09 March 2016

DIY 4D Flash Card - Tak Payah Bawak Anak Pergi ZOO!

4D Flash Card


Tahun lepas tak silap aku, kecoh jugak pasal 4D flash card ni, aku tunggu tunggu jugak kalau kalau supplier aku amik stock. tp tunggu tunggu xde pun, sedih mak! Last last nengok je lah org lain up cerita. hehe.

Lepas tu last week kecoh dorg guna yang FREE. haha. aku pun apa lagi, mak mak yang #mudahterpengaruh, makanya sibuk jugak nak buat, mak pun teruja jugak nokkkk. hahaha. TQ Fy sbb selalu up benda yang best best, murah, dan free. hehehe.

Cara-cara buat 4D flash card sendiri

1. Install Animal 4D+ di playstore

2. buka website 4D.octagon-studio.com

3. Print flash card yg dia bagi FREE tu

4. Open application Animal 4D

5. Halakan Camera pada flash card yang korang dah print td

6. YEAY teruja!


Tapi. dia tak bagi semua huruf tauuu, dia bagi sikit je. kalau korang nak semua huruf, boleh beli kt Lazada, Rm39 je, aku dh usha dah. hiks.

Tapi aku tak beli pun, sbb nya, as usual, mana mana budak pun excited nya sekejap je, so jadilah ada yang free tu. Princess pun excitednya sekejap je, lepas tu dia campak card tu. lols. hehe.




Okay lah, tu je tutorialnya, hehehe. selamat mencuba korang! aku teruja gila sbb mmg nampak real, yang ni siap ada bunyi tau, ada bunyi elephant segala. princess sibuk nak pegang pegang elephant tu. hahaha. Eh papa dia pun teruja jugak! yelah, masa kecik kecik dulu takde benda benda gini. hahaha.

10 comments:

Diana Rashid said...

Akak pun teruja..mengalahkan mikhail lak..mikhail ada la sehari nak layan..esok nya dia buat tak peduli je..main kereta dengan beskal je tau..dia kalau bab2 belaja ni memang nak mengelak sangat..

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pun teruja tengok Safura..
Dah tak payah bawa pergi zoo ye..
Kalau print dia jadi 4D tak safura..

fifi said...

haah..rissa pun excited 2-3 hari je pastu ntah ke mana-mana benda alah tu..

Cik Puan Eka said...

kite dah buat. hihi. laaaa yg octagon tu lain kee. nk buat lg laaaa yg octagon lak. hihi tq akk

Cik Puan Eka said...

ika paling suka part beruk mkn pisang. seronok bila kita halakan pisang kat dia, dia ambik n kupas

anis abdullah said...

Menarik

Hana Soffelia said...

Ra, incess tu ada la jgak excited kejap. Yang Naurah tak excited langsung. Dia tengok sekali terus blah main lego. hahaha Yg excited anak2 makcik aku. Br aku fikir nak belikan card tu kat lazada, terus xjadilah.

mrs kayrul said...

Sama la ra..anak aku excited kejap je pstu diorg cmpak je ntah man2

Yana Libra said...

nak try jugak la :)

Yana Libra said...

nak try jugak la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...