05 April 2016

Cara Mendapatkan Bulu Mata Seperti Che Ta Tanpa Perlu Pakai Bulu Mata Palsu

Maskara Che Ta


Kadang-kadang ada orang tanya aku, aku ni pakai bulu mata pelesu ke, kenapa nampak panjang sgt, ada jugak yang sampai tarik bulu mata aku ni sebab tak percaya aku x pakai bulu mata palsu. Aku mmg tak pakai bulu mata palsu tau, ni bulu mata ori, mmg panjang, cuma x lentik je. hahaha. Nak bagi lentik, aku kena pakai maskara, sebelum ni aku pakai maskara yang biasa biasa je, but harini nak review sejenis maskara yang tengah viral sekarang ni, iaitu maskara DUOYA.


Ada yang panggil maskara ni maskara Che Ta, ada yang panggil maskara Anzalna, eh mcm mcm nama ada. Aku masa tengok orang jual-jual maskara ni, terliur lak nak beli, tapi maskara lama aku tak habis lagi, so hold dulu lah. But finally aku dapat gak maskara ni untuk review, untung jadi beauty blogger ni. kofkofkof. TQ Mummy Zila Mohd!


Yang aku pakai ni, aku x guna alat kasi lentik bulu mata tu tau, aku just apply gitu je, sbb bulu mata aku, kalau pakai pelentik tu, nt melampau-lampau dia cocok mata aku. Lagi pun aku kalau pakai menda alah tu, aku suka terkepit kulit. sakit!


Okeh, berbalik kepada maskara Duoya, maskara ni kenapa aku cakap best? sbb dia boleh membentuk bulu mata korang sejibik mcm pakai bulu mata palsu, nanti aku buatkan tutorial tau, ni aku belajar masa aku g beauty workshop haritu, lols, senang sangat rupanya. hehe.

Maskara Che Ta ni kan, dia bukan jenis berhabuk habuk mcm maskara biasa tu, pernah tak korang pakai maskara, dia jadi habuk-habuk bawah mata? mesti pernah kan, yang ni takde gitu. bila pakai tu, finishing dia elok jeee. cantik sangat kejadiannya.

Maskara Duoya ni jugak adalah waterproof, kalau setakat nak nangis teresak-esak tengok nustan tu tak de hal punya, korang nangis lah, maskara takkan comot punya. TAPI nak CUCI MASIH LAGI SENANG. tak payah nak guna makeup remover. Cuci guna pencuci muka biasa saja pun okay.

Untuk kelebihan lain yang best boleh baca kat bawah ni!

KELEBIHAN MASCARA :

✔ long lasting
✔ 15ml standard vol mascara.
✔ tahan selama 2-4 bulan keatas
✔ mudah dicuci
✔ waterproof- x mudah comot
✔ melebatkan bulu mata
✔ memanjangka bulu mata
✔ bulu mata lebih lentik
✔ mempunyai fiber hanya dalam 1 stick sahaja
✔ mempunyai Vitamin B5 yg akan menjaga bulu mata original anda.

Apa lagi tunggu? siap ada vitamin B5 tauuu! jangan main-main, untuk bulu mata pun ada vitamin, hehehe. Nak beli kat mana? leh teruskan bacaan. haha.


Cara-cara menggunakan maskara Duoya


Lepas makeup, just apply maskara seperti biasa, apply selapis, bila maskara dah agak kering, apply maskara sekali lagi. ( maskara ni mempunyai fiber, makanya, dia akan menarik bulu mata tu dan sbb fiber tu lah yang menampakkan bulu mata panjang dan melentik )

p/s : nanti kalau sempat aku buat tutorial ya! #doakansaya. haha


Inspired Perfume Murah


Sekarang jugak dah banyak orang jual inspired perfume kan? cuma korang kena pandai pilih je, yang murah, yang mahal, yang long lasting, yang sedap, yang kena dengan poket korang, itu je.

Ni nak promote skali perfume inspired by Dhiya ni. Perfume ni datang dengan botol jernih 35ml yang sangat cun, design dan warna pun cun.


Perfume ni bau dia kuat tau, korang hanya perlu sembur sikit je, mmg bau dah sedap dan tahan lama. Suka jugak lah aku dgn bau Hypnose ni. kena dengan nose aku. Dhiya parfum ni murah je tau, tak mahal mcm inspired perfume yang lain.


Kelebihan lain Dhiya Parfum :

• Murah dan sangat berbaloi!
• Inspirasi dari lebih 500++ jenis jenama antarabangsa
• Kualiti EDP 99% sama dgn produk di kaunter
• Mesra solat
• Konsentrasi pati wangian yang tinggi
• Tahan sehingga lebih dari 12 jam mengikut kesesuaian pengguna
• Saiz 'grab and go' yang mudah utk dibawa ke mana-mana

Untuk list wangian perfume terbaru, korang boleh follow IG di bawah, Or terus saja whatsapp, senang dan pantas, hehe.

Korang boleh follow :


Or just terus whatsapp mummy Zila untuk sebarang pertanyaan.

0177158847

banyak lagi testimoni di IG mummy Ziela, jangan lupa follow, TQ korang sudi baca! #muahciked

4 comments:

Normi Nieza said...

wah..mmg berkesan..cantik..:)

::EIDA:: said...

hai che ta raaaa HAHHAHAHHA

idzwa kamaruddin said...

dah cantik bertambah cantik kau dik dgn bulu mata panjang tu ;)

Salina Johari said...

banyak gak K.Sal dgr pasal mascara duoya ni....nampak berkesan betul !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...