23 February 2016

Cuti Sabtu Ahad tak cukup untuk aku!

Aku tak tau lah cuti Sabtu Ahad untuk korang cukup ke tak, kalau aku seyes tak cukup. haha. plus skrg ni cepat sgt masa berlalu kan, tup tup dah ahad, tup tup dah kul 11pm, esoknya nak kerja, huaaaaaa.

Since aku buat #4kerja dalam 1 masa ni, lagi lah, kalau kat rumah tu, masa aku dihabiskan dengan duk dapur, duk lah aku dapur tu sorang-sorang, bukan bertapa ye, duk dapur sebab baking lah woi. hehe. Tapi apa-apa pun aku bersyukur, Alhamdulillah sbb ada yang sudi order Pavlova dan Brownies aku, tak putus putus orang order dan repeat order.


Dari last week aku ckp dgn kak ain and suami aku, mcm nak cuti lah ahri isnin, sbb badan mcm penat sangat, mcm need rest, tapi ahad tu aku dh siap siap gosok baju untuk Isnin, sampai isnin tu, nak bangun subuh tu mcm, ermmm tak nak lah g keje. Trus bukak HRMIS, trus apply cuti. hahahaha boleh dak gitu? selamber je haku! hahaha.

Trus sambung tido sampai kul 11am. wahhh heaven! hahaha. kul 11am tu bangun, masak nasi untuk princess, lauk ikan stim, then baking pavlova. see! cuti pun masih baking tau, then siap siap keluar jap dgn anak dara, g beli brg kat Guardians, then g tesco, anak dara aku tu over sket, tak leh kena panas, tu yg spek atas kepala tu. haha.

3jam jugak kami keluar, Princess nasib lah behave, tp kena upah kinder joy dgn aiskrim dulu. kalau x, buat hal lah dia. Balik je dari tesco, cepat cepat solat, sambung lagi baking, buat brownies kedut pulak, siapkan topping pavlova pulak. sampai lah ke Magrib aku duk dapur. Kerja aku mmg totally kat dapur jelah, anak pun datang main dgn aku kat dapur je, silap main kena tempik sbb kacau telur aku. hahaha. kesian princess.

Pernah satu hari tu Princess dtg dapur dia hug aku tetiba, cakap " ibuuu lama tak jumpa ibuu " hahahaha sentap mak tau! over sangat ckp lama x jumpa. hahahaha. Lepas ni kalau ada rumah sendiri, aku kena buat ruang tamu tu as dapur aku, tempat baking. leh sambil sambil tengok tv, pasang aircond. hahahaha. #over


Lepas bukak puasa, baru lega sikit, tapi tak jugak rest aku ni, mandi, solat, sambung lagi potong brownies, basuh kain, lipat kain. Semua kena buat ye, lucky kdg2 suami aku pun tolong tolong.

kul 10pm pulak pergi delivery mini pavlova kt Tesco Ampang, demi cust, tunggu jugak walau dah malam, penat2 aku hantar, tak sampai 10minit dia kata pavlova dia dh habis, sabar jelah aku. tp dalam hati happy gilos! hahaha.

TQ Ekin ku sayang
kawan sekolah aku, siap bagi 5 bintang! hehehe. reqular cust kt Ipoh. TQ beb.
TQSM Yatie, siap full review kat IG. hehe
Ni antara feedback yang aku dapat, Alhamdulillah, x pernah lagi dpt feedback yang buruk. ecehhh~ kalau feedback xelok, aku ganti balik tau. hehe. haih terliurnya tgk brownies sendiri. lolz. Penat sebenarnya buat #4kerja mcm aku ni, tapi apakan daya wehh~ selagi org mahukan khidmat kita, kita buat lah dengan penuh kasih sayang ye dak~ Kalau nak letak semua feedback kt sini mmg tak larat. Neway terima kasih korang! terharu sangat sangat, semoga korang juga dimurahkan rezeki.

dan aku jugak nak request kat, tambah kan cuti weekend jadi 3 hari, Sabtu Ahad Isnin, boleh x? hahahahaha. mantiklah nakkk.Bila lah masa aku nak cukup ni kan? bila lah nak kaya ni. xde ke rezeki terpijak. haha. nak terpijak saje. okaylah, sekian bebelan harini.

TEMPAHAN MINGGU INI DAH CLOSE YA!
untuk tempahan minggu depan masih dibuka.

Pavlova, Mini Pavlova, Brownies Kedut
WA Rara 019 477 4240 ( serious buyer only, NO CALLs )

8 comments:

yoorin melacolea said...

ahaa..boleh dilevery kat tesco ampang ea? lama dah ngidam tak merasa2 pavlova rara..

Normi Nieza said...

alhamdulillah..rezeki..:)

Suriaamanda said...

huwaaaa...sodapnya Pavlova...well akak nyer cuti sabtu ahad memang x pernah cukup

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Allah!! Sedapnyaaa browniess tuuuu.. Bila dapat order dengan akk ni.. Urrrgghhhh

Inani Hazwani said...

Nampaklah muka tu tak cukup rehatkan kak Rara. Hihi. Apepun semoga sentiasa dmimurahkan rezeki :D

eMMe said...

Assalam~lamae tak blogwalking..pepagi on pc trus bw tau.. smoga Rara dan famili sihat dan dirahmati Allah swt sentiasa... Amiin..
i love brownies n pavlovarara... kalo nak order, leh sampai putrajaya tak rara? heee~

Yana Libra said...

gigih betul..moga dimurahkan rezeki :)

Yana Libra said...

gigih betul..moga dimurahkan rezeki :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...