17 March 2016

Ceritera DIET dan AKU!

Ermmm, bulan April dah nak dekat, bulan April bukan yg tazabar sikit sbb GOJES buat FUN DAY! yeayyyyyy! Alhamdulillah, dr 2012 aku join GOJES, till now 2016 masih kekal. GOJES! tak yah tanya lah apa tu. takkan x tau. haha. group blogger mak mak. hahaha. tapi bila dh bergelar mak ni, blog dorg tu sampai nak kena paksa baru dorg update, geram sgt aku ni! hahaha. Tapi aku syg dorg.

Tahun lepas GOJES buat Family day kat Singgah Santai, tahun ni di GOLDCOAST! whoaaaaa! hahaha. ke Aussie ke kita? hahahaha. Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

Tapi yang aku geram dgn dak dak ni, sume tengah berdiet, Mimi of course lah sbb dia sibuk kata dia gemuk, gemuk tang mana pun tak tau, Khai pun nak kurus sblm family day, kak Leenda pun nak diet, ahhhhh aku ni? huaaaa nak diet jugakkkk! berat aku dah naik 5kg weiii! happy benor kekdahnya.

Haritu masa balik ipoh baru je mak aku tegur aku kurus sikit, ni dah naik balik. hei lain kali korang jangan puji aku tau, nanti aku x sedar diri. hahaha.

Aku tak tau nak mula dari mana, this week xleh sbb kursus kan, makan sedap. Nak mula harini, errr tapi nk mula dari mana ni? Aku yang x boleh bila diet ni tau x sbb apa? aku ni kalau lapar nanti asyik nak marah. tu lah masalah aku. choii lah! susah sgt nk lawan perasaan tu.

Achiek Anis kata buat apa nk marah, makan lah buah, ermmm betul gak kan, beli buah epal, pear, kiwi, errrmmm dap dap nya. pas tu tido! hahaha. Tapi masa tengah tido mst perut krok krek. hahaha. kesian perut, kdg kdg laki aku pun leh dengar bunyi perut. hahahaha.

Aku cadang nak buat atkins balik. tengok lah mcm mana. now nak try xnak makan malam dulu. mohon jangan letak pic makanan ye! aku block nanti. hahaha. tengah hari nak makan bihun je, sup sup. moga dapat lah buang 5kg, alaaa aku nak kurus bukan sbb nak nampak lawa ke hape, tapi sbb nak sihat je, haritu aku diet sbb tumit aku sakit, tp skrg tumit dah tak sakit, tapi x suka lah tengok peha mcm ni.

oh gym dekat depan rumah aku tu dah bukak, laki aku pun dah nk start masuk gym balik, laki aku pun satu hal jugak, baju dah nak pindah ke size XXL tu. risau pulak aku nengoknya. tengok lah mcm mana, this week kita g cr buah ye, kofkofkof. moga istiqomahhh! hahaha.

ah korang, buat muka lah tu baca entry aku ni. hahahaha. tak baik tauuu, jom diet sesama.

10 comments:

idzwa kamaruddin said...

ala takyah la kurus..tak yah laaa...hahahahahah...

cepat la kurus rara oiiii akak pun nak ikut sama kurus!!

sayaiday mohd nor said...

Iday sakit hari tu turun banyak, sekarang ni pon dah start makan sikit. ada makan supplement detox jugak, tu yang makin turun berat. awal-awal seksa jugak, lama-lama dah biasa. jom kurus sama2 . hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

jom kak diet sama sama.
diet ramai ni best, sling support. iihih

Aeen said...

daku pun tgh berdiet gak ni ra...dah sebulan dah..makan nasi pun hari sabtu n ahad je..hari biasa x makan nasi..hari biasa ain biasa makan telur,sup2 ke..biasa makan tengah hari berat sikit la..makan bihun ke, mee, kuey teow..petang balik keje..jarang makan la..ku dah turun 3kg skg nie...heheh..nak kene usaha keras lagi..hahah

fazilzura said...

best nye join blogger nye event ... uhhuhuuh xpnah pi pun ..

* smbil2 kawal pemaknan , meh try losyen slim ... hheheheh sis dh try , mmg dh susut skng ni .. nak plak dok sakan Hiking

Yana Libra said...

selamat berdiet..huhu

husband sy kalau nak kurus g men bola..dgn angkat dumbell..rumah ada dua..tp saya mmg xlarat nak mengangkatnye..putus urat.. :p

Cik Siti Hajar said...

kita nak kawin bulan 9 kak.... tapi tak dapat2 seru diet tu lagi.. asyiklah melantak je...

Chekgu Azrine said...

Akk pun jns perut kruk krik jugak klu xmkn secukupnya...huwaaaa

emalin mohd said...

Kurangkan nasi dan jangan minum air manis + minum air detoks macam air letak lemon tu.Semoga Berjaya.

Manusia Berubah said...

jom la start Atkins..
kamu ajar kak ain ehh.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...