11 January 2016

Cara BERTANGAS dirumah dengan Serbuk Manjakani Mama Tasneem

Kaedah Bertangas Paling Mudah dan Murah


Selepas 3 tahun 4 bulan aku bersalin ni, aku belum pernah ' Bertangas ' aku tak tau mcm mana rasanya bertangas ni, mcm teringin jugak nak buat, tapi kalau pergi SPA mesti mahal kan? so aku dapat tips yang mudah dan murah, buat kat rumah je. mmg best! tapi sebelum buat, aku share dulu lah cara cara dia kat sini.hehe. nanti nk rujuk balik senang.


Didihkan air dicampur dengan sesudu besar serbuk manjakani Mama Tasneem, kemudian letakkan air yg masih mendidih di bawah kerusi berlubang, duduk di atas kerusi berlubang tersebut kemudian tutuplah seluruh tubuh dengan kain batik, lakukan 15-30 minit.

Anak dara & wanita yang sudah berkahwin sebaiknya dilakukan selepas habis haid 1 - 3 kali seminggu untuk mendapatkan kesan terbaik. Merawat keputihan dan bau, menegangkan kulit, mengelakkan pelbagai penyakit kelamin dan rahim, mengelakkan rahim jatuh dan keluar tombong.

Wanita berpantang boleh lakukan setiap hari selepas 44 hari berpantang, elok untuk mengelakkan jangkitan kuman pada bahagian sulit, nifas yang lawas dan cepat kering, kembali ketat, mengecutkan rahim, serta mengelakkan keluar tombong.

Wanita berusia sebaiknya amalkan 1 - 3 kali seminggu untuk mengembalikan 'lembapan kewanitaan' terutama wanita yang mengalami pramonopous atau wanita yang telah monopous....menegang dan mengembalikan lembapan kulit di bahagian sulit.

Kaum lelaki boleh mencuba kaedah bertangas ini untuk proses pembakaran lemak, selain membantu mengeluarkan peluh untuk penyingkiran toksin.

Kapsul Manjakani Mama Tasneem


Jika nk diikutkan cara betangas yang lain, banyak bahan-bahan dia, terpulang pada citarasa kita, jika di Spa, ada tambah serai, asam gelugur, daun sirih, halia dan lain lain, tapi untuk yg busy dan berkerjaya mcm kita ni, cukup hanya dengan MANJAKANI MAMA TASNEEM.

Rozina Health Care bukan saja ada Serbuk dan Kapsul Manjakani, tapi ada jugak Manjakani Hygiene Wash. Aku suka pencuci miss V ni sbb dia xde bau sabun, selalu wangian utk pencuci ni mst bau wangi mcm sabun, tp ni tidak, baunya lite je dan mmg terasa bersih jee.

MANJAKANI HYGIENE WASH
dengan ekstrak manjakani, serapat, daun sireh dan gel, tanpa menggunakan sabun & bahan kimia, amat sesuai digunakan oleh semua peringkat umur wanita untuk

- membersihkan, menyegarkan & menyakinkan setiap hari
- menghapuskan bau yang tidak menyenangkan
- merawat keputihan
- mengetat & merapatkan dinding faraj


Korang kena tau basuh hari hari, baik anak dara pun, jangan malas ye, kdg-kdg aku tgk anak anak dara skrg ni, pencuci miss V pun xde, xtau yg mana, jgn mcm tu, bahaya dikkk, korang skrg dah lah mkn mcm mcm, banyak fast food, so kena jaga semua tu.

Lagi satu Kapsul Manjakani, banyak tau khasiat dia :

1. AWET MUDA
Antioksida melambatkan proses penuaan sel.

2. PENCEGAHAN KENCING MANIS
Asid galik mengatasi kencing manis dan lelah.

3. PENCEGAHAN BARAH PAYUDARA DAN RAHIM
Antioksida manjakani mampu mencegah barah buah dada dan rahim.

4. PENCEGAHAN BAU YANG TIDAK DIINGINI
Manjakani dikatakan bersifat astringen, berupaya membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada faraj.

5. MATA YANG SIHAT
Astringen terbukti dapat memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata.

6. RAWATAN PAYUDARA
Oleh kerana manjakani mempunyai sifat-sifat menegangkan kembali otot-otot, maka amalan meminum minuman bemanjakani dapat memperbaiki payudara yang telah hilang kekenyalannya.

7. KULIT KERING DAN BERMINYAK
Astringen juga dapat mengaawal kulit kering dan berminyak.

8. PELBAGAI KHASIAT MAKANAN
Disebabkan manjakani mempunyai serat makanan ia dapat melawaskan pembuangan air besar. Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh memupuk kesihatan.

9. MEMULIH OTOT DALAMAN FARAJ
Tannin pada manjakani amat mampu menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan sekali gus merapatkan bahagian yang longgar, lemah atau kendur.

10. MENGAWAL LENDIR DAN LELEHAN FARAJ
Astrigen berupaya menyerap lendir dan lelehan faraj.

11. MENGECUTKAN TISU-TISU
Astrigen dikatakan berupaya mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin.

12. MENEGANGKAN DAN MENCANTIKKAN KULIT
Astrigen dalam manjakani boleh mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.

13. MENGUATKAN GIGI DAN KAYA DENGAN KALSIUM
Kalsium dalam manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang.

14. MULUT
Astrigen dalam manjakani dapat mengekalkan kebersihan mulut.

15. PERAWATAN KRONIK ULSER
Amalam meminum minuman manjakani juga boleh merawat kronik ulser.

hah banyak gila kan! tinggal nak telan je! hehehe. tak payah susah susah skrg, beli je Kapsul, telan sebiji, siap! hehehe. untuk yg berpantang pun boleh makan, tak bahaya utk baby, malah menambahkan susu lagi adalah. Banyak lagi info tentang Manjakani ni, boleh baca di FB Rozina Health Care.

Kenapa mak mak kita dulu sihat sihat belaka? sbb dorg rajin makan benda benda gini, kita ni makan fast food je keje, tapi jamu jamu tak makan, pas tu mulalah sakit sana sini.hehe. Nak senang, dapatkan je Kapsul Majakani Mama Tasneem ni, telan je. Nak info lanjut dan contact boleh ambil di bawah. Jaga diri, jaga badan. heee. Baii ♥

Rozina Health Care

013 4645414 / 019 513 8283 (puan ina-pengedar berdaftar)

Facebook : Rozina Health Care


Harga kapsul manjakani rm30 sebotol, ada 50 biji
Harga hygiene wash rm25 sebotol, 80ml
Postage rm6

7 comments:

Normi Nieza said...

good sharing

LM said...

Oooo mcm tu cara bertangas ye.nnt nk cuba buat

ayunidati said...

ooo... betul jugakkan guna kerusi plastik kan senang ade berlubang banyak....

Cik Puan Diksu said...

thanks sharing. Info berguna.

eima said...

BERTANGAS ... MENARIK

Yana Libra said...

banyak kebaikan ye..

lieyalatif said...

eh bagus ni rara.... akak mase pantang takde tangas2 ni..skrang senang kan mcm2 cara leh buat.... pakai periuk nasi pun ok...tp jgn le pakai periuk nasi yg kite buat tanak nasi tu hahaahah kang jadi nasi kangkang lak hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...