04 March 2016

Tutorial - Cara Mengurus 2 Atau Lebih Akaun Instagram Sekaligus

Add Account Instagram


Hai korang, Assalammualaikum, Salam Jumaat. Yeay esok cuti. hehe. Harini nak buat tutorial macam mana nak add more account dalam 1 instagram. Haritu kecoh semua orang pasal instagram, aku ternampak post dikbee rasanya, dia kata IG dah upgrade, boleh manage semua akaun dalam 1 masa, dah tak perlu nak log in, log out untuk masuk semua manage IG yang kita ada.

Contoh, mcm aku, aku ada 3 IG so far, 1 online shop aku, 1 bakery shop, 1 IG personal aku, so dulu bila aku nak up gambar, aku kena log in, log out satu satu. so payah lah, malas gila masa tu. tu sbb jarang update pun IG lain lain tu. hehe. Tapi skrg! sila muntah tengok picture aku eh!

Lama jugak aku nak tunggu IG aku update tau! hari hari aku bukak Play store, bila tengok belum update, sedih gila! hahaha. Lambat plak android aku tu. Tapi ntah hari apa ntah haritu, tetiba dah update. whoaaaa suka suka!

ok meh nak ajar cm ne nak add akaun,

1st - Pastikan Instagram korang UPDATE! mcm mana nak tau, pergi ke option, ada tak " add account " kalau takde, maknanya IG korang tak update lagi, pergi ke Play Store, sila update, mcm IG aku dia tetiba auto update haritu.

2nd - bila dah ada add account tu, sila tekan situ, dan add akaun korang yang lagi satu as usual.

3rd - SIAP! hehehe

ADD ACCOUNT

Senang je hoiiii! OPTION tu kalau tak tau, dia kat titik 3 atas skali tu, nampak tak? pada bar BIRU tu. tekan situ tau! add lah bape banyak akaun yang korang ada, mcm aku, haritu aku buat lagi satu akaun untuk blog, safuraonlinediary. hehehe. Sila FOLLOW tauuu!

Ada yang ckp, kalau banyak banyak sgt, nanti kalau korang nak upload pic di IG 1, dia akan keluar gambar di IG 2 korang, tp aku x penah kena lagi lah so far. Aku tak simpan semua akaun kalau tak guna, kdg kdg mcm dh habis upload pic, aku log out, sbb rimas tengok notification banyak banyak kat depan.

So! selamat mencuba korang! makin lama makin mudah kan!

9 comments:

Didie Kamila said...

Thanks share rara..
Nak order pavlova..
Tapi tak terorder lg..huhu..

aRz MoHa said...

banyaknya akaun dia

aRz MoHa said...

thanks for the tips

Jueliza Jamani said...

3 insta rara mak aihh rajin update ok ra.. yang 1 ni pun terkial2.. kekeke..

idzwa kamaruddin said...

done follow semua..eh? kekeke..

Yana Libra said...

xde ig la..huhu

Inani Hazwani said...

Tudiaaa tiga akaun. Heheh. Nani takat ni mampu satu je dulu. Hehehe

PinKy MoMMa said...

amboi bnykkkknyerr akaunnn..tunglerrrr hahahaha

DRAMATIC UNIQ said...

best kan..! leh manage akaun IG dengan senang.. hehehehehe.. mula2 je macam pening and confuse, lelama tu okey dah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...