Image and video hosting by TinyPic

26 January 2016

Princess - potong rambut for the first time, sayangnyaaaaaaaaaaaa

Hoi! cerita pasal anak potong rambut pun nak masuk blog ke? heh sukahati aku lah blog aku! hahaha. ni 1st time tau, kena TERUJA lebih sikit.hahaha. Hasrat hati nk potong rambut princess mmg dah lama kami simpan, tapi dok tahan tahan sbb sayang, mmg sayang sangat rambut Princess tu tau, ntah lah kenapa, sbb rambut dia dah panjang sampai pinggang dah. lagi pun sayangkan curl curl belah bawahnya tu.

Princess pun bila ckp nk g potong rambut dia, dia tak nak. mati mati cakap kuat kuat " KAKAK TAK NAK! " dengan muka yang nak nangis. Tapi aku rasa tak boleh, kena gak g potong. sbb rambut bawah skali tu dr umur dia 3 bulan lagi. last cukur rambut dalam perut, pas tu mmg tak pernah potong dah, kecuali rambut depan dia.

Rambut bawah dia yg curl tu, dh jadi kasar sbb asek bergumpal, rambut curl kan, paham paham je lah, kalau balik school, kdg kdg elok je rambut berikat, kdg kdg bergumpal gumpal rambut dia sbb myb pengasuh malas nk sikat kot dh bergumpal gitu. kesian gak kat Princess, nasib dia jenis tahan sakit bila kita nk leraikan rambut dia tu. Kesian aku tengok.

muka cuak.hahaha
Last last smlm secara paksa rela aku ajak gak dia potong, dia pon terpaksa redha, aku ckp lah, kita potong sikit je okay, sikit je ibuu janji, pas tu dia boleh cakap " POTONG DEPAN JE!!! " hahaha, lawak gila rasa, kesian dia, sayang sangat dgn rambut dia. haha. Masa potong smlm, aku kena pegang tgn dia, sbb dia dah nk nangis. diammm je masa potong tu.

Yang aku bengang tu, aunty yg potong tu kasar nak mampus! geram aku, pas tu aku suruh potong sikit je, trim sikit je, dia potong banyak weiii! hish geram aku, dah pendek terus rambut princess! Lepas ni TAKNAK dah potong kat situ! hish! pastu potong rambut depan princess pun kasar, slow slow sket xleh ke! choii!


Nasib anak ibuu masih comei walaupun rambut dh pendek, hehe. curl pun tinggal sikit sikit je. huaaa sayangnyaaa, tp apakan daya, ibuu redhaaa. lepas ni kita tak payah potong dah eh kakak! Kita simpan betul betul sampai buku lali.hehe. see rambut dia dh kontot dah. hahaha. gedik as usual. hehe.


Haritu Nurse dtg school check gigi dia, nurse cakap gigi Princess cantik, tp depan tu dah mula kena makan karies. geram betul aku. hurmm. Aku selalu ugut dia, kakak jgn mkn coklat banyak tau, nanti gigi kena makan ulat, hahaha. dia takut ah! trus mintak gosok gigi selalu.hahaha. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. Aaaaaaa panjang nyer rambut! tapi rambut kakak memang cantik sebab curl curl tu ;)

    ReplyDelete
  2. Anak rambut panjang curl ni memang cantik safura..
    Tu sayang nak potong kan..
    Masih comel dak kakak walaupun rambut dah pendek..

    ReplyDelete
  3. omey lagilah princess iman walau dah potong rambut cikit kat belakang, Rara dulu anak2 kak ana kecil memang dua2 curl tapi dah besar terus lurus dah hihi :)

    ReplyDelete
  4. ikat tocang rambut.. cantiknya jalin rambut.. teringat zaman kekecik dulu mak suka jalin rambut gitu

    ReplyDelete
  5. alolo..sedih gak klu potong rambut

    ReplyDelete
  6. Pandai dia... Okla tu trim dah..nnt pnjg lik rambut dia. Next time try kedai lain klu service xok situ..

    ReplyDelete
  7. Cantik rambut princess bercurl gitu, lepas potong tetap comel.

    ReplyDelete
  8. Cantik la rbut princess. Bila la anak auntie nak rambut pjng cmtu. Hahaha..

    ReplyDelete
  9. kalau kena kat anak akak, akak pukul nyonya tu.. sapa suruh dia kasar2 dengan budak2.. tak reti ke apa? biadap kan?! haha emo sangat aku kalau org kasar2 ngan budak2.. apa2 pun rambut princess mmg cantik yg curl2 tu.

    ReplyDelete
  10. aku paham ... aku pun pernah alami ... rambut anak aku jenis princess jg la ...
    curl wavy kat bwh tu ..lawa gile tp sbb selalu bergumpal ... kita paksa sikit ... putus dan terbelah aku terpaksa hadap jg potong ... hujung tp wavy tu tak jd dah ..... lurus gitu je ... sedih ...

    ReplyDelete
  11. cantiknya rambut dy.. tak yah ibu dy bawak p saloon buat curl.. Oppsss

    sayang memang sayang tp nanti dy tumbuh balik la ibu.. hehehe

    ReplyDelete
  12. raa.. ok plak nmpak pincess dok atas kosi dentis tu. tak nangis ke?
    nak jugak bawa 2 bradik tu cek gigi tp risau diorang menjerit lak.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com