Image and video hosting by TinyPic

24 February 2016

Mama's Birthday Treat

Hari Sabtu lepas Birthday Mama mertua aku yang ke 54 tahun, kejap je rasa dah 54, #ehh, hehe. MIL aku sama umur dgn mak aku, sikit lagi mak aku dah jadi warga emas dah, tp cargas dorg ni tak nampak pun mcm warga emas. hehe.

Malam tu kami ada plan nk buat surprise, kami tiaptiap tahun mmg gini, asal kul 12am je mst ada birthday cake, dah jadi mcm terbiasa pulak. gigih semua tak tido lagi kul 12am. hehe. Tahun ni xde lah beli kek, aku buat je.

Asalnya adik ipar aku plan kami nak banjer mama mertua aku makan kat concord je hari Sabtu tu, untuk Hi-tea, tapi mcm xbest lah kul 12am tu x wish apa apa, so aku cadangkan kita sambut lah jugak jam 12am tu, kami plan senyap senyap, kul 12am tu kami acah acah macam lupa, adik ipar aku pun balik lambat, aku mcm biasa lah duk dapur baking.

Senyap senyap aku bake brownies kecik. then buat mcm brownies tower, hias buah and drizzle dgn nutella, pacak lilin sebatang, nak dekat 1am tu, kami acah-acah tutup lampu sbb MIL aku dah terlelap dah, kami pasang lilin, nyanyi ramai ramai depan dia, dia terkejut nampak api, hahahaha. kesian mama. nampak sgt muka terkejut, tapi lepas tu senyum senyum sambil tiup lilin, ermmm dak incess tu mcm biasa lah, nyibuk nak tiup gak.

Aku pun bg hadiah kat mama, aku bagi blouse je, sbb xtau nak bg apa kat nenek. Legaaa surprise mlm tu menjadi. Happy birthday NENEK!

brownies tower cake aku. hahaha
According to plan~ acehhh~ esoknya sabtu kami ke concord untuk hi-tea plus sambut beseday mama, kami keluar dulu sbb nak delivery brownies untuk Anniversary Projek Travel, then baru ke concord, asalnya nak surprise lagi untuk mama birthday cake, tapi x sempat, mama dah sampai dulu dari cake. hahaha. lolz.


Princess nampak dah big girl sangat. T__T


di sebabkan kek sampai lambat sikit, so makan dulu lah, aku hantar dulu kek ke kaunter, kek coklat tu kami beli share share duit. sbb mama suka kek coklat, so tempah kek coklat, tapi kami yang over sebenarnya, hahaha, tempah kek ikut selera kami. hahaha.


Tq kak Farah sbb delivery cake sampai ke concord! sedap kek tu! siap topping melimpah. hehe. korang nak tempah kek sedap dan cantik, boleh tempah dengan kak Faraherda tau! visit IG dia The Gastronomy Project, kak farah ni hipster sket. hahaha. oppsss sory kak. hahaha. sayang akk. muah ciked.


Lepas nenek tiup lilin, sesi kish kish dgn cucu kesayangan, 2 org ni sbb dah besar, attention lebih sikit lah. eh bukan sepatutnya yg baby ke kena lebih attention? hahaha. mana mana lah. Janji happy.

sempena CNY, so ada dragon kt concord, dah berdua ni takut, tapi nak jugak bergambar, haha
Tak cukup 1 family.
Last but not least, Happy birthday yang ke 54 mama! semoga mama sihat selalu! bahagia selalu di samping kami, #ehh, hahaha. Terima kasih kerana selalu jadi mama mertua yang sangat baik. muahhh! hehe.

ikhlas dari, menantu hantu mu. hahahaha. ♥ sayang mama!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. kelas nenek potong byk kek hah....tapi rara akak rase bangga tang rara sendiri buat kek utk suprise tu...bertuah laa ade menantu pandai baking kek heheheeh ape yg pasti mesti mil ko hepi rara dikelilingi insan2 tersayang....

    ReplyDelete
  2. sedapnya brownies tu, btw nenek nampak muda tak macam nenek dah, hehe.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com