Image and video hosting by TinyPic

31 October 2016

Lepas trend subang terjuntai, sekarang trend TALI IKAT LANGSIR PULOK

Trend Hijabista 2016, macam-macam trend skrg ni, bermacam-macam idea dorg sampai memang ada trend yang aku tak boleh nak ikut pun! gila kau nak ikut, malu wehhhh! hahaha. Stakat trend tudung Square Series Ariani tu boleh lah ikut sebab labuh dan muslimah, tapi kalau trend subang terjulur-julur ni, mak surrender lah, kang mak kena kutuk berbakul-bakul dengan tok laki. hahahaha. Tok laki mak tu, mak pakai blusher pink sikit pun dia dah kutuk. hahaha.

Semalam aku pergi kelas makeup tau, tu nanti lah aku story eh, mood tak datang lagi, nak tunggu gambar dari OP dulu, baru best nak cerita. hehehe. Dlm phone mak tak banyak sangat gambar, mak busy makeup. HAHA.

Oh cerita balik pasal trend tali ikat langsir tu, sebenarnya aku jumpa kat FB, hahaha lawok-lawok, Asalnya nampak Hanez suraya pakai tudung, then as usual lah, ada subang terkeluar dr tepi tudung tu, memang sekali pandang mcm tali ikat langsir tu, tapi versi kecik, skali kena troll daaaa, hhahahaha. Yang budak perempun tu punnn, jahat! hahahaha.

Kat rumah aku pun ada dulu tali tu, haha. tapi berzaman dah, skrg dah takde orang pakai dah. Tapi rumah dia ada lagi ek. heheheh. Gasak korang lah, bagus gak buat lawak gitu, ada jugak bahan nak gelak pepagi. HAHAHA.

27 October 2016

Kakak Imann Sophea yang KUAT DRAMA

Puteri Imann Sophea memang kuat drama, tu lah, banyak sangat tengok you tube, banyak sangat tengok movie, hahaha. Drama pun kuat lah. Dia ni kan, mudah tiru tau apa yang kita buat, dia ushaaaa je, then nanti dia buat, tak pun, dia akan cakap mcm mana sebijik kita cakap, so dengan dia ni kena sabar banyak banyak, kdg-kdg lawak pun hade, dah lah cakap tu kan, macam orang tua. Mana lah ibuu dia ni tak geram. hahahaha.

Aku kalau dengan dia ni, dah biasa dah dengan drama dia, jap jap kang dia kata " ibuu, cer pegang dahi kakak ni, kakak rasa mcm kakak demam lah " padahal sejuk je, mana ada demam. pas tu acah-acah batuk. hahaha. Mengada sangat.

Tp dia pandai, kalau tekak dia sakit, mmg dia cakap tekak dia sakit, tak boleh telan air liur. masa tu lah aku psyco dia tak bagi makan aiskrim dgn coklat, nasib lah paham bahasa. Tapi, bila dah baik, dia ajak lah pergi speedmart99 tu, beli aiskrim butterfly fav dia. aku belanja jugak lah sekali sekala.

Harini kisahnya, Puan Finas, teacher dia kat taska pulak kena dengan drama dia tu. hahaha. aku pun cuak, sbb Puan Finas, kalau takde benda penting, dia takkan msg. 

Asalnya puan Finas bgtau, Princess pergi kat dia cakap dia rasa dia demam. As usual, dia mmg akan selalu cakap " dia rasa " hahaha. padahal tak pun. aku pulak cuak lah sbb dia mmg batuk batuk dari semalam. tup tup puan finas msg balik kata, bila cek suhu, normal. Siap aktif lagi main. hahaha. Itu lah aku kata, dia mmg DRAMA QUEEN. hahaha.
Sabar jelah dengan anak dara sorang ni, kalau nak ceritakan pasal drama dia buat hari hari, memang tak tercerita aku rasa. ada je peel hari-hari. hehe. Takpelah kakak, itu maknya sel sel otak awak sedang berkembang. Ibuu happy. cumanya kena tabahlah melayan. hahaha. Lepas ni dah jadi kakak, ntah macam mana pulak lah drama dia. Tak sabar pulak rasa. luls.
Doktor. Sophea. suka sangat jadi doktor. hehe. ibuu masih hutang mainan doc Mcstuffin kakak tu,nanti ibuu belian ye kakak. love u!

