24 March 2016

Korean Personal Shopper - Seoul Bucket

Malaysia - Korea Personal Shopper


Hoi lamanya nak update pasal Seoul_bucket neh! hahaha. bukan hape. aku nak tunggu ramen aku sampai skali, nak review skali, dah alang alang kan. kihkih. TQ As for choosing me! ahaks, As ni sebenarnya kawan sekolah aku, sekolah rendah tau. Jumpa balik dlm FB, tak sangka As peminat tegar Korea, sampai skrg dh boleh buat tour guide ke Korea. okeh, jom borak pasal produk dulu.

model tak bayar. hahaha

Sudu Panjang Korea


Actually As suruh aku tolong review pasal sudu panjang Korea, sape suka tengok drama Korea, mst akan rasa terdetik kat hati nak mkn sup dan nasi guna sudu panjang ni, alaaa tipu lah kalau tak teringin! hahahaha. pas tu mst korang akan terliur nak mkn kimci dan ramen kan! hahaha. Aku lettew, serius sangat terliur wehhh, Kimchi tu sebenarnya boleh je beli kat pasaraya, tp x berani nak beli sbb risau tak tertelan. hahaha. Dulu masa MIL aku g Korea, ada je dia bawak balik Kimchi, tapi x makan pun, lolz. Dasar sangat.

Sudu panjang Korea
sudu panjang Korea, berat, sedap pegang!
Korean Personal Shopper
alaaaa terliur lak!
aku xde lah pandai sgt pegang chopstick, tp boleh lah. hahahaha. kalau g Korea xde lah malu sgt.

Masa sampai je sudu panjang aku tu, mmg rasa best gila, terus rasa mcm teruja nak g makan sushi. hahaha. eh apa kena mengena sushi lak ni, alaaa g mkn sushi leh mkn nasi dgn sup dalam mangkuk, leh feefeling guna sudu panjang tuh. kofkofkof.

Korang! seyes masa makan guna sudu panjang tu, mmg feeling korea habis ahhhhh! hahahaha. Korang kalau minat korea, mst lah kena ada set sudu panjang dgn chopstick ni! seyes ahhh! hahaha.

Sudu panjang ni mmg dari Korea tau! then sudu dia mmg jenis berat dan berkualiti, bukan cikai cikai punya.



TERAPI KECANTIKAN MENGGUNAKAN SUDU PANJANG KOREA
- pernah tak baca artikel pasal org korea urut muka guna sudu panjang. Seorang ibu di Korea hanya menggunakan teknik urutan dengan tangan menggunakan sudu panjang ni utk membentuk muka anak dia supaya tirus, dan juga mendapatkan mata yang besar. hahaha. mcm kelakar, tp ini serius tau, korang cubalah, guna sudu sejuk ye. kihkih. Sudu sejuk juga kalau kita letakkan di bawah kelopak mata setiap pagi, boleh hilangkan eye bag tau.

As juga ada bg aku cuba mask dr Korea, best juga, rasa muka sangat anjal dan lembut jeee.

abaikan tangan si kecik tu.

Ramen Halal dar Korea


Hah mcm aku ckp td, bila tengok cerita Korea, mst fefeeling nak mkn ramen tu datang kan, aku pun order lah dekat As ramen, tp jenis goreng, dan yg ni jenis yang super duper mania pedas dia. hahahaha. As dh pesan kat aku, " ra, cili dia tu buh sikit je, nanti x tahan pedas " SEKALIIII! aku ni berlagak, buh jugak semua, hahaha. last last amik ko, sampai nak tercirit rasanya, mmg pedas sgt sgt. Bagi korang yang tak kuat makan pedas, tapi kalau nak rasa, aku sarankan, jangan lah buh banyak banyak cilinya tu, ada yang tercerry berry dipertengahan jalan nanti. hahaha.

Tapi mmg sedap! haih!

Ramen Halal
ermmmmmm fobia. hahahaha
Okay! selain dari tu, As juga boleh ' shopping ' kan kat korang product product lain, mcm product kecantikan ke ( Etude House, Nature Republic, Face Shop, Missha, Innisfree, The Saem dan lain lain ) kain cotton, brooch dan lain lain. Now As juga buat perkhidmatan tour guide ke Korea. best kannnnnnn! sape yang nak pergi tu, boleh lah risik risik As.

Lagi satu perkara best! If korang bukak install SHOPEE Malaysia, cari Seoul Bucket, boleh dapat 30% less tau! guna CODE yang tertera seperti dalam gambar, terhad kepada 200 pelanggan pertama sahaja! cepat!


More info boleh like of follow :

As - 0164452817
boleh wasap wasap tanya harga tour guide, hehe. Good Luck utk As, semoga terus success ye! mana tau lepas ni boleh bukak agensi travel sendiri. hehehe.

7 comments:

ayuadyani said...

ekeke..baca pon dah fefeeling korea..xnak buat giveaway hadiah sudu tu ke? hihihi

idzwa kamaruddin said...

akak pun ade 1 set sudu tu semua tapi tak pakai pun..kekekekee..

lieyalatif said...

tak sabar akak nak pi korea rara...nak beli sudu2 ni jugak nanti pastu lepak area myeyongdong tu beli mask, collect free gift kat kedai2 cosmetic kat sane heheheeheh

Diana Rashid said...

best nye la kaau dapat mask tu..akak pernah dapat mask dari korea ada kawan blogger bagi masa dia pi sana.syok betul pakai..cari kat sini memang tak de..

Kat sini , kat rumah akak ada satu kedai jual sudu panjang2 gini..tapi yang murah je la....heheh

cik aish said...

ehee..wah peminat korea ekk.. hai!aneyoseyoo.. ! eh?

DRAMATIC UNIQ said...

untunggg laa orang minat Korea.. hehehehee..
jom gi Korea...! :)

Mofude Aminu said...

Mana nk beli sudu panjang Korea?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...