20 July 2016

SEMANGAT bawa bekal kerana TIFFIN comel

Magkuk Tingkat Moden


Kalau nk diikutkan, trend mangkuk tingkat ni dr zaman aku kecik-kecik dulu aku dh bawak, tp yg dulu punya besi biasa je, yg klassik tu, kaler silver, tapi skrg, magkuk tinggal @ Tiffin ni dah makin popular pulak balik, biasa lah, benda-benda dolu-dolu kan skrg dah keluar balik, tapi idok lah sama pattern mcm dulu, sudah di innovasi kan oleh mereka mereka yang sangat kreatif ni.

Tiffin zaman skrg ni kaler-kaler, ada yg pastel, ada yg kaler terang. ikut korang lah suka yg mana, tapi aku sangat jatuh cinta dengan yg kaler pastel. Cair nengoknya! hahaha.


Saya Jual Tiffin


Kenapa aku jual semua benda? sebab semua benda yg aku guna, org akan tanya, ' rara kat mana beli? ' so sebelum org tanya, aku jual lah. hahahahaha. senang cite, kalau org tanya, aku cakap je aku jual, aku pun jual murah-murah je, saje suka-suka. Tapi sebelum jual, aku amik lah mana yang aku perkenan dulu. Cop awal-awal lah hoi. hahaha. Bijok x?

Aku amik Tiffin kaler purple, pink and hijau ni, sweet tak korang? sweet kan? kofkofkof.

Bila ada tiffin ni, senang lah nk bawak bekal g keje, sebenarnya takde tiffin pun boleh bawak bekal. tp bila ada tiffin ni, rasa lagi semangat sikit nk bawak. nk jinjit bekas comel, sanggup tak bubuh dalam beg plastik. hahahahahaha.

Tiffin ni actually ada banyak jenis dan Size. Jenis nya Classic, Plate dan Bowl. Classic ni jenis biasa lah, atas saje ada tutup, yg plate pulak, setiap tingkat ada penutup, leh dijadikan pinggan, bowl pulak jenis bawak ( bontot ) dia bulat. setiap jenis harga berlainan.

Size aku punya tu size small, utk bawak bekal sorg je makan, kalau 2 org x muat, diameter dia 11cm je, Rm42. Kalau nak besar sikit. 14.5cm pun ada, tapi mahal sikit lah, Rm58, tapi besar, leh letak lauknya banyak. Yang small dh habis stock, kalau nak, bulan Ogos nanti baru ada lagi. Yang besar je ada stock. Kalau nak boleh book dulu, WA aku tau! Ingat nk buat 2kali bayar, Sbb Rm58, kalau nak bayar sekali gus tu berat jugak org nak bayar kan. Sape SETUJU? haha.

If nak, boleh PM or wasap tau, aku pun nak beli and kumpul satu-satu, letak dlm almari pun cantik ni. hahaha. tu lah perempuan, bukan beli untuk guna, tapi beli untuk simpan dlm lemari, lols.

8 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Cantik lah safura..
Comel jer bawa gi mana2..
Piknik pun ok ni..

Nory Zoulkefle said...

Comelll plakk..tapi tak rajin nak masak je..hehehe

Normi Nieza said...

cantik..berknannya..:)

Nadia Johari said...

kemablikan memory lama bawak tiffin-tiffin ni..hehehe

Rizziela said...

senang & menjimatkan

Inani Hazwani said...

Colourful sangat kan tiffin ni, baru semangat nak abwak bekal gi kerja. Hehe

retna sulaiman said...

mcm mana nak dpt contact number awak? saya nak beli...

Unknown said...

Nk order la... To yg kecik blh pm sy.. 0133118089

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...