Scan 3D/4D adikbaby

Hai korangggg! After sebulan scan baru nak update pasal scan adikbaby, nampak tak nampak tak betapa busy nya mak, hahaha. Busy plus tak sempat wehhh. Nak menaip kena ada mood, mood haritu ke laut dalam, ni baru nak ambil mood semula.

Kami sebenarnya tak plan pun nak scan 3D/4D ni, sebab tiap kali check-up, mmg doc akan scan, tapi bukan details scan, just scan suka-suka, hihi, Doc Sajidah tempat aku check up tu, dia mmg jenis suka scan baby, suka tengok baby. hahaha. Aku pun suka jugak! sbb tiap-tiap bulan dapat tengok baby, Kakak imann sophea pun suka.

Tapi lepas tengok kak Ctmah pergi buat scan 3D/4D, ehhh aku pun mula lah sibuk, kak ctmah lg best! siap dpt FREE lagi! huaaaa. nak jugakkkk! ( kak kalau ko baca, silicon breast pump ko, ada kat aku lagi, jgn lupooo, HAHAHA )

Then aku pun cecepat wasap papa, papa! jom pergi scan adikbaby! HAHA, mmg dasar sangat jenis tak menyabar, ni sume ikut perangai mak aku lah ni, #ehh! salah kan mak pulak. luls. then papa balas, " ikut lah " eiiii, tak suka ayat tu, bukan nak get excited sama-sama kan! hahaha. biasa lah lelaki kan. dia excited, tp cuma taknak tunjukkan je.

Aku pun apa lagi, terus bukak page 3D 4D scan Malaysia, trus make appointment, pantas kan? (book hanya online tau ) kebetulan hari tu hari rabu, scan di Klinik Fauziah Ampang tu memang hanya ada hari Isnin dengan Rabu je, so petang tu jugak aku book, kul 6.20pm. Dasarrrrr tak menyabar. Papa pun layankan je ibuu.

Dulu masa kakak Imann Sophea pun scan di Klinik Fauziah, masa dulu dengan doc.Jezz, dia best, pandai sangat pujuk baby. cakap dengan baby. Masa kakak dulu pun Rm100 je, skrg dah naik rm20, so jadi Rm120 lah, but consider murah lagi lah dr yang lain.


Tujuan aku yang sebenar untuk buat scan ni sebab nak confirm kan betul-betul gender adikbaby, sbb masa tu kan baby segala tak beli lagi, so nak confirm kan lah konon, then baru lah seronok nak cr baju segala. Then nak details scan, tengok tangan, kaki, jumlah air ketuban segala lah.

Masa aku pergi scan, aku dah 27w, 27week adalah satu masa yang baik untuk scan, sebab masa ni baby dah nampak chubby sikit, seronok lah tengok pipi yang dah menembam tu kan. hehe. Masa ni, adikbaby masih sonsang lagi, sobs, then salah aku, aku pergi petang, petang dah lah memang waktu dia tidur, bukan waktu aktif dia, so sepanjang scan, dia marah! hahahaha. Muka MASAM! nak pujuk dia tunjuk muka, mmg susah gila! siap buat mulut wehhh! hahaha.


tengok tu, menjuih je mulut marah ibuu kacau dia tidur, doktor suruh aku mengiring lah, telentang lah, doc goncang-goncang perut aku, dia buat relax je, dia tidur je, siap menguap 2 3 kali tau, eh geramnyaaaa, tunggu lahir nanti, ibuu gigit-gigit dia. hehehe.


Ni gambar