21 June 2016

Ephyra Skin Care Series - Makeup Nipis Pun Dah Cantik

Set Kecantikan Terbaik


Assalammualaikum korang, hai, bagi sesiapa yang follow IG aku, mesti dah tau tentang set skin care series dari Ephyra yang tengah meletops sekarang ni. Seperti yang korang tahu, aku mmg pengguna Ephyra sebelum-sebelum ni, dan sekarang ni boleh cakap yang kulit aku dah dalam kategori memuaskan hati aku lah, ahaks!

Sejak guna skin nano serum sejak 2 bulan lepas, mmg rasa best sangat kulit, memang sgt merasakan perubahan pada kulit wajah, yang penting dah boleh make-up nipis-nipis je sekarang ni, tak perlu nak solek tebal-tebal untuk nampak muka berseri.

Okay, berbalik kepada set skincare series tadi, ada 3 produk dalam set ni, aku rasa 2 daripada set ni korang dah tau, iaitu Ephyra skin bar dan Ephyra Skin Nano Serum, maybe ada juga yang tengah guna 2 produk ni sekarang kan.

Tapi, untuk menjadikan set skin care ini hebat, pihak Ephyra dengan rasa tak bersalahnya mengeluarkan lagi satu produk adik baby yang sangat best untuk korang! haih mcm tau je nak nak raya ni kan, sempat lagi nak cantik nak putih kome oiii! hehehe. Produk adik baby tu ialah EPHYRA SKIN SNOW!!! wuuhuuuu, snow snow dah mcm frozen ni. hehe. nak tahu apa kelebihan dia? jom baca lagi.

Pencuci muka untuk masalah jerawat


Walaupun korang dah tau tentang Skin Bar dan Skin Nano Serum ni, aku nak recap balik lah sikit eh, boleh kan? hehe. Sabun ni adalah yang tersangat laris masa dia mula-mula ' dilahirkan ' dulu, sebab apa? kesan boleh nampak seawal 7 hari! Jerawat boleh kecut sekaligus menghilangkan parut jerawat.

macam aku, aku bukan je guna kat muka! guna juga kat badan, kihkih, aku selalunya akan kerat 4 sabun ni, jimat hoi! haha, kalau selalu guna kat celah-celahan kita tu, hitam-hitam tu boleh hilang tau. lagi satu yang aku suka, produk ni adalah NATURAL, takde bahan kimia. Bau pun sangat lite dan fresh.

Siapa yang ada masalah - Jerawat Pasir, Kulit kusam, Parut jerawat dan jeragat, kulit berminyak, boleh juga guna sabun ni, insyaAllah boleh membantu korang, ramai sangat kwn-kwn aku yang serasi lepas aku introduce kat dorang sabun ni. Okay ni step pertama untuk dapatkan kulit cantik okay! jom ke step kedua.

Nampak tak bekas sabun comei ni? ramai yang jatuh cinta dengan bekas ni! korang boleh beli, Rm10 je satu, tapi, kalau korang beli sabun ephyra ni seketul, boleh beli bekas ni secara PWP, rm5 saje!


Serum untuk menaikkan seri wajah


Ephyra Skin Nano Serum Advance Repair Serum - Kenapa Nano Serum? dan bagaimana dia bertindak pada kulit? Serum ni telah dipatentkan di Switzeland tau dan berfungsi dalam mengecilkan partikel serum kepada saiz nano (sangat-sangat kecil), ia menjadikan serum mudah meresap ke lapisan kulit yg paling dalam.

Terdapat 10 kebaikan dalam Ephyra Skin Nano Serum ni, tapi aku nak cerita kebaikan PALING BEST je kat korang!

- Mengecutkan dan mematikan Jerawat dengan super cepat!
- Menganjalkan, merawat dan menegangkan kulit wajah
- Cerahkan kulit kusam
- Hilangkan lebam bawah mata
- rawat sunburn

Effect paling the best masa aku pakai serum ni - Serius kulit aku memang dah TAK KUSAM! aku boleh rasa kulit aku cerah dan sebab tu lah sekarang ni aku malas makeup, hahaha. lols. Lebam bawah mata pun memang berkurang, aku memang ada lebam bawah mata yang sangat-sangat teruk dulu, sobs, dulu memang aku TAKKAN keluar rumah tanpa makeup, skrg ni? steady jeee. Alhamdulillah.

Sama mcm skin bar, serum ni juga selamat digunakan sbb memang tiada Paraben, merkuri dan Hydroquinone digukan dalam serum ni. nak baca lebih lanjut, boleh baca kat SINI.

Serum ni korang tak payah nak lumur banyak-banyak tau, cukup titiskan sikit atas tapak tangan, then urut diwajah. Serum ni cepat sgt meresap tau, serius, nama pun Nano technology kan, so mmg cepat sgt meresap. aku suka guna sebelum aku makeup. kadang-kadang tak makeup pun, sapu serum, pakai bedak baby, settle!

