Image and video hosting by TinyPic

19 January 2016

Ketahui maksud MIMPI korang!

Makna Mimpi


pagi tadi dengar Sinar.Fm, aku mmg skrg dengar Sinar FM je, tak bukak dah HotFm, sbb mcm merepek je Hot Fm skrg ni, topik pun tak best, kalau dgr Sinar Fm, hari hari gelak, happy sikit pagi pagi aku layan jem. hiks. Tapi serius dorg mmg lawak.

Pagi ni dorg borak pasal mimpi, aku takde lah dengar sgt, sbb aku pasang CD surah surah pagi td, dah nak habis baru aku bukak SinarFm balik, masa tu Dato Dr Fadzilah Kamsah tgh ulas pasal mimpi. Mimpi yang ada ialah 5 jenis.

Jenis-jenis MIMPI


Jenis-jenis mimpi :


1. Mimpi bersambung - maksudnya, benda yang korang buat di siang hari, korang sambung pulak perbuatan tu dalam mimpi, contoh mcm korang gaduh dgn suami, pas tu tidur, bersambung pulak dalam tidur, hahaha. aku selalu kot gitu, kalau merajuk dgn suami aku, sampai bawak bawak dalam mimpi, bila terjaga, lega gila bila tu hanya mimpi.

2. Mimpi Alamat - 2 3 hari mimpi seseorang yang rapat dengan kita pakai telekung, rupanya dia nak pergi, tapi orang kata kalau mimpi orang tu mati, orang tu panjang umur kan? betul x?

3. Mimpi Petunjuk - gigi patah, bulan jatuh ke riba, ( ni aku x faham sgt mcm mana )

4. Mimpi Dipatuk Ular : Ulama mengatakan mimpi ni mimpi yang kita terkena sihir, aku nak terkena sihir. bahaya neh!

5. Mimpi sejarah : Mimpi masa kita kecil kecil. mengimbau kenangan masa kecil.

Dato kata lagi, otak kita tak boleh membeza kan antara realiti dan mimpi, tu sbb kalau kita mimpi kena jirus air, sedar sedar kita dh kencing atas katil, kihkih. Tapi aku x pernah lagi kencing atas tilam tau. masa kecik kecik dulu WIN lah, skrg xde dah. haha.


Kalau org Korea percaya dream Cather ni, kita jgn pulak dok percaya ye. hahaha. Dream Cather memerangkap mimpi buruk, cuma masuk mimpi yg baik baik je.hehehe. Aku selalu je mimpi buruk, sampai berpeluh peluh terkejut. hampeh betul! hahaha. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. dua hari lepas kot mimpi kena patuk ular.. mmg bebetul kena lah ular tu patuk gila scary..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah....
    dah lama x mimpi yg pelik²..
    Kalau dlu..selalu mimpi gigi patah...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com