakannya mmg puji lah. Bayangkan sampai orang yang tak makan menu tu pun terus jadi makan dan suka. Alhamdulillah lah kan.

So kami terfikir, apa kata kita jadikan ianya satu produk kita, mmg ramai dah org buat benda ni, tapi mungkin org akan suka dengan Secret Recipe suami aku ni kan, air tangan suami aku ni, mana nak tau kan.hehe. kita ni kalau tak cuba tak tau. so moh lah kita mulakan.


One Step Ahead


Macam mana orang kata berniaga ni sunnah Nabi dan seronok, ye aku akui, berbisness ni mmg sangat seronok. bila order masuk, sampai tak cukup tangan nak buat, aku ni pun, mcm mcm ada dlm kepala hotak, tapi tu lah, cuma tak cukup space, tak cukup masa, tak cukup tangan nak buat.hehe.

Semalam aku ada tanya kawan kawan FB, apa nama sesuai untuk bisness suami aku ni, hahahaha mmg mendapat sambutan yg meriah, tapi semua buat aku ketawa. hahaha. korang mmg WIN. mcm mcm idea korang, mmg the best sgt. TAPI, mcm ada jugak yg x kena dengan konsep.


Tapi jangan sedih, walaupun xde nama yang terpilih, tak pelah, kami tetap akan bagi tester untuk sesiapa lah yang terdekat, dan sudi sudikan lah untuk tolong kami promote produk baru ni.hehe. Kami dah memilih satu nama yg kami rasa komersial, nama yg boleh di bawa ke mana mana. hehe. dan nama tu insyaAllah boleh digunakan utk produk lain juga.


korang tolong doakan semua berjalan lancar ye, kami akan buat dlm masa terdekat ni jugak. hehe. kalau x mulakan langkah, sampai bila bila takkan mula betul tak? hope semua berjalan lancar. Nervous lak aku rasa. hehe. InsyaAllah mesti nak repeat, mst ketagih! hahaha. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. Wahhh.Semoga dipermudkan semua urusan dan dimurahkan rezeli kak rara dan suami:)

    ReplyDelete
  2. doakan segala urusan rara dan suami berjalan lancar. inshaAllah, amin :)

    ReplyDelete
  3. All the the best Rara n husband..:)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah Rara,

    Nanti akak nak cuba tau ...

    ReplyDelete
  5. Iday suka kambing perap! Nanti nak beli ye. customer paling awal ni. Hahahahahaha

    Semoga semua berjalan lancar. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  6. jangan lupa aku nyeeeee hihihihii

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.semoga semuanya berjalan dgn lancar ye rara..

    ReplyDelete
  8. alhadmulillah!~

    semoga terus berjaya dik!

    ehh nak rase...wee~

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah ...tahniah rara...moga 2016 memberi lembaran yg baru dlm bisnes dan kehidupan rara sekeluarga....

    ReplyDelete
  10. good luck untk rara dan suami...
    semoga sukses!

    ReplyDelete
  11. kambing terbaik, pasti mengembek.

    ReplyDelete
  12. ra, kalau nk agent melaka, roger aku dulu tau.

    ReplyDelete
  13. okey nak tester...!! nak tester..!!
    tak bagi, tak nak kawannnnnn...

    hahahahaaa.. :p

    ReplyDelete
  14. All the best, semoga berjaya dalam perniagaan tersebut. :)

    ReplyDelete
  15. makasih bos semoga bermanfaat dan bi bayakin rezekinya karna telah membagi ilmunya

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com