11 January 2016

Cerita Sedih Custormers Aku Bulan Ni

Pavlova KL


Ada permulaan yang baik untuk Online Bakery Shop aku, dan ada jugak yang tak baik. yang baik tu nanti lah aku cerita, yang sedihnya sampai skrg tak dapat nak dibendung. serius! Ceritanya dr Rabu lepas, aku pos Brownies ke Rawang, 1st cust yang request utk pos, aku pun pestime ni, tup tup sampai harini brownies aku tak sampai, bila check, masih di PPL Rawang, masih belum di hantar, aku tak paham kenapa nak peram lama lama, kesian gila kot cust aku!

Brownies kedut
Brownies Kedut + Nutella
Kes kedua harini, cust aku order Pavlova 5.5inch dan 10biji mini utk harini, 11/1/2016, semalam aku buat dengan penuh kasih dan sayang. Cust aku nak surprise kan office mate dia, harini birthdaynya, tup tup org yang nk di surprise tu MC, Ya Allah, nk luruh jantung aku pg td, kesiannya cust aku ni. huaaa. Aku pulak yang sedih bagi pihak dia.

Dah lah masa dia order tu, dia terus bayar, mmg senang gila deal dgn dia. tup tup x dpt nk surprise kan. sedihnyaaa~ aku cakap kat dia, xpelah, aku hantar jelah kat dia, dia kata tak payah, sedekah je kat budak office aku, sbb nak hantar pun buat apa, sbb birthday girlnya tak de. Alahaiii, sedih sgt ni. sobs.


Baik baik sangat semua cust aku, sorg penyabar menunggu brownies, sorg lagi tabah bila kawan opis nya MC sedangkan dia dh berhajat nk surprise kan kwn nya, hmm sedihnyaaaa. aku pulak yang over sedih, korang lepas ni ingat lah, kalau nk surprise gini, kena gak hatihati, kena pantau kwn korg tu. hahaha. jgn bg dia MC. hehehe.

Ok lah, aku tutup lah order minggu ni, letih~ hehehe.


Untuk order boleh WA Rara 019-477 4240
Serious Buyer Only! Strictly NO CALL!!
TIA ♥

18 comments:

idzwa kamaruddin said...

alaaa sedih nyerr..lagi sedih tak dapat rase :(

mrs kayrul said...

Xde rezeki tu nak surprise2....bertabah la

Melissa Muklis said...

mesti sedih kan surprise tak jadi.. huhu taoi kak.. menggoda betul brownies dan pavlova tu T_T

nadiah hanum said...

Kesiannya diaorang tu..tapi awak untung ra, dapat cust yg baik2..semoga terus murah rezeki

Normi Nieza said...

alahai..sdihnya..:(

DYatie ABakar said...

Rezeki Rara & Customers Rara..

cik fadh said...

teringinnye nk rase pavlovaaaa akk! xnk maih melakaaaa ke kakkk..huuuu

lala yusof said...

itu yang peram brownies....saya bln 12 lps poslaju hilangkan periuk noxxa....uishhh nasib diaorg ganti cepat

Shahida Dzulkafli said...

Mengancamnya pavlova tuh...
Dugaan berniaga nie... Sabar ye..
semoga kuat semangat..

Eny Abdullah said...

buat bisnes bakery ni kena cekal hati.. mmg banyak kisah sedih hahahahah

Sally Samsaiman said...

alooo...kenap tak hntr je kat budak yg MC nya kat rumah...huhu

LM said...

Huhu sedih pulak baca. Sian dia tak dpt buat kejutan utk besday girl kan..

Cik Puan Eka said...

Sedihnyaaa plak baca tp tergoda ngn pavlova hakakkkkk poraa

ayunidati said...

tak pe bole hantar kat uma... ape pun hope office mate sihat2 sahaja

Rizziela said...

sedapnya brownise coklat

Yana Libra said...

teringin nak try pavlova..hehe..insya'Allah nanti ye :)

Puan Awin said...

brownies tu menggoda....mesti fobia nk buat pos kan ;)

Diana Rashid said...

kes nak suprisekan kawan , tetiba dia mC tu pernah kena kat akak dulu..masa zaman kerja dulu la..tunggu punya tunggu dia tak mai..sudahnya kami bedal kek tu sampai habis.esok dia mai , dengar cerita je kata kek sedap..hahahah...padan muka..sapa suruh MC..ekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...