29 January 2016

Cara menyingkirkan lemak dan mengurangkan selera makan

Kenapa Detoks sangat penting


Hai korang, harini kita borak tentang topik kesukaan ramai, tentang detoks dan cara untuk kurus secara semulajadi. Kenapa detoks sangat penting??? detoks sgt penting kerana detoks adalah proses membersihkan segala toksin, lemak dan lendir yang melekat pada usus dan keluarkan melalui proses pembuangan air besar. Apabila usus dan bersih, barulah segala nutrisi akan diserap oleh badan. Detoks adalah sangat penting tau, penting sebelum kita nak consume apa apa supplement, jika usus kita kotor, semua supplement yang kita ambil takkan nampak kesannya.


2 minggu lepas aku ada pergi dengar talk, pasal usus, pasal detox, pasal toksin. seronok sangat dpt dengar talk yang mcm ni, memang sebijik kena tang batang hidung. kihkih. Korang tau kan, seramai 16.8j rakyat Malaysia adalah obes, termasuk aku, BMI lebih dr sepatutnya. haha. Sebab apa? makan x tentu hala, kedai mamak pulak 24jam bersepah, kalau lapar suruh suami tapau mee goreng mamak, banyak makan fast food, banyak makan makanan tak berkhasiat, lepas tu bila gemuk, nak marah #akulettew haha.

Kalau nak marah pun tak guna, kena jugak do something, mcm mana nak mula? ok meh nak cerita.

BLESS TEATOX


Aku mmg suka benda benda detox, tapi aku ni malas nak bersusah-susah, semua benda aku nak fast. haha. masa itu kan emas, tak boleh membazir weh, kalau boleh cepat, kita percepat kan, kalau boleh nak benda yang cepat dan selamat. Ada je banyak resipi resipi air detox di google nun, tapi yelah, mcm aku cakap, mesti tak rajin kan? haha aku tau lah korang tuuuu! now aku ada cara mudah, kita minum je TeaTox!


Gambar di atas ni ialah Encik Ismail Abu Hassan, umur dah 52 tahun, tapi masih steady, hensem, perut masih flat, sbb apa? jaga pemakanan lah wehhh! mana ada mkn macam macam leh dpt badan mcm ni. hehehe. Encik Ismail pernah stay di Jepun selama 3 tahun, dia kata, Jepun adalah sangat berbeza dgn Malaysia, Jepun tak de ye kedai 24jam. hahaha.

Okeh, berbalik kepada cerita detox kita, neh nak memperkenalkan Tea Tox, Bless Tea Tox adalah gabungan bahan semulajadi yang diadun khas untuk tujuan detoks, teatox akan buang semua sisa sisa kerak yang melekat pada usus korang. Tak percaya? percayalah, aku dh cuba.

Kurus semulajadi
cara-cara detoks

Diet dengan semulajadi


Encik Ismail kata, kalau badan yang sihat, kita akan membuang 3 kali sehari, tu kalau sihat lah, dan najis kita agak agak adalah dalam SEKILO sehari, ye sekilo ye! yelah, cuba bayangkan, korang makan 5 kilo sehati, tp yang keluar hanya seketoi seketoi taik kambing je, so mana pergi yang lain lain tu? mst lah jadi kerak kan! so kerak tu lah yang melekat pada usus korang dan yang boleh mendatangkan pelbagai penyakit.

Ingat! banyak penyakit yang datangnya dari PERUT.

Aku pun kalau x membuang sehari, mau naik pening kepala. serius weh, tak selesa, mcm mana lah kalau yang jenis seminggu tak membuang tu yek. adoiii~ pitam kalau dia keluar toilet.hahaha.

Bless Teatox ni sangat sesuai kalau korang nak cuci usus perut, nak kurus, nak membuang toksin, nak membantu buang pinggang menapis darah, hah semua sesuai.


Testimoni aku sendiri, ini tak tipu punya ye, malam jam 11pm aku minum, lepas subuh aku mula sakit perut, sehari tu 3 kali aku buang, ada lah dalam sekilo jumlahnya kot. kihkih, memula buang yang biasa, yang kedua hitam, ketiga lendir, euuuuuwww apa tu? hitam tu lah kerak di perut kita, serius weh aku tak tipu! betul lah apa yang Encik Ismail tu cakap. Then next day dah xde yang hitam, means kerak dlm usus kita dah takde.

Apa kesannya kalau toksin banyak dalam badan? bila toksin banyak, kadar metabolisma kita akan menjadi perlahan, organ-organ dalam badan tak berfungsi dengan baik, toksin juga akan merosakkan tisu badan dan boleh membawa mcm mcm penyakit, so kena buang toksin ni, jangan sayang sangat yee. Lagipun, bila minum Teatox ni, berjalanan untuk membuang tu sangat lancar, tak payah nak meneran bagai. smooth je omputih kata. hehe.


Bahan-bahan di dalam Bless TeaTox


- Ekstrak Teh Hijau
- Ekstrak Limau
- Ekstrak Epal
- Psyllium Husk
- Germa Gandum

Kalau nak tau description bahan-bahan ni korang boleh klik link ni. aku suka semua bahan-bahan dia sbb semua semula jadi. Psyllium husk tu lah yang mengawal berat badan kita dan mengurangkan selera makan tanpa mengganggu saraf kita.


Dan nak bagitahu! aku dah turun sekilo, hahaha. jadilah, dapat turun sekilo dalam masa 2 minggu, minum pun 3 4 hari sekali, jimat jimat weh minum. hahaha. Tapi bab mengawal selera makan tu aku mmg akui lah, mmg buat kita tak craving mcm mcm benda. Memang terbaek lah TEATOX!

Macam mana nak beli? nanti aku bagi link kat bawah ye.

eh akak fink pon hado! hehe
cara minum teatox
HARGA BLESS TEATOX

Sebotol 150gram - RM120
untuk 2 botol RM240 RM180 + Keahlian percuma
*bila jadi ahli, boleh beli dengan harga lebih murah

TeaTox, Selamat, 100% Semulajadi.

Nak beli direct online, boleh purchase di sini

kalau nak suruh aku belikan pun boleh, WA ke 019-477 4240


Selamat mencuba! marilah sama sama say NO to OBES!
TQ Bless Mania!

5 comments:

mrs kayrul said...

Seramkan bila tengok najis jadi hitam...tapi lepas tu rasa badan ringan...

kak gojes said...

alamak...kalau KG ni confirm meriah yg dibuang ni

Yana Libra said...

mcm menarik je produk ni..

Suriaamanda said...

menarik ni..banyak dah product teatox keluar sekarang kan...kena bagi tau cik abe ni...

DRAMATIC UNIQ said...

dari hari tu nak tanya pasal benda ni kat fura.. hehehehee..! asik tangguh2 je.. errmmm.. nak cuba lah.. fura ada nak beli lagi ke..?

ehh.. sambung kat whatsapp lah.. mcm tak biasa pula.. hahahahahaa.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...