19 February 2016

Breakfast seorang baker yanggggggggggggggggggggg

Morning korang! dah jumaat dah kan! Happy nya, minggu ni mcm tazabar nak tunggu weekend, sbb aku letih sgt rasa. haha. Esok leh bangun lambat sikit. Kelmarin bake 2 box brownies, semalam 5 box + 1 size personal, harini bake lagi, hahaha. hari hari aku bau kek je, kenyang bau brownies.

Kes nya semalam aku amik last minute order, tu lah pasalnya kena bake sampai 5 box. Yelah kan, sementara orang suka, org nak rasa, kita buatkan lah yek. hehe. Semalam tidur 1.30am, tak sedar hape dah, then bangun-bangun dah subuh, huaaaaaa.

Bila penat sangat, rasa bantal kat kepala tu sedap sangat, lembut sgt. Tapi kenangkan nak bg brownies kat customer pagi pagi ni, so bagun jugak dengan semangatnya. ecehcehhh~ hehehe.

Brownies Kedut

Ni brownies requested by kak Alia, nak ada merah merah sikit, ada jamuan makan kat school Amani, tema kena ada merah merah, haha. so kita buh stoberi kasik merah. kihkih. Aku buh nutella sikit atas dia, kasik effect cantik. bebudak mst suka sbb ada nutella kannn, bukan budak, mak pun suka!

tempahan brownies kedut KL

Then smlm si Ros Anis penggila kek coklat tu komen kat Fb aku, dia dtg RTM harini, ada buat lebih x? Asalnya aku pk pk mmg tak boleh, mmg tak larat dah rasanya, 5 tray. Tapi last last aku fikir balik, buat lah kejap untuk dia, kesian dia sbb dah lama nak brownies. Ni mmg dia dh ada kat RTM, mmg aku tak sampai hati sangat. Bake kejap untuk dia.

dan aku lancarkan 1 size baru untuk brownies. size 6x6 dan 7x7, kecik sket, size personal, leh mkn 2 3 org. sbb kdg kdg ada yang taknak besar, nk mkn sorg sorg kan. so leh order size ni. Tapi terhad tau, aku x buat banyak size kecik ni. hehe. renyah.


Dan aku? breakfast apa pagi ni? lebihan stoberi! add sket nutella! hahahaha. jadiklah kan! ingat nak makan roti canai, tp malas nk keluar, so mkn lah apa yg hado! tgh hari kang kita mkn sedap sket, apa yg sedap kt sini pun aku tak tau. haihhh! bosannnyaaaaaa. hari hari pening nak mkn apa.

Tempahan Brownies Kedut

Whatsapp Rara 019 477 4240
( No calls! Serious buyer ONLY! )

13 comments:

idzwa kamaruddin said...

aaa menci laaaaa masuk sini pagi2!

emalin mohd said...

Sedapnya pagi-pagi makan strawberi dengan coklat.

mama tisya said...

suka mkn brownies...ada ltk strawberry tu lg yummy

nuyui a.k.a miss YUI said...

bila boleh delivey ipoh ni..heheh

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa

Syaz Rozelt said...

sedap & cantik! bile la nak order dekat rara nie =)

Norhayati Mohd Isa said...

Sedapnya brownies tu Safura..
Rajin sungguh safura ni :)

Yana Libra said...

menariknye brownies tu,..huhu..kreatif~

mrs kayrul said...

Sedapnya

Zaza Abdul Latif said...

adoi biadap betul gambar ko ni Ra oii
Akak ni dari tahun lepas craving brownies kedut.. tak dapat2 gak lagi.. ajak bang nizam makan kat Secret Recipe tapi tak sama mcm brownies kedut yang ada dipasaran.. so akak nak order kau punya.. bila boleh ambik urgent order akak ni?

TunSha Ayunie said...

Sebenarnya lebih teruja tengok stoberi salut nutella tu.. uuuwaaaaaa

Liyana said...

Boleh cod ke menara tm ke ra? Terlior pulak daku tengok kedut2 tu --')

Inani Hazwani said...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa terliur T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...