18 February 2016

Cara-cara REPOST gambar instagram

Haritu ada jugak yang tanya, mcm mana nak repost gambar di Instagram, yelah, tak boleh assume sume benda org tau kan, aku pun dulu, sebelum jumpa apps yang sesuai, banyak apps repost ni yg aku install then uninstall balik sbb tak best. Finally jumpa jugak yang best.

Rujuk picture kat bawah ni, dalam bulatan merah, korang pergi kat PLAYSTORE ( untuk android ) then cr REPOST apps yg mcm tu. Then install mcm biasa.


Lepas dah Install, buka apps REPOST tu, then taip nama di ruangan " search " nama akaun yang korang nak repost.


Cari pula gambar yang nak di REPOST tu, then tekan REPOST button yang warna biru tu.


Klik OPEN INSTAGRAM dan paste di ruangan caption, kalau tak nak pun takpe, boleh tulis caption korang sendiri. takde hal punya lah!


Then POST je! siap! hehehe. REPOST ni senang dan best nak guna bila nak join apa apa contest, kan skrg ramai buat contest respost tag and win tu kan, so leh lah guna apps ni. aku pun suka repost je apa apa, mudah! tak payah nk screen shot bagai. hehehe.

Selamat mencuba, ni untuk yang tak tau je tau, kalau dah tau! jgn lupa follow IG saya! hehehe. bai! ♥

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

OK ;) nak download yg ni pulak lah.

Yatie Owner said...

hehe. tengok share rara ;)sebelum ni pun PG apps yang sama. main tekan je tak tengok cara yang betul-betul punya step. hehe.

nuyui a.k.a miss YUI said...

nsb bek yui xaktif kat ig..kalau tak mau gak download ni.

Hana Soffelia said...

aku dulu repost video kt ig, fasha sandha yg ajar tau.

HAHAHAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...