29 January 2016

Hadiah dari kawan-kawan

Ntah lah kan, kadang-kadang banyak benda yang aku nak cerita, tapi bila terlalu personal pun tak boleh nak cerita, kang laki aku marah. hahaha. Tapi benda ni benda happy yang buat aku nak bercerita jugak, hehe.

Korang ada kawan tak? kawan yang selalu menyenangkan hati? aku ada ramai kawan, alam nyata, alam maya. Semua aku anggap kawan baik aku. Tapi tak semua yang rapat dengan aku, sbb skrg aku selalu ambil langkah berhati-hati untuk rapat. Bukan nak play safe, tapi aku malas untuk meyakitkan hati aku sendiri.

Mana kawan yang aku ada skrg ni, semua yg baik baik dengan aku, yang ada bila aku memerlukan, yang selalu care aku. Dorang punya care tu sweet sangat, bukan tanya khabar hari hari, bukan whatsapp hari hari, tapi jenis kawan yang selalu bg support, selalu buat aku ketawa, gembira, bila kami berjumpa. Aku selalu bersyukur sbb hilang segala stress.

Kena ingat, tak semua kawan suka tengok kita bahagia, ye, mmg ada kwn yang mcm tu, ada kawan yang tak suka tgk kita memiliki apa apa, ada kwn yang suka tgk kita down, ada ye! sila hati-hati, tapi aku dah jauhkan diri aku dr kwn yang mcm tu, Doc Azizan Osman selalu ckp, andai ada kwn yg -ve or yang selalu update status negative je, kita jauhkan diri, sbb kita juga akan jd -ve nanti.

Kalau kita nak berjaya, kwn dgn kwn kwn yang berjaya, itu mmg aku nampak, mmg kita akan jadi mcm mana kwn disekeliling kita. Kita akan terikut ikut nak berjaya mcm mereka.

2 3 hari ni aku dapat parcel dari kwn kwn, sweet sgt semua kwn kwn aku, walaupun bukan selalu jumpa, tp care dorg tu lain maciam, hehe. sampai rasa nak pengsan. Tenkiu korang! tq sbb selalu jadi sweet, tq sbb selalu ada dengan aku. Aku rasa korang tau sape diri korang.

Aku selalu mendoakan korang murah rezeki, moga aku juga selalu ada dlm doa korang. ahhh aku bukan nk acah acah sweet jugak, tp sayang korang, moga kita jadi kawan sampai tua. Amin.

2 comments:

fifi said...

Hehhee...cute sangat spongebob ngan patrick...

DRAMATIC UNIQ said...

betul..! ada kawan yang tak suka tengok kita berjaya..

abaikan dan buang jauh2...!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...