29 July 2016

Althea Turn 1 - Kegilaan Shopping Makeup Direct Dari Korea

Althea Korea Malaysia


Aku dan Makeup memang tak boleh berpisah, pergi mana-mana, mesti kena makeup, sbb aku bukan lah semulajadi cantik tanpa makeup gittew~ hahaha. kalau nak nampak WOW sikit, kena lah makeup, tp idok lah mak reti nak buat conturing ke hape segala, biasa-biasa je makeup mak ni. haha. Idok lah lawa benor lepas makeup, tapi boleh lahhh, sedap-sedap mata memandang. hehehe. lols.

Korang tau tak pasal Althea Korea? tahu tak Althea Korea tu apa? hehehe. OK kalau tak tau, meh nak cerita, tapi aku rasa mesti semua dah tau kan! apa lagi. satu website shopping product direct dari Korea lah, One Stop Center kekdah nya, Tak payah nak kirim-kirim pada kawan yang pergi bercuti kat Korea dah pas ni, boleh beli direct je dari Althea, dah lah selalu bagi diskaun, FREE Shipping pulak tu, dan barang dia 100% authentic, tak payah risau! hokkay!

Semua product tu termasuklah skin care, makeup, hair and body dan apa yang trendy di Korea skrg, so korang takkan ketinggalan lah kekdahnya! Kita ni, org asia, memang sesuai sgt kalau nak pakai product dari Korea ni, sbb type kulit kita sama dengan kulit dorang.


Althea Turn 1


Pada 20July yang lepas, Althea menyambut hari lahirnya yang pertama! ehhh dah mcm berita pulak ayat aku ni, hahahaha. So! aku menggatalkan tangan lah nak usha apa yang ada di website althea. Dengar cerita, beli time birthday Althea sampai 31july nanti, kita akan dapat PINK box limited edition yang special! wooohooooo~ siap dapat party kit lagi tu. Aku pun apa lagi, gatal tangan lah membeli itu ini, sbb dengan purchase Rm150 keatas, kita akan dapat Free Shipping.

Kalau LUCK lg, wish Happy Birthday Althea di IG, dengan #AltheaTurn1, silap silap korang akan dapat menang macam macam hadiah! best kan! Okay stop borak, jom usha apa yang aku beli!
Masa parcel sampai, aku jadi mcm teruja gila, orang lain punya birthday, kita yang mcm dapat hadiah, hahaha. best sangat! dah lah kotak pink, ada tulis Happy Birthday glitter glitter, siap ada balloon lagi. Memang aku simpan lah kotak ni, takkan buang! Limited Edition ni! bukan senang nak dapat. hehehe.
Aku tak reti nak order barang pelik-pelik, aku order sume yang aku rasa berguna untuk aku. hahaha. walaupun mcm tak reti sangat guna, tak pe, pelan pelan lah kita kayuh ye, hahaha. kemahen siap beli Skin Liar Primer, padahal guna pun ntah reti ntah idok tu. hahahaha. Silap silap si Imann Sophea pulak yg tepek kat muka dia.
First skali aku beli, Selfie Fix Pigment, code ( follow me ) glitter-glitter eye shadow ni, mak kan suka glitter glitter kat mata, so seswaiii lah yg ni, haritu calit sikit je kat tangan, tak guna lagi, tetiba dah beli-beli, sayang nak guna plak. hahaha. Dan Selfie awesome Gel Liner, nama je gel liner, tapi mcm pencil, siap ada sharp bawah dia. alaaa x amik pulak pic dekat-dekat, nanti lah aku blog kan kemudian lepas aku guna semua product ni okay?

Lepas tu aku beli Skin Food Fresh Fruite Lip and Cheek Trio Color, code ( Cherry Tomato ), ni pun tak reti guna, main calit-calit je kot kat pipi dengan bibir kan? hahahaha lols. tak pe nanti kita belajar, hahaha.

Then ada Witch's Pouch prefect cover concealer dan Under eye brightener ( brand missha ), bagus untuk cover eye bag yang sebakul ni, i loikeee! hehehe. Brand Witch's Pouch ni popular tau, kalau ke website Althea mmg dorang suka suggest product dari Witch's pouch, murah dan bagus!

Then aku beli Skin Liar Primer, aku tak reti guna, tapi gatai beli! #siscuba belajar nanti ye! hahaha.
Then lagi 2 barang aku beli Aloe Vera soothing gel ni, dengan perfume hand cream, aloe vera ni mmg aku guna, sbb kulit aku selalu kering, apply aloe vera ni 1 badan mmg bagus, kulit tak kering. Perfume hand cream tu kecik comel, senang masuk handbag, kalau busuk tgn bau belacan, pakai je hand cream tu. mudah. hahaha.

Total semua aku beli baru Rm161, FREE Shipping dari Korea tauuu! hahaha berbaloi-baloi sangat! Teruja jap terima parcel dr korea. hehe. So kalau korang nak shopping mcm aku jugak, boleh visit dan merambang kan mata kat my.althea.kr ! okay! semua ada kat sana! Skrg pun tengah banyak diskaun! g usha cepat!


Lepas shopping, terus join #AltheaTurns1 Instagram Contest okay! boleh menang mcm mcm hadiah, mana tau nasib korang baik masa tu. hehehe. Soooooooooooo selamat menghabiskan duit! hehehe. baiii! Tq for reading! ♥

#AltheaTurns1 Instagram Contest

- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!

- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.

- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.



Website: www.althea.kr

3 comments:

TunSha Ayunie said...

Lips tu nampak cantik sangat.

Kaklong said...

Banyak juga dapat dgn harga tu. Berbaloi2. Dari korea pulak tu.. 💜

Mira Bahri said...

Hye Safura, Mira here from Althea. Thank you for joining in our birthday celebration. We hope you enjoyed it. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...