31 March 2016

Ephyra Skin Nano Menghilangkan Kedutan Halus Diwajah

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM


Tahun ni aku masuk 29 tahun, Alhamdulillah aku tiada masalah sgt dgn kulit wajah aku. Kecuali dark circle dan eye bag. Tu tak boleh nak buat apa-apa lah selagi ko tak cukup rest. Hihi.

Tapi sejak-sejak tahun lepas, aku ada detect benda yang tak best dimuka aku, aku ada nampak bintik bintik di pipi, i just wonder, adakah itu jeragat? Alamakkk risauuu. Tapi dlm risau-risau tu tak cari solution pun haha. Al-maklum lak mak is busy.

Then ada satu masalah lagi, aku nampak ada garis garis halus kat tepi mata ni, mak aku selalu pesan, kalau tengahari, pakai spek mata, sbb kan cuaca panas, kita akan selalu kecilkan mata bila kena panas, so lama lama jadi lah garis garis halus tu kan.

Gigih aku cari spek mata, tp yelah, faktor umur pun sama, mmg akan ada garis halus tu. Korang ada tak? huuuuu. Now misi aku nak hapuskan garisan tu, jom kita tengok, ephyra skin nano ni membantu tak. hihi.


Ephyra advance repair skin serum, produk terbaru ephyra. Aku tak tau kenapa aku suka sgt dengan semua produk ephyra, mungkin sbb semua produk dia natural dan mmg nampak kesan kot. Ada setengah produk kita pakai, gitu je skin kita kan, tp dengan ephyra, mmg nampak kesan baiknya tu.

( ni bukan bodek, tp review dari pengguna setia ) hehe.

Serum Ephyra ni adalah serum pertama dari ephyra yang menggunakan teknologi nano yang dipatentkan di Switzerland, wuwuwuwu, bertaraf antarabangsa tauuu. hehe. Dan yang paling best, ianya tidak mengandungi bahan kimia seperi merkuri dan hydroqinone. Produk yg ada bahan kimia ni selalu kesan cepat, tapi effect masa depan dia menankutkan. Hehe


Sejak amalkan serum ni, serius, garis garis halus ditepi mata tu dah kurang plus aku perasan dia sekaligus memulihkan seluruh kulit wajah aku. Lepas apply dimuka, rasa mcm best sangat, kulit dah tak kering kerana serum ni mengekalkan kelembapan wajah kita.

Cara Menggunakan Ephyra Skin Nano Serum


Aku ada gatai buat video cara menggunakan Serum ni, hehe, marilah lihat bersama-sama, sila jangan kecam ye. hehehe. Aku suka apply serum pagi, selepas solat Dhuha dan malam lepas Isyak sebelum tidur. Sebab masa ni kan kita baru lepas cuci muka, muka masih fresh, so lebih cepat serum menyerap.

1. Cuci muka dengan sabun Ephyra Skin Bar ( antara produk terbaik Ephyra )

2. Keringkan muka

3. Picit serum sebesar syiling 5sen, tak perlu banyak-banyak.

4. Gunakan hujung jari, ratakan serum di seluruh wajah.

5. Urut dari dalam ke luar, guna kan setiap pagi dan malam untuk kesan yang baik.

Serum ini merupakan gabungan fomulasi bahan antioksida iaitu Arbutin Semulajadi, Gluthathione, Vitamin C dan E mampu mencerah dan menaikkan seri wajah. So tak mustahil lah jika serum ni mampu mencerahkan kulit secara semulajadi.


BAGAIMANA TEKNOLOGI NANO BERTINDAK PADA KULIT. Teknologi Nano adalah teknologi terkini dan sangat popular dalam bidang kecantikan. Teknologi ini menjadikan partikel serum sangat kecil sehingga mudah meresap untuk masuk ke lapisan kulit yang paling dalam. Partikel serum yang telah meresap akan memulihkan struktur dalaman kulit dan menjadikan permukaannya anjal dan tidak berminyak. Dengan serum ini, ia memberikan manfaat kepada kulit : 

MEMULIHKAN : Mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia turut memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang & muda. 

MEMPERBAHARUI : Menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil kulit yang anjal, lembut, dan tampak bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna. 

MELINDUNGI : Melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaan dengan menjadi agen anti-oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan Vitamin E kepada kulit.


Tengok gambar kulit aku yang terbaru ( semalam ) garis halus tepi mata tu dulu tebal tau, tapi now dah pulih, hihihi, yeay! Abaikan dark circle tu eh, seyes tak cukup tidur lately. Bintik-bintik hitam di pipi which is aku rasa jeragat tu pun dah pudar, ermm best lahhhhhh! Thank You ephyra! Tak semestinya jika ada jeragat or kedutan je boleh pakai, if korang ada masalah lain pun boleh guna serum ni, SERUM mmg sangat bagus, if ada masalah rambut, guna serum rambut, if ada masalah wajah, guna serum wajah, gittew~

Serum ni sangat membantu kita tau. Okay jom tengok kebaikan lain serum ni :

10 KESAN NYATA EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM

1. Mengecutkan jerawat
2. Menghilangkan parut jerawat & jeragat
3. Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur
4. Menghilangkan bintik – bintik hitam
5. Mencerahkan kulit kusam
6. Memperbaiki tona kulit tidak sekata
7. Mengekalkan kelembapan wajah
8. Menghilangkan lebam bawah mata
9. Merawat kulit terbakar ( sunburn )
10. Memberikan efek kilauan pada wajah


Oh lagi satu, lupa nak bagitahu, Serum ni tak oily tau, texture dia like watery, dia sangat cepat menyerap dan tidak berminyak, jangan risau, sesuai untuk semua jenis kulit. Aku rasa sebotol 15ml ni tahan 2 bulan kot, kalau aku lah, hehe, sbb penggunaan dia sedikit je, tak perlu selambak tepek di muka. hehe.

Okay! mestilah nak tau harga kan! EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM hanya RM68 SAHAJA!!!

Harga asal: 

RM 88 (Sem.Malaysia)
RM 92 (Sabah/Sarawak) 

Harga Promosi : 

RM 68 (Sem. Malaysia)
RM 72 (Sabah/Sarawak) 

Korang boleh beli secara online Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum di 

www.oceanlife2u.com atau Whatsapp ke HOTLINE : 019 - 7373770 / 019 -3800779 

Facebook : www.facebook.com/oceanlife2u

Instagram : @ephyra2u 

Website : www.oceanlife2u.com

untuk lihat lagi testimoni, boleh search hashtag #ephyraskinnano #advancedrepairserum. Jangan lupa cuba tau! InsyaAllah mana tau berkesan. Bercantik-cantiklah sebelum 30, kihkih.

4 comments:

Inani Hazwani said...

Ephyra memang best. Heheh. Aihh makin lawaa ni :)

misz sheyla said...

boleh try ni...kulit saya xsesuai pakai sabun ephyra...jadi kering n mengelupas n tumbuh bintik2 merah..tapi air die ok...minum susu jadi byk..kulit jadi soft2 gitu.nnti try serum die pulak

Salina Johari said...

cam menarik je serum ephyra ni...

Yana Libra said...

cam menarik jee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...