19 February 2016

FENOMENA British Rose Body Shop yang sangat LUAR BIASA

British Rose Body Care


Hai korang! mesti tazabar nak baca pasal British Rose Body Care ni kan! hahaha. aku pun tazabar nak cerita, excited sampai haih ntah lah, susah nak cakap, sampai sayang nak bukak pack yg sampai dari body shop ni, nak guna losyen tu pun mengigil-gigil sbb excited! hahaha. #silapercaya.

Nak tau tak? bukak je kotak, semerbak bau rose, #oktipu, tapi bila bukak je bekas scrub tu, semerbak bau rose, tu belum pakai kat body lagi. Ya Allah, ntah lah, aku nak cerita pun susah, tapi serius aku suka! Nak nak pulak aku mmg rose lover. Kalau pergi cameron highland tu, aku akan sedut bau bunga rose tu dalam dalam, tapi skrg bunga rose kat Cameron tu pun dah tak berapa nak wangi dah. #oppssieee. hehe



Fenomena ROSE


Sekarang ni kemana-mana pun orang tengah sibuk viral tentang rose, rose bud lah, rose tea lah, rose detok lah, mcm mcm lagi, dan The Body Shop juga tak ketinggalan untuk mengilhamkan satu product yang berasaskan ROSE!

Tetapi yang hebatnya tentang produk dari The Body Shop ni ialah, all the roses are hand-picked, air-dried and infused on-site into fresh mountain water and handle with careful extraction process for  the most exceptional quality rose essence. See, hanya roses yang terpilih tau, bukan main petik je mana-mana, bukan yeee! hehe.

cantik tak pic flat-lay mak! hahahaha

British Rose Exfoliating Gel Body Scrub


OK! jom mulakan dengan Gel body scrub dulu. mcm aku yang agak sensitif kulitnya ni, aku takboleh pakai produk yang terlampau over sangat ingredient dia, aku kena pakai produk yang " manja-manja " je. hehehe. AND YES, aku suka sgt body scrub niiii! dan yang paling over suka adalah laki aku! haha. Asal keluar toilet je, masuk bilik, semerbak mangi bau rose, geram betul aku! tapi aku suka dia wangi wangi. hehe.

ahhhhh suka lah pic niiii!
Okay, untuk Exfoliating ni, dia more to smoothen and refines the skin, so lepas kita scrub badan or tangan or whatever, mmg akan rasa lembuttttt je kulit, eh ini serius ye, review ikhlas tau! mmg kulit korang akan lembut, suami aku pun kecoh bila kulit dia lembut je. haha. kecoh lah mamat tu!

Kalau korg selalu pakai scrub lain, kan dia kasar sikit kan, ni takde lah kasar sampai menyakit kan, dia lex lexxx je, sbb dia kan gel. woohooo much love! korang akan lebih JATUH CINTA bila korang bau rose dia. boleh stim ahhh!




lepas gosok-gosok dan gosok, then tangan akan jadi seperti ini, nampak x? puas hati aku, kulit mati pun keluar, kulit cerah sket dan lembut je. yang penting mangiiii. hehe

British Rose Instant Glow Body Essence


Okay next, instant glow body essence pula! ni pun aku suka! suka sangat sbb bila kita letak losyen atas tangan, dia akan tukar kaler jadi mcm pinkish, mcm white pearl tu. eh magic katakoooo! hahaha. Bau dia jangan cakap lah, syedappppppppp syangattt! #attentionroselover! sila beli!




Percaya tak dia tukar jd pinkish? tengok tangan anak dara aku tu, tu pun tukang sibuk masa aku tengah photoshoot. haha. sibuk nk jadi model. hahaha. ok lepas ni jadi blogger ye nak.
tangan anak dara!
FLOWER POWER

“Roses have been revered for centuries for their fragrance and beauty and are inextricably intertwined with the British identity. The unique British Rose blend by The Body Shopis extracted from English roses selected for their complexity of fragrance, perfectly capturing the experience of sinking your nose into one of these fragrant flowers.” 

Jennifer Hirsch, Beauty Botanist for The Body Shop




READY, SET, GLOW With an ultra-light texture and 24H moisture, NEW British Rose Instant Glow Body Essence transforms dull skin with an instant glow. Leaving your skin feeling smooth and petal-soft.

Texture body essence ni mcm watery sket, bukan jenis melekit tu tau, so bila kita gosok pada body, dia cepat je meresap pada kulit dan glowing, mmg selesa lah. tak rasa pun mcm kita pakai losyen. love it! and again, yang penting wangi! bila wangi, confident tu lebih. hehe.
pic ni idea laki aku lah ni, ntah hape hape je, tapi okay lah guna jugak lah. hahaha
soooo? apa tunggu lagi, boleh lah pergi dapatkan korang punya okay! aku 10 bintang untuk product ni sbb memang berbaloi kalau beli, korang takkan menyesal sbb lepas je keluar toilet, semerbak bau wangi, tak tipu!!! hehe. dan kulit pun ada rasa lebih lembut je. Kalau pakai body essence tu, kulit akan nampak glowing je. bukan glowing mcm pakai gold dust tu, tapi glowing yang cantik lah! hahaha. jangan salah faham lak.

British Rose Exfoliating Gel Body Scrub
RM105

British Rose Instant Glow Body Essence
RM129

More info :


Happy shopping ♥



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...