12 January 2016

Jenis Datang Bulan Dihujung-hujung Hari

Semalam aku puasa, hari ke dua aku ganti puasa, bulan lepas banyak hari aku kena ganti sbb ' terpanjang ' pulak tempoh period masa puasa bulan lepas, nak x nk kena redhaa jelah. So kena gigih lah mengganti, kalau tak, nanti dh nk dekat dekat puasa, mula lah kelam kabut nak mengganti. Tapi yang sedihnya, semalam dah nak nak dekat berbuka dah, aku nak pergi mandi, boleh pulak muncul satu tompokan yang aku rasa sangat familiar, dalam hati aku tak tau nak menjerit ke, nak nangis ke, nak buat apa, aku punya lah menjaga tingkah laku semalam, hahaha, yelah, jadi baik sikit, org cilok depan aku, aku bg laluan, org nk potong aku, aku bg laluan, cakap pun baik baik, TAPI! kenapa pukul 6.50pm jugak dia nak muncul, kenapa bukan lepas 7.30? huaaaaaaa.

Tapi smlm aku tunggu jugak azan, baru aku berbuka puasa, hahaha. bukan menafikan, tapi biar lah, biar lah aku teruskan jugak walaupun dah tak valid.hahaha. kak Diya ckp kat aku, " takpe ra, tetap ada pahalanyaaa " huaaa mekasih kak. Semekom kak. hahahaha.

So minggu ni aku postpone lah puasa aku, minggu depan lah sambung balik. sobs. Aku mmg selalu gitu, sampai Wawa pun perasan, aku selalu dtg di hujung-hujung hari, dia dh jadi mcm perjudikan nasib dah.hahaha. Nak beli Shaklee boleh contact Wawa Yusoff ye. hehe ( iklan )

Harini aku bangun lewat sikit, yelah, sbb tak solat kan, tapi sampai opis tetap jam 8am, Alhamdulillah, xde lah jem sgt harini, tapinya, bengang aku dgn org yg drive mcm kura kura, tp duk lane kanan skali, aku dh high beam pun buat bodoh je, dah lah jalan sampai masuk masuk lane kiri, apekahhhh~ geram betul aku.

Hmm harini nak follow up jam yang aku beli dgn The Super Nini tu, hmm esok dah masuk seminggu dah, geram pulak aku dgn pos laju ni, dak The Super Nini tu kata dia dh pos ptg rabu, tapi aku track masih xde dlm record, geramnyaaaaa! haih sbr jelah. Pos laju skrg ni mmg sangat melampau, Brownies kwn aku pun ntah dh sampai ke belum. ntah jd pekasam lah kot brownies aku tu.

Ermm okay lah, buat keje jap, bai ♥

5 comments:

Yana Libra said...

sabar je lah kalau dah jenis camtu...uhu..

Nurzakiah Hanum said...

singgah sini

ameris said...

akak pn pernah... dah nak buka puasa tu alih2 period pulakkk...
alang2 tu tunggu azan je laa kan.

idzwa kamaruddin said...

sabar sabar *urutdadacantik* ehhh..kekeke..

lieyalatif said...

same la kite rara...akak pun start dah puase isnin kamis...dpt dah 3 hari ganti...akak ade 6 hari nieh....so tgl lagi 3 jek laaa...akak penah gak kene mcm rara nieh...nak nangis rase tgk jam pukul 7 leh meleleh pendarahan hahaahahah...tapi tu laa takpe laa ade gak pahala kite kan cume tak digunapakai utk ganti puase le heheeheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...