28 July 2016

Campur Campur Kitchen Cyberjaya Gabungan Menu 3 Negara

Restoran Best Cyberjaya


Hai korang! channel jalan-jalan cari makan kembaliiiii, hehehe. kali ini kita bersiaran TAK langsung dari Cyberjaya ye! hehehehe. Kalau dulu aku paling malas nak pergi Cyberjaya, sebab apa? Sebab Cyberjaya kan macam mati, takde pape, tapi sekarang!!! WOW! mcm mcm hado! banyak mall dah naik, lepas satu-satu, best woi! takde lah korang nak berkumpul di Alamanda je kan, now leh gerak sikit ke Cyberjaya, dah ada mcm mcm.

Dpulze Shopping Center Cyberjaya


Sape pernah datang sini? aku rasa mall ni mcm agak baru jugak bukak, ke dah lama? sbb nampak mcm masih ada renovation sikit-sikit. Tapi best mall ni, serius mcm mcm hado! Aku datang sini sebab di jemput oleh Ida Baharum untuk food review. Food Review di 1 Restoran baru, Campur Campur Kitchen! Gabungan menu dari 3 NEGARA! wow sangat!

Masa mula-mula sampai restoran ni, aku macam teruja, suka dengar nama restoran dia sebab mcm ' funky ' Campur Campur? apa yang campur nya? mst kita nak tau kan, hehe. lepas tu kedai ni agak luas, deko menarik, nampak fresh! mak suka!

Pemandangan dari depan kedai

Suasana dalam kedai

Luaskan kedai dia? kalau korang nak bawak 1 family makan-makan pun boleh, mmg selesa. Kat sini ada 1 daya tarikan yang menarik tau! nak tau! jom baca lagi! hehehe. AWAS! gambar banyak! hahaha.

Minum Air Dalam Mentol


Kalau food review, kalau perut tak buncit, mmg tipu lah! Mcm mcm hoi makanan kami kena cuba! tak larat gila! Tapi sebab semua menu best gila! so kami makan jugak! rasa jugak semua benda! hahaha. Menu kat sini adalah GABUNGAN dari 3 Negara tau! iaitu Indonesia, Thai, dan Chinese. whoaaaa! sampai 3 negara skali, best tau! tak payah susah-susah nak pergi luar negara. kihkih.

Jom usha menu!

Tom yam fried rice
Pan fried kway teow with seafood wrap in lotus leaf
Bangkok jezz crab meat fried rice
Indo nasi goreng with rempah chicken
Campur belacan chicken fried rice

Bagi penggemar nasi goreng, kalau nak makan lunch, boleh datang sini, sebab semua menu nasi goreng dia best dan lain dr yang lain, kat bawah aku ada sertakan menu, leh rujuk skali dgn nama dan harga dia, nak senaraikan satu-satu banyok lah pulok. hehe. Tapi semua nasi goreng nampak menarik kan! paling teruja bila tengok nasi goreng dalam bungkusan daun tu, Chinese style sangat!
Indo mee goreng with seafood
Ayam goreng ni best sangat! Chicken Boxing Rm12.90. Rangup, sedap, cukup rasa.
Chicken Wing 3 Rasa Rm12.90
Curry Fishball Rm8.90
Chicken Wing with Salt and Chili Rm12.90
Egg Salad Thai Style Rm10.90. Yang ni sedap! walaupun aku x makan telur tu, aku mkn kuahnya saje, masam masam pedas pedas, sedap sgt!
Flying Fish, ikan yg di deep fried kan, dan di makan dengan nasi dan cili kicap, upmsshhhh sgt korang! must try!
Petai shrimp
Ayam bakar
Flying Fish

Butter chicken

Chicken wt salted egg

okeh! kalau tak nk order satu satu, boleh juga order set, set ni dia dah gabung gabung kan menu yg satu-satu td, so aku rasa lagi jimat, dah mcm mix bento dah aku tengok! mmg berbaloi! boleh rasa semua makanan dlm set ni. Harga setiap set ni cuma serendah Rm14.90 sahaja! whoaaaa best kan, murah!

Nak bgtau korang, Chicken Salted egg dia sedap sgt, sambal tumis udang pun sedap. aku suka! mmg menu yang di gabungkan tu semua " ngam ".

Kalau nak makan ringan-ringan ada french toast with honey Rm6.90.

See, happy sume dpt makan! hehehe. kredit pic tu abah careno! hehe

Okeh lagi satu nak bg korang teruja sikit! minuman dalam MENTOL! unik gila kan? minum dlm mentol, aku memula risau gak, eh pecah x nanti mentol ni, hahaha. tapi x pecah ye, jgn risau, ianya direka khas utk letak minuman. hehehe.

Air dlm mentol ada Lemonade Blue dan Icy Green, Rm8.90. 

Lain-lain air boleh cuba Tea in Hong Kong Style, Coffee in Hongkong Style, Tea in thai style. Semua sedapppp! Tea dia semua mengancam! TAPI!!! ada satu air yang korang kena cuba! sape yang suka kelainan! kena cuba! hahahahaha.

Ni lah AIR korang kena cuba tu! Almond Tea! hehehehe. Rm4.90, malas nk cite banyak, tapi kalau dah try jangan marah tau. hehehe. Aku memula order air ni, poyo je, tapi last-last tak boleh telan, dia ada 1 bau yang melekat, kuat sangat, trus amik air laki Nory, hahahaha. Minum teh ais, lagi sodapppp! Teh ais dia mmg terangkat habis, aku nk repeat lg dtg sini nanti.

Okeh, ni antara menu yang kami cuba lah, kalau korang nak cuba menu lain, boleh je, ada banyak juga dessert lain, mcm mcm hado! Must come and must try tau!

Okeh! untuk sape yang nak dtg, aku sediakan alamat di bawah.

#foodblogger yang kekenyangan! hehehe. 

LOVE ♥

Campur-Campur Kitchen
Lot UG 18, Upper Ground Floor,
DPulze Shopping Centre,
Persiaran Multimedia,
63000 Cyberjaya

03-8322 4848

5 comments:

PinKy MoMMa said...

hey sempat letak gambar kena renjatan air mentol hahahahaha sabar je la..

Lia Hasty said...

Sedapnya tengok pic makanan.
Jadi lapar ;)

blogwalking
www.liahasty.com

Normi Nieza said...

mak aii...sdapnya menu dia..:)

aRz MoHa said...

persembahan makan dan kedai yang bersih seta menarik...nanti ke cyberjaya boleh cuba

Azueriena Norash said...

wahhh x sangka menarik jugak menu dekat sini...nak try laa nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...