Image and video hosting by TinyPic

25 March 2016

Permintaan Anak Dara Yang Kadang Kadanggggggggggggggggggggggggg

Review Movie Boboboi


Aku mcm rasa Princess dah besar sangattttt, bila dia tetiba minta, ' papa, kakak nak tengok cerita boboboi kat wayang ' padahal aku rasa dia bukan lah peminat boboboi, tapi dia boleh mintak nak tengok cerita tu, pas tu dia boleh cakap, nak tengok WAYANG tu! aku like errrr, mana dia tau cerita tu ada kat wayang? ni mst pengaruh rakan sebaya lah ni, kofkofkof.

Last last si papa nya pun ckp, okay kakak, esok kita g tengok okay, errrr kalau papanya pun, layan anak mcm girlfriend. aku pun ngikut lah kan, takkan nak tinggal. hahaha. BTW aku rasa best sangat boboboi, sound effect, jalan cerita best lahhh, budak budak boleh paham lah. Ala ala transformers pun hado. hahaha.

Nama nama watak mmg win ah! Klamkabot, kikita, lagi apa ntah, aku lupa dah. tapi mak bagi 4/5 bintang. Princess tak tidur tau dalam wayang, lepas tu bila aku nk terlelap, dia boleh ckp, ' IBUUU jangan tidur! ibuu tengok wayang ibuu tengok! ' haiii lah anak. sabar jelah! hahaha.

Papa dia ko nak tau, orang yang paling feel skali, tak berkedip mata tengok, sampai last skali ada Boboboiii kuasaaaaaaaaaaaaaaaaa tujuhhhhhhhhhhhhhhhh. hahaha. Sampai masuk kereta pun duk cerita lagi, pitams ibuu, anak dia relaxxx je.


Permintaan anak


Princess skrg kan, mmg banyak cakap, all the time, sampai bila aku nak borak dgn papa dia pun sampai kena suruh dia diam dulu, adoiii lahhh.

Dia kan, jenis ingat tau apa yg dia mintak, kdg kdg kita cakap tu mcm nak psyco dia je, tapi dia boleh pulak ingat benda tu, dah satu hal nak kena explain balik.

Kami selalu mkn kat kedai mkn depan tesco ampang tu, nama kedai tu Sawadee tau, yang kelakar nya, bila dia lapar, dia boleh cakap, ' ibuu, kakak nak pergi makan kat Sawadee, kakak nak nasi putih dengan ayam goreng kunyit ' hahahahaha. ko ghase??? aku pandang papa dia, papa dia pandang aku. hahaha.

Lepas tu boleh pulak buat permintaan nak balik Ipoh, dia kata nak jumpa Opah, mashu dik, mashu cik, alamak.

Smlm papa dia ckp lah, kakak nak balik ipoh, kakak tidur awal tau, bila papa ckp cm tu, dia terus tido tau, then pagi pagi ni dia bangun AWALLLLL! aku kat dapur lagi pg tadi, tgh letak topping brownies, dia boleh turun bawah, aku tanya kenapa kakak bangun awal, nak balik Ipoh ke? pas tu dia mengangguk. ah sudahhhhhh! mantiklah aku! hahaha.

Last last aku ckp, kita pergi work dulu tau, kakak pergi school dulu, pas tu dia mcm nak nangis tauuu. Aku ckp lah, kakak kena bgtau ibuu ani dulu, yg kakak nak cuti, kalau tak mcm mana nak balik Ipoh, baru lah dia ok. aduhhhhh. Sampai mcm tu effect dia eh. sampai boleh bangun sendiri. Princess bukan lah morning person. Sama mcm aku, tapi kalau ada benda yang ' exciting ' mst boleh bangun awal, kdg kdg sampai tak leh tidur, hahaha.


Ko tengok lah anak aku pose tu, hahaha. sumpah aku tak suruh pose gitu tau. Tu sume dia sendiri, aku just cakap, ' kakak, berdiri lah situ, ibuu nak snap gambar ni ' dia pun diri, pas tu memula buat muka, then strike a pose. kemahennn ko kan, ibuu masa umur besar ko, tau berdiri tegak jeeee. hahahaha. lols.


Sebab apa aku suka snap dan record video princess, sbb aku merasakan yg dia cepat sangat besar, bila tengok balik video video lama, dpt mengubat rindu aku kat Princess yg baby dulu. Hurmmm rindu sangat. Semoga anak ibuu jadi anak yg solehah ye, bijak, cantik, sopan, mcm ibuu. kihkih. ok lah. muntah baca kannnnn! haha. bai. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. alohhh..dah sweet sangat tau! pincess aunty ade abam syahmi tau...eh? kekeke..

    ReplyDelete
  2. Hahaha lawak la hubby akk.. Sporting... Anak kak rara makin cantikkm macam maknya memuda... Perghhhh.. Boleh jadi model muslimah besar esok ni

    ReplyDelete
  3. hahaha ayat yang hampir sama ngan wife arz kata...layan anak macam layan girlfriend

    ReplyDelete
  4. betullah rasa macam cepat sangat membesar...

    ReplyDelete
  5. memang makin cantik tau...macam gadis2 sangat...hehehh

    ReplyDelete
  6. hahaha mmg siap suruh papa diam la kejap abang nak ckp dgn mama ni.. aduyai smpai kdg2 dia tutup mulut papa dia.. adik dia takyah cakap masih dlm dunia dia. hahahah

    ReplyDelete
  7. nampak je entri princess mesti kak ana singgah, comel sangat budak tecik niii... babab montot baru tau..hihi :)

    ReplyDelete
  8. Princess pun dah pandai posing ni. hehehehe :)

    ReplyDelete
  9. memang makin besar dan bijak...! hehehehehee... :)
    kejap je lagi masa, ibu dah boleh ajak pillow talk dah dengan Pincess.. hikksss..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com