Image and video hosting by TinyPic

28 June 2016

Sejadah Ortopedik Idea Hadiah Untuk Ibu Bapa

Hadiah yang membekalkan pahala berpanjangan


Assalammualaikum hai korang, pernah tak kadang-kadang fikir, apa ye nak hadiah kan kat mak ayah? hadiah apa yang sesuai untuk diberikan kepada mak ayah supaya dia " guna pakai " hadiah tu hari-hari dan ingat pada kita, sekaligus mendoakan kita?

aku selalu fikir, apalah nak bagi kat mak papa aku ni, last-last aku dapat idea, hadiah untuk hari ibu, hadiah untuk hari bapa, yang dapat memberikan keseronokan kepada ibu bapa kita dan kita juga sekaligus mendapat pahala yang berpanjangan. Apa hadiahnya???

Sejadah yang memberi keselesaan ketika solat


SEJADAH ORTOPEDIK

Kenapa aku kata mak ayah akan suka dengan hadiah ni? sebab mak ayah, yang dah pencen, yang dah bersara, selain berkebun, apa sangat lah yang dorang nak lakukan selain duduk, bersujud lama di atas tikar sejadah, nak nak di hari-hari akhir ramadhan ni, mereka akan banyak ke masjid, menunaikan solat terawikh kan, so kita mesti lah nak mereka berasa selesa bila solat.

Makanya, sejadah ortopedik ini direka khas untuk memberikan keselesaan yang maksimum ketika melakukan ibadah solat.

eh tapi sejadah ni bukan lah hanya untuk mak ayah, kita pun boleh guna, tambah-tambah untuk kita yang ada sakit bahagian lutut, yang pernah eksiden ke, bila nak sujud tu, mesti tak boleh di tempat yang keras kan, maka, sejadah ni sangat sesuai untuk korang!

Aku suka solat atas sejadah yg tebal atau sejadah yang diletakkan atas karpet tebal, selesanyaaaa bila solat kan, kalau nak sujud tu, terlajak hentak dahi pun tak risau sangat, kahkah.

Sejadah ortopedik ni di datangkan dengan packaging yang sangat kemas, siap berkotak begini supaya senang nak dibawa, senang nak dijadikan hadiah, tak perlu nak balut pun, aku suka!!!

buatan kemas
sejadah ortopedik ni di datangkan dengan 4 warna yang berlainan, ada, Blue, Burgundy, Charoal dan Teal. Aku memilih warna burgundy dan teal, kenan pulak dengan 2 warna ni, hitam mcm dah biasa sangat.

Aku sebenarnya dah lama sangat nak kan sejadah ni, nak beli, nak beli, tak terbeli-beli, last-last dapat jugak, alhamdulillah, rezeki kan.

Kenapa Sejadah Ortopedik Ini Sangat Disyorkan?

Dengan Ketebalan 8mm :

- Sesuai untuk digunakan di atas permukaan yang keras.
- Bercirikan " Ortopedik " bertujuan untuk mengurangkan tekanan pada sendi tangan, bahu dan lutut.
- Kalis air, mudah dibawa kemana-mana ( aktiviti outdoor ) dan mudah dibersihkan.
- Tebal dan selesa
- Bebas alergi
- Tiada bahan toksin
- Berukuran 24inc x 48inc / 60.96 cm x 121.92cm

Sejadah ni sangat mudah dan praktikal sebab di senang di gulung, bila buka, dia akan terbentang seperti biasa, mudah dibawa kemana-mana sebab ada tali penggalas elastik. korang pikul je kat belakang, mudah! bukan berat pun, naik gunung pun boleh bawah. Sejadah untuk pendaki gunung.


So kesimpulanya, Sejadah Ortopedik ini bukan saja boleh jadi idea untuk hadiah kepada ibu bapa, malah untuk dihadiahkan kepada diri sendiri pun boleh, untuk kawan-kawan boleh, semua sesuai, ramai yang dah menggunakan sejadah ni dan berpuas hati, dah keluar paper dah pun. korang kena dapatkan satu, supaya rasa semangat nak solat tu selalu ada, kihkih.

Yelah, bila kita solat dengan selesa, mesti rasa seronok nak solat kan, rasa nak cepat-cepat solat. jangan tidur atas sejadah sudahlah. hehehe.

Okeh, kalau nak beli, boleh Whatsapps je +6012 674 9095 ( fast reply ) no worries! hehe.

for more info, follow :

Instagram : sajdamat_malaysia

HARGA : RM125 SAHAJA!

Jom tengok video betapa selesanya sejdah ni, kat bawah ni okay! TQ for reading korang! dh dapat idea kan! yeayyyy!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. Wah, mesti selesa kan kalau pakai :D
    Lissa pun suka sejadah yang tebal. Rasa nyaman ja bila sujud tu. ekeke

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com