20 January 2016

Kedai Bakery Best di KL

Bake with Yen


Selalu bila aku nak cari bahan baking, aku akan pergi Bake with Yen, yang kat chow kit tu, dulu laki aku selalu lah teman, but now aku pergi sendiri je, dah tau jalan kan, Tapi laki aku selalu risau bila aku g sorang, paham paham lah kat situ ada apa kan, bersepah wei yang menunggu kat lorong lorong, aku mmg takut gak, tapi tawakal je lah, jalan pon laju laju je. hahaha.

Aku suka pergi awal awal, sbb nanti senang nk parking, aku park kat parking berbayar, tak nak park tepi tepi tu, takut gak lori sagat, biar lah bayar pun xpe.


Aku suka sangat Bake with Yen ni sbb murah dan mcm mcm hade, bagi aku, duk dalam kedai ni therapy buat aku. hahaha. bunyi mcm gila, tapi betul, aku suka tengok barang barang dalam tu, coklat, tepung, gula, essen, accessories, mcm mcm hado tau! ko cakap je nak apa kat sini, semua hade.

dan lagi 1, barang barang kat sini serius murah dari kedai bakery lain, mcm coklat beryls ni kan, kt tempat lain like BAGUS ke hape rm16 lebih, tapi sini Rm14 je, murah 2ringgit. Bahan bahan lain pun murah murah, bekas ke, papan cake ke, mmg murah lah kt sini. Aku selalu pergi BAGUS sbb dekat dengan rumah, tp mahal.

Aku cari jugak kedai bakery melayu, tp xde, susah sangat nk jumpa, kalau x leh beli kat kedai Melayu je, heiii tolong bukak kedai bakery satu! hahaha


Bake with Yen ni mmg mcm mcm hade tau, mmg ntah lah, duk kat situ godek godek berang berejam pon takpe, tadi aku pegi, aku beli mcm mcm, top up semua bahan bahan baking, senang hati aku, gula castor pun aku beli 3kg terus, hahaha. coklat pun beli banyak terus. senang, kalau nak ulang alik bakery pun rugi minyak kan. Tapi yang x best nya bila kena byr GST, alahaiii, sampai RM8 GST. 8ringgit tu boleh beli tepung 2 kotak tau tak! hish! geramm gerammm!


Korang kalau nk mula-mula baking, g lah bake with yen ni, best sgt! hehe.

Bake with Yen
Lorong Haji Taib Satu
50350 KL

03-26021368

9 comments:

DRAMATIC UNIQ said...

macam terapi jiwa kan masuk kedai yang ada semua benda yg kita suka...!

hehehehee... :)



p/s : terapi jiwa dan dompet juga.. auuucchhh...!! lol

Zaza Abdul Latif said...

Dik.. Yen ni kat pandan indah pun ada.

cik mah said...

Alahai..bekas hello kitty tu comellah...beza gak tu rm2...bnyk tu kan..

LiNda said...

Bilaaa la linda dapat jupe rara ni..nak order Pavlova, tp kita duk rawanggg,.huaaa. Selalu tengok kat fb rara, terliur je rasa..hihi :)

tumpang lalu jap ye rara:
http://langkahlinda.blogspot.my/2016/01/babies-blink-2016-murah-dan-original.html

ameris said...

penah dengar bake with yen ni, tp x sanggup nak meredah chow kit.
biasa akak beli kt kedai bakeri area sri gombak. nama kedai tu BAKE WELL. not bad jugak harga masih murah kalu compare dgn BAGUS. tapi sbb dah gst tu hmmm...

lieyalatif said...

tgk alamat ....mak oiii...lorong tu rupenye rara...

ape2 pun hati2 tau rara....hbag tu makesure pakai selimpang kat badan...takut laa skrang ni mcm2 bende leh jadi....

Diana Rashid said...

Kat tempat akak ni pun kedai bakery nya orang cina punya..barang memang murah gila.selalu kalau pi akak suruh depa dok dlam keta je sebab mengacau ja rmai2..masuk ramai2 tak boleh nak lama2 layan mata ni..hahah

siti alfakhishah aman said...

bestnya shopping barang kek.. memang terapi..

tempat alise pon yg murah cina.. melayu ade 1 tapi paling mahal pulak.. hmmmm

Yana Libra said...

jauhnye..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...