08 March 2016

7Eleven Fresh To Go - Menu Baru Untuk Breakfast, Lunch dan Dinner

Nasi Lemak Sedap di 7-Eleven


Siapa yang suka makan nasi lemak? meh nak bagitahu korang, ada satu kedai nasi lemak best, sambal sedap. Semua sedap, nak tau tak kat mana? hehe. Dekat 7ELEVEN! wuuhuuuuu. mesti tak percaya kan! tapi kali ni sila lah percaya. sedap! aku dah rasa.


Last week kami ada food testing and coffee tasting di 7E Jalan Sultan Ismail nun. dah lama tak bersesak sesak kat sana. Demi coffee, sanggup ku redah nokkk. hehe. Sekarang ni 7E dah buat penambahbaikan dari segi makanan, kini 7E bukan lagi seperti kedai sebaneka biasa, tapi kini 7E menambah konsep kepada FRESH TO GO.

Fresh to go ni senang untuk orang orang yang busy terlampau mcm kita kita ni. hehe. Kadang-kadang sampai makan pun tak sempat kan? so di 7E, boleh terus ambil makanan, makan dan bayar, jgn lupa bayar pulak. hehe. Nak terus bawak balik office or bawak balik rumah pun boleh, tinggal panaskan je. Mudah kan!

Jom tengok makanan apa yang ada :

Bermacam jenis sandwich!
RENDANG YANG SANGAT SEDAP! MAK TAK TIPU!
Nasi lemak yang sedap mcm nak pengsannnnnn!
fresh salad pun ada weiii. healthy!
pasta ni sedap, rasa masam-masam sbb dia gina sour cream, tp kalau ada pedas sikit sedap lg.

Nasi Lemak, Fried Noodles, Stir Fried Chicken Chili With Rice, Chicken Rendang With Rice, Chicken Rendang with Rice, Macaroni & Cheese, Garden Salad with Roasted Sesame Sauce
Ini bukan fast food ya! kita skrg ni sangat particular bab fast food kan? but yang ni bukan fast food, semua real food, yang di hantar setiap hari. tak de bahan pengawet dan HALAL! Jangan risau, bab halal mmg sangat penting kan.

Habis lah lepas ni, mak mak sume kalau malas masak, pergi je 7E tapau makanan. hehe. Untuk HARGA? harga semuanya sangat reasonable. jangan risau, setakat nasi lemak baru rm3 lebih, bihun rm2 lebih. semua berpatutanlah kiranya. 

lepas makan kami kena vote, aku banyak vote kat nasi lemak dgn rendang. ahahahaha.

7-Eleven Premium Roast Coffee


Bagi penggemar KOPI pulak! meh meh sini nak cerita, now 7E jugak ada FRESH BREW COFFEE. hah! biji kopi yang di gunakan tu, setaraf dengan kopi di kedai kedai yang terkenal tau! 100% Arabica coffees from Colombia and Brazil.

Dan yang paling best, walaupun coffee with biji kopi yang terbaik, tapi harga tetap reasonable. Dia ada 2 jenis cup, iaitu 8oz dan 12oz. korang boleh brew sendiri kopi korang di mesin tu. aku pun brew jugak. sampai terketar ketar brew kopi sendiri. hahahaha. drama sangat! nanti tengok video kat bawah tau, rupanya susu habis! patut meletop letop. kihkih.


Ada 3 jenis coffee, Black Coffee, Cappuccino dan Latte. Each cup Rm2.65 untuk 8oz dan Rm3.50 untuk 12oz. murahhh kannnnn! Siapa tak tau brew, ada tutorial kat tepi mesin tu. hehe. Tapi kat sini xleh lah nak add add shot plak tau. haha. Sila jangan melampau ye. hehe.

cara cara untuk brew.

Now, makin mudah hidup. Nak makan, takut x sempat, 7 Eleven ada, panaskan dan terus makan, yang penting BUKAN FAST FOOD. yeay! Thanks 7-eleven, nanti jemput lagi ya!

p/s : 7E masih dalam proses upgrade setiap store mereka, hanya untuk 7E yang ' besar ' saja ada Fresh to Go product.

with ohsem dan kecoh food blogger. hehehe.

13 comments:

Jueliza Jamani said...

nasi rendang mcm sedap jer.. huhuhu

norazaminayob said...

Fuhh, teringat makanan kat 7e Thailand. Tak lama lagi mesti diorang tambah variety! Hehe

Cik Puan Eka said...

best best kak. Sonok jd food blogger kan.

Ika mmg suka btul masuk 7e hahahahaha. Rasa nak beli mcm2

yanie yusuf said...

wahh senang dah leh terjah 7eleven je kalu nak cepat sebelum naik flight ke atau ada event kan..

Nazlee Ismail PCL said...

hanya untuk 7E yang ' besar ' saja ada Fresh to Go product. ..~ harap xde la lama menunggu di cawangan lain. tasabarnya..walau kita ni bukan pemalas nak masak..hihi

PinKy MoMMa said...

tak sabar nak rasa kopi dia raaaaaa...nnt akk cari 7E yg ada kopi ni hikhik

anis abdullah said...

Tak semua 7E kan? Yang ni memang besar sebab macam dah pernah pergi zaman kerja kat Jalan Sultan Ismail tu.

Fendi Rocka said...

ada delivery tak...kahkah

Inani Hazwani said...

7Eleven pun macam2 dah ada sekarang ni. Hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

apesal roti tu nmpk sdp je..hahah

AmyZana said...

ohhh untuk yang besar je ke. Saya dok bayangkan rendang, nasi lemak bagai dekat 7E yang kecik2 tepi jalan tuh

Yaya Azura said...

akak harap 7e yang ada sepanjang laluan akak pergi kerja ade lah yg diupgrade jad 7e fresh to go.hihi

DRAMATIC UNIQ said...

kelakar video kami guna mesin kopi tu.. kak ain pun tak tahu gak guna mesin tu..!! hahahahahaha... memang sah la tak berani nak sentuh mesin tu.. kahh kahh.. nanti kamu ajar kak ain plak ehh.. kita gi 7E sama2 tau.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...