Image and video hosting by TinyPic

13 April 2016

Bila Mak Lagi Over Dari Anak

Bila dah jadi mak ni, banyak benda yang aku tak dapat dulu, aku nak buat kat anak aku, apa yang aku tak merasa dulu, aku nak bagi anak aku rasa benda tu. Aku kalau boleh nak bagi anak aku makan makanan yang baik baik, sihat sihat, pakai baju cantik cantik, dapat suasana kehidupan yang baik baik je, mmg itu lah yang semua parent inginkan betul tak?

Kalau nak diikutkan anak kita skrg ni, mmg banyak sgt kelebihan dorg kan, apa yang dorg dapat skrg, mana ada pada kita dulu, tapi zaman kita dulu, apa yang kita ada tu kira dah hebat sgt dah. Dapat pakai kasut dengan stokin ropol-ropol tu dah cute sangat kan rasanya. hahaha.

Nasib dulu takde IG je. hahaha.

kredit pic to go pro mak mimi. hehe
Masa pergi Morib haritu, aku teruja gila tengok water-park dia, mcm mcm jenis slide dan mainan ada, tapi kami tak explore semua pun sbb anak nak main je dengan friends. Aku pun ermmm takkan nak pergi main sorg sorg segan lah pulak, ada satu permainan ni kat waterpark tu, aku suruh princess naik, boleh pulak dia tak nak.

Benda alah tu mcm buai tau, ada air mencurah curah dr atas, bila naik tu, kita pusing lah benda tu, mcm naik buai, tapi boleh lak princess tak nak. geram aku, aku acah-acah lah buat mcm nk tunjuk kat princess, aku naik benda tu, best wehhh! hahahaha.

Mantiklah kalau org yang jaga tu nampak, hahahaha.

Tapi mmg kdg kdg semua benda mainan anak anak aku nak main, terliur wehh, tp apakan daya, ko dah tua bangka, hahaha. Mcm korang, korang teringin nak buat apa yang mmg korang tak leh nak buat dh skrg? ah cer bgtau. ke mmg korang rasa aku yang pelik. hahaha. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. saya masuk je kolam dgn anak2 kolam yg pasang luar rumah tu hehe

    ReplyDelete
  2. Hari tu Fida teringin nak masuk ice skate..tapi tgk byk budak2 ja..terbantut di situ..hehehe

    ReplyDelete
  3. hahaha ekceli kan kak, ika pon cmtu. Sllu ika yg terlebih excited klu cmni. hahaha. Naik animal ride pon ika naik. ika gak yg teruja hahaha

    ReplyDelete
  4. akak kalau pi taman permaiann pun semua akak bedal main..dah tu siapa nak main dengan mikhail ni kalau bukan ibu dia..heheh..

    ReplyDelete
  5. haha..memang selalu mcm tu..mak akn lebih over..hehe

    ReplyDelete
  6. Kih kih kih..aku klu main xpe beb..sbb org mesti ingat aku budak2 lagi...hahahaha

    ReplyDelete


  7. Benda yang kau naik tu ..3 tahun lepas aku dah naik,bukan cuba2 dah, memang pusing sampai pening dibuatnya

    ReplyDelete
  8. Klu x silap,nak naik gelungsur tu kalau lelaki kena bukak baju..perempuan boleh guna muslimah swim suit..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com