29 March 2016

Golden Rose Velvet Matte Lipstik yang setaraf jenama terkenal

Makeup Workshop With Beauty Blogger


Beauty blogger kew? hahaha. Alaaa kasik lah mak chance, nak jugak jadi beauty blogger. hehehe. TQ adik Yaya Natcumi invite hakak untuk Exclusive event ni! sangat seronok! cuma yang tak seronok tu boleh pulak cerry berry. sobs.

Tapi disebabkan excited nak belajar makeup, makanya aku pergi juga, dah lah ada Matta Fair pulak kat PWTC, Ya Allah mencabar betul cr parking. Alhamdulillah lah dapat parking. Sampai-sampai je outlet Golden Rose, aku jadi teruja sangat! sbb apa? sebab barang makeup dia sangat menarik, warna-warnanya sangattttttt membuatkan aku geram. hahaha. Plusssssssssss harga sangat murah! haih!


Bagi yang masih belum pernah dengar nama Golden Rose, meh nak cerita sikit, Golden Rose adalah kosmetik yang berasal dari Turkey, lebih 30 tahun pengalaman dan kosmetik mereka juga dah popular di Europe, kini bertapak di Malaysia pula.

Produk Golden Rose adalah produk yang aku rasa sangat berkualiti dan terbaik untuk kita rakyat marhaen ni, tak perlu beli set makeup yang mahal mahal untuk nampak cantik dan elegant, Golden Rose dah cukup untuk menampakkan korang WOW! 

muka togel! dicabar oleh Ida Baharum dan Diya Nadia. choiii sgt!
MUA kita haritu. Eiman Stella.
Ini Eiman Stella, beliau lah yang menjadi punca kami jadi tak keruan di Golden Rose haritu, lepas dpt banyak tips and trick dari Eiman, jadinya mcm semua produk kosmetik kat sana kami nak borong. haha. Eiman adalah MUA yang dulunya bertapak di Melaka, tapi kini melebarkan sayapnya di KL, ewahhh ayat majalah sangat aku. Tapi serius aku kagum dengan hasil tangan Eiman.

Trade mark dia adalah makeup manis manis. hahaha. korang boleh follow IG Eiman, boleh tengok hasil makeup manis manis dia, mmg manis sungguh, tergoda makkk! hahaha. Tapi sayangnya, haritu aku x makeup pun, sbb sangat tak larat, habis workshop aku terus balik. Takpe, nanti iols practice kat rumah. hehehe.


Banyak tips and trick yg Eiman ajar masa workshop haritu, kemudia lah aku cerita pasal tu yek, ada jugak video video, tapi kena edit dulu baru leh masuk dalam you tube, tapi antara tips yg Eiman bagi ialah, sebelum makeup, bangun pagi atau sebelum tidur, kita mesti lah pakai moisturizer, sebab apa kena pakai? mosturiser akan menjadikan kulit kita bertenaga, tidak lah nampak lemau dan tak bermaya. ok, got it? sila pergi cr moisturizer ye! Aku mmg pakai, kalau tak muka akan kering sangat.


Ini sebelum dan selepas makeup, menggunakan BASIC sahaja, nampak lain kan, sebelum makeup dan selepas makeup mmg berbeza, Eiman mmg totally pakai makeup dr Golden Rose je. Aku juga baru tau, nak pakai krim ke, powder ke, tak perlu tonyoh tonyoh kat muka, cukup hanya dengan layang layang kan berus jeee. kofkofkof.

adik Yaya dalam misi mencuba membentukkan kening. kihkih. Tanpa cukur tau!
Set Hantaran kalau korang nak cuba

Okay, nak cerita tentang Lipstick Velvet Matte ni, serius korang! mmg best! aku mmg suka! Eiman bezakan texture dia dengan MAC, tapi Golden Rose lagi best, walaupun dia matte, tp texture dia tak ' keras ' kan bibir, dia smooth je! korang mesti cuba! aku kalau boleh nak beli semua color. hahaha.

Lipstik ni tak keringkan bibir tau, dia melembabkan bibir dan siap ada Vitamin E! untuk yang rasa ada allergic, lipstik ni adalah Paraben Free! woohooo. mmg the best!

Dengan harga hanya RM25, daripada beli MAC, korang leh dapat 3 batang Golden Rose tau! hahaha oppsiee mantiklah nakkk. haha. Kualiti sama dengan harga yg berbeza gittew~

So apa tunggu lagi, pergi beli sebantang okay! mmg best! hehehe.

cantik x makkkkk. hahahaha. *muntahhijo
More info :

Website: http: www.goldenrose.com.my

9 comments:

Chekgu Azrine said...

Wow..murahla lips dia

Miss Moon said...

murah nya RM25 . Warna Rara pakai tu sangat cantik

Yun Sing said...

Tak pandai sangat hal make up.. muda lagi ^^v haha #bagichancebudakspm

Nurzakiah Hanum said...

:)

Azura R-Ju said...

cntik nye wrna yg awk pakai tu ..

Zaza Abdul Latif said...

nanges akak tengok bibir kak nita kau tu dik.
cantiklah lipstik matte tu.. nanti akak usha ya.. :)

eyza said...

Bestkan lisptik dia. Rasa nyesal tak beli lagi hari tu. hihihi

Suriaamanda said...

Laju2 terjah website dia..kalau x salah kat Zalora pun ada jual lipstick ni tp mahal..ok akak terjah web dia je senang...

Farah Dafri said...

dengar juga byk yg ckp produk ni elok. hrge pon xmahal. nnt nk order 1 hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...