23 August 2016

9 Bulan Mengandung, SENANG ke?

Second Pregnancy, benda yang paling aku tunggu, Princess nak masuk 4 tahun, baru dapat rasa balik, rindu sangat sangat rindu kenangan masa preggy kan princess dulu, kenangan yang memang tak boleh lupa, tapi kali ni, lagi seronok bila mengandung, suami sentiasa di sisi, kalau dulu, semua sorg sorg, al-maklumlah PJJ. hehehe.

Semalam aku tengok Irma Hasmie share pic ni kat IG dia, aku belek-belek pic ni satu-satu, hahaha. then aku gelak, this is sooooooooooooooooooooooooo meeeeeeeeeeeeeeeeee. sangat!

Bulan pertama, unexpected, cek upt, suspect pregnant, naik 2 line dengan jelas sejelasnya. bulan kedua dan ketiga, lemau, lemau, dan lemau, tak larat nak buat apa-apa, nak baring je rasa, bulan ke empat, baju dah tak muat, baju kecik, baju besar, semua dah tak muat, nasib sblm ni baju aku mmg loose, so leh lah celuih lagi.

Bulan ke 5, dah bersemangat sikit, kengkonon nak pregnant dengan healthy kali ni, jaga makan segala, tapi tak leh jugak, 2am je mintak makan, nak nak ada tok laki yang melayan, berat mulai naik, aku baru nak masuk 6 bulan, now dah 23w, berat is OFFICIALLY 70KG! huaaaaaa mcm nak nangis, tapi pk pk balik, nak nangis buat apa, janji baby sihat, sbb seyes aku kalau tak makan, ngak bulihnya tidurrrrrr. adehhh~

but lepas ni kalau lapar 2am, laki aku suh makan buah je, minum susu je, jgn makan roti bakar lah, roti canai lah, nasi lemak lah. hahahaha. ok lah. kita beli stock buah banyak-banyak eh nanti.

masuk je bulan 9 nanti, kira-kira aku ada dalam lebih kurang 4 bulan je lagi sebelum beranak, hope x naik banyak, serammm mak nak diet balik nanti. hahaha. Minat aku nak melawa mcm dulu masih sama, tp dah kurang sikit addicted tu, tapi masih suka nak makeup and melawa lg.

Skrg misi nak mencari baju mengandung pulak, serius skrg semua baju aku dah x muat, pergi keje aku buat siaran ulang tayang, pakai baju yg sama jeeeee. dah takde baju lain, aku rasa kali ni cepat sangat masa, nak nak busy pulak kan, dengan itu dengan ini, so mcm, ehhhh dah nak masuk 6 bulan dahhh. patut lah baju semua dah tak muat. lols.

So far adik baby tak de masalah, Alhamdulillah semua berjalan lancar, aku pun okay, cuma, dr Jumaat aku selsema batuk, nak demam tak demam, sampai harini, tp dah okay sikit lah, takde lah teruk sangat. Myb sbb KL jerebu, tu yg rasa tak sihat je.

Semalam, aku baru potong kuku kaki, siksanya rasaaaaaaa. huaaa. Nak suruh laki potong aku seriau, biarlah aku potong sendiri slow slow. ngeri aku tengok kuku kaki sendiri. haha.

Barang baby pun belum beli satu hapah lagi, barang baby memang semua kena beli baru, sbb hat kakak dia dulu mmg tak de simpan langsung. lagipun papa dah cakap, adik baby biar semua baru. mcm kakak dia dulu. hehehe. so bulan 7 nanti baru kita start beli, seronoknyaaaa!

Doakan semuanya dipermudahkan ye kawan-kawan. mak nebes, now nak study pasal vbac, adoiii tak khatam-khatam lagi, banyak sgt istilah. hehehe.

Kali ni mmg betul perut meruncing, dr depan x nampak, dr tepi baru nampak. lols.

8 comments:

Dalila Zakaria said...

Sekarang ni kawal jugak la makan..
Supaya tak naik banyak..
Kalau x rasa beratnya badan..
Tapi sejak akhir-akhir ni selera makan menjadi-jadi..

CikNaa said...

rindunya moment memboncit nih! huhu

aswaleyla said...

puteri nak dpt adik laki ke ? hehhe

Normi Nieza said...

bila due nya rara?

ZULHILMI TEMPOYAK said...

tahniah. semoga dimudahkan semuanya ya

Diana Rashid said...

jangan risau la pasal berat naik tu..lepas bersalin dia turun sendiri la Ra..lagipun Rara tinggi..kalau gemk sikit pun orang tak perasan..dunia je semua tu..ahhaha

Yang penting dua2 sihat..:)

Nurfaezah Abdullah said...

semoga akak mudah bersalin nanti ^^

IK Tia said...

Apesal tia rasa eksaited juga nih? Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...