18 March 2016

Jom tengok apa yang ada dalam " Public Toilet Survival Kit " aku!

Masalah Tandas Awam


Hai korang! nampak tak aku post picture di bawah ni haritu dalam IG dan Fb? hehe. Kemahen " Public Toilet Survival Kit " kan? hehe. ramai yang tanya, apa yang ada kat dalam tu, mcm excited pula nak tahu kan. hehe. Aku pun sangat excited masa aku dapat Kit ni, bila bukak je box ni. alahaiiii sweet nyaaa! hehe. okay jom tengok apa isi dalam dia!

Adakah korang sama seperti aku, PUBLIC TOILET SURVIVOR? kalau ya! give me ten! hehehe. bercerita tentang toilet ni, mmg sangat sadis lah. Sadis dan sedih, nama pun public toilet kan, kalau yang kena bayar 30sen tu gigih lagi, but if yang free tu! Hazab dia, alahaiii boleh pengsan. Kalau tak urgent nak guna, sanggup je aku tahan wahai Jebat! hahaha.

Tapi kalau yang memang jenis tak boleh tahan juga mcm mana? ok now Kleenex ada solution dia!


Amacam gambar aku bagi tu? sopan kan! jangan tenung lama lama. hahaha. Siapa biasa letak tisu banyak banyak atas bowl? hahahaha. aku lettew! kalau tak, aku rasa mcm paranoid sgt, rasa mcm bakteria tengak membiak atas peha aku. hahahaha. luls. bila letak tisu banyak banyak baru rasa selamat sikit.

Kleenex Wet Toilet Tissue


Kleenex telah membuat kajian, sebanyak 3 dari 5 orang rakyat Malaysia sangat tidak yakin menggunakan tandas awam, mengapa? mesti lah sbb sangat kotor, tandas itu sendiri, hos yang kotor ( 60% ), dan sudahlah kotor, tisu dan air pula tiada ( 37% ), makanya, tak payah guna toilet. haha.

Tahan je pee or poo sampai rumah, tapi itulah yang bahayanya, nanti menyakit lain pula yang kita dapat.


Tetapi, Kleenex sangat menyokong usaha penggunaan tandas awan lebih positif dan menjadi lebih baik, maka mereka telah memperkenalkan PENYELESAIAN ringkas yang boleh digunakan dengan mudah pada bila-bila masa dan dimana sahaja.

Kleenex wet toilet tissue - item yang paling mudah dan sangat berguna jika tandas tidak mempunyai air atau tisu.

Pengalaman aku sendiri, bila kita ada anak kecil ni, tisu basah sangat lah penting! bukan saja untuk lap bahagian yang kotor, tapi untuk penggunaan lain juga. Larat ke nak usung boleh air dalam handbag? hehehe. Tapi dengan tisu basah yang kompak ni, senang je, sumbat je dalam handbag!


Aku sendiri dah cuba Kleenex wet tissue ni! eh mmg best sangat, nipis seperti tisu, tapi terbaik sangat tahap pembersihan dia. Bau pun agak wangi. Tisu basah ini diformulasi dengan air yang ditapis sebanyak 9 peringkat tau, dan juga lembut untuk kulit.

dan yang paling best! ianya HIPOALERGENIK!!! selamat untuk di pam, tak perlu buang dalam tong sampah. kofkofkof. mudah nyaaaaaaaaaaaaaa! TQ Kleenex! i love it so much!

Item WAJIB ada di dalam handbag!


Jihan Muse pun happy katanya ada Kleenex wet tissue ni, sbb dia kata tak payah nak menahan untuk membuang air. Boleh je singgah mana-mana public toilet. Mudah kan!




Kleenex Wet Tissue ini datang dengan dua size, iaitu pack compact ( 10 helai ) Rm2.10 dan pack 40helai dengan harga Rm7.40 sahaja! murah kan! Korang boleh cari wet tissue ni di mana-mana pasaraya seluruh negara! Jangan risau! pergi cari okay! Problem solve! hehe

---------------------------------------------------------------------------------------

Oh ya! jangan lupa dapatkan sampel percuma dan join kuiz mudah dan boleh menang bekalan tisu selama SETAHUN Kleenex. Daftar di https://www.kleenexcleans.com.my/ okay! Jangan lupa share pengalaman dan #KleenexSurvivalGuide

More info : Like FB Kleenex

p/s : tidak digalakkan mengepam 2 helai tisu sekaligus dalam satu masa.

3 comments:

YB Shehan said...

terus cuba. menarik ni rara

Cik Puan Eka said...

wokeyy cun nak beli itu tissue. Kadnag terpaksa menahan diri ini nak koncing tgok hazabbnya bilik ayooooo

Yaya Azura said...

lipstick tu.
nice colour. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...