13 June 2016

Korang Buat Apa Dengan Bonus Tuuuuuu?

Harini rupanya bonus Rm500 tu dah masuk eh? aku lupa lah, tak teringat pasal bonus tu, aku perasan pun sebab ramai yang up status harini pasal bonus dah habis, tukar tayar, repair kete, itu ini itu ini, hurmm tu lah kan, bab kete aky dah lepas, haritu laki aku servis Rm700, tukar kompressor Rm600, hadoiii, bab kereta ni duit simpan tu memang kena selalu ada lah kan, kalau tak de, boleh terduduk wooo.

Ni lepas raya ni roadtax kete pulak, alahai, nasib lah roadtax dah tak mahal, kalau masa mula-mula dulu Rm1500 gak, skrg ni dah murah dah, syukurrrr.

Aku ni kalau nak tau, baju raya untuk 1 raya pagi raya tu tak de lagi tau, asalnya nak tempah nak tempah, kain melambak, tapi idak jugak pergi tempah, sampai dah puasa dah ni hah, lastnya karang aku terjah jakel jelah. Aku suka g Jakel 2 minggu sebelum raya, or seminggu sebelum raya gitu, dia punya happy hour best gila, Tapi choice tak banyak sangat lah.

Princess punya baju baju jalan, semua dah beli dah, cuba aku je takde lagi, eh ntah lah korang, aku tak bape nak ada mood lah, baju baju. kasut, handbag mana ada lagi, tak terliur pulak tengok handbag lawa-lawa tu, tapi tak tau lah kalau nak nak dekat raya nanti baru nak beli kan, susah-susah aku g Sogo je, tahun lepas pun beli Carlo Rino kat sogo, sampai skrg elok lagi.

Papa princess pun dh shopping dh baju dia, baju melayu je takde lagi, dia kata nak pakai Jubah tahun ni, tgk lah nanti cr kat mana yg dia suka, org tu dh kurus skrg, apa ada hal, tak kisah dah beli baju kat mana-mana. hehe.

Ni harini sibuk dah free seat AA, aku masuk dr tadi asek waiting room, bila dpt masuk, dah mahal pulerrr, so, ermmm dorg kata tunggu malam-malam sikit, okay lah! kita tunggu malam okay! hahaha, nak jugak tu! hahaha. Korang dah beli ke? g mana? Share sikit!

6 comments:

Inani Hazwani said...

Oooo patutlah dekat bank tadi kemain ramai orang. Lupa bonus masuk hari ni. Hahah

yoorin melacolea said...

Dpt byak mana pon kena ada saving..part kereta tu betul sgt..sama la rara..pas raya roadtax kereta pulak..adehh.. baju raya dah tempah siap..asben punya je esok kot baru nak pos kat tailor..hahaha..skrg nak booking tailor pon kena ada tiket kupon..nasib dah ambik tiket dari bulan 2 ritu.. so memg dia.kena siapkan jugak la kot..nak beli ready to wear x sedap pulak kena kat badan

Mrs. A said...

Company tempat Mrs. A kerja ni, belum dapat lagi maybe sewaktu dengan gaji nanti.

Lea Azleeya said...

Duit bonus nak buat rdtax kereta.. huwaa.....

Mysara Ab Rahman said...

Untung la ada bonus yg tu. Kte ni private xda..:(. Ni nk raya ni mcm2 ni. Haha

Yana Libra said...

Alhamdulillah dapat bonus ye :)
AA mmg tket murah kan..cepat2 book..hhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...