Ephyra Skin Snow - Baby baru Ephyra


Okay, kalau Nano Serum tadi Advance Repair kan? Skin Snow pulak ADVANCE WHITE SERUM! lepas repair kulit wajah, dah berseri, tak kusam, kita cerahkan lagi kulit kita. kahhh, sume org nak putih ku putih kan skrg. hehe.

Kalau serum tadi guna Nano Technology, Untuk Skin Snow pihak Ephyra menggunakan GENO WHITE TECHNOLOY, apo pulok Geno geno ni? hehe.

Geno white adalah teknologi terbaru dlm bidang skincare. Ia adalah sejenis "smart peptide" yang membantu dalam mengawal penghasilan melanin aktif di kulit kita.

Melanin yang terlalu banyak pada kulit boleh menyebabkan pelbagai masalah Jeragat, Bintik Hitam, Tona tak sekata, Kulit kusam, dan kanser kulit, sebab tu Ephyra Skin Snow adalah perlindungan terbaik utk kulit korang bukan sekadar melembapkan kulit, ia juga melindungi kulit dari kerosakan akibat sinar UV, pencemaran dan radikal bebas.

Ramai yang tanya, Skin snow ni apa pulak? skin snow ni adalah Mosturiser atau pelembab yang memberikan kulit kita 8 Manfaat :

- Memberi kelembapan dan mengekalkan kelembapan kulit.
- Memberi perlindungan dari sinar matahari secara semulajadi.
- Mengawal kulit dari berminyak.
- Mengawal melanin dalam kulit agar seimbang.
- Memberikan keserian dan glowing pada wajah.
- Mencerahkan wajah seawal 9-14 hari.
- Menjadikan kulit semakin muda,sihat dan anjal.
- Menyamaratakan tona wajah yang tidak sekata.


Moisturizer ni bagus guna pada siang dan malam hari, kalau siang, bagus untuk melindungi kulit kita dr sinar UV yang sangat terik skrg ni, korg jgn sesekali keluar rumah tanpa sun block atau mosturiser tau, nanti rosak kulit, dan malam pun perlu pakai mosturiser sblm tidur untuk memberikan kulit yang bertenaga bila korang bangun tidur nanti, tu tips dr Che Ta tau! hehehe. Sampai skrg aku amalkan, kalau boleh pagi-pagi cuci muka pakai air sejuk, lagi bagus.

Skin snow pun korang tak perlu pakai banyak-banyak, cukup calit calit di dahi, pipi, dagu, bawah leher, hidung dan mata. then ratakan. Bau dia pun nyamannnnn, sedap dan sangat cepat meresap dalam kulit. best sangat! nak nampak kesan, 9 hari pun dah boleh nampak tau!

sekarang ni, sebelum makeup, Serum dan moisturizer ni adalah 2 benda wajib yang aku memang guna, aku skrg makeup pun dah tak tebal mcm dulu, kalau dulu bedak aku sebulan 1 tau! skrg ni, 1 bedak tu 4 bulan pun belum tentu habis, kahhh. mmg dasar!

Aku GIGIH buat VIDEO MAKEUP AKU UNTUK KORANG TAU! nak tengok? baca sampai habis tau! hehehe. dan aku seronok juga bila kwn-kwn yang baca review aku, beri feedback yg baik pada aku, best dapat tolong kwn-kwn sama-sama cantik.

PASTIKAN korang scan bar code jika was-was dengan produk yang korang beli tu okay! pastikan original.

Korang tau tak, aku terkejut sangat kalau tengok muka aku dulu dan skrg, hahahaha, baru aku tau, amboiii, gelap nya aku dulu, kulit kusam, kalau tak makeup mcm tu lah, langsung tak bermaya, macam orang sakit. sekarang, okay lah dari dulu. Lain kan nampak? Alhamdulillah. TQ EPHYRA! Lepas ni keluarkan lagi produk best best tau! kihkih!

Okay, kalau korang nak beli set ni, meh nak bagitau harga.

SET EPHYRA SKIN SERIES hanya RM140 sahaja!
korang JIMAT RM15 dari beli loose tau! 

boleh beli dengan pengedar SAH ephyra.

Follow :


untuk lebih lg testimoni.

Hubungi HOTLINE: 0193999238/ 0341417889 untuk sebarang pertanyaan. Jangan malu jangan segan, kalau segan, PM je aku okay! hehe

EPHYRA Cantik Sihat Bertenaga 100% BERKESAN!

Seperti yang dijanjikan, ni video makeup routine aku skrg! selamat menonton, ni bukan makeup yang buat shading contouring segala tu tau! ahahaha, ni cukup sapu serum, moisturizer, calit lipstik tepek bedak je. lols.


7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

terbaik

Normi Nieza said...

wah..patutla cantik..:)

Shakina Farhan said...

comel sgt bekas sabun tu..great job ephyra!

Anna R. said...

Wowiee nampak glowing sangat ! Setakat ni baru try ephyra collagen tu je.

Inani Hazwani said...

Takzabaaar nak cuba juga

Manusia Berubah said...

skin snow tu pakai siang dgn malam ke..?
waaa..makin glowing la lepas ni.. hehehehee.. :)

Yana Libra said...

banyak produk ephyra skang ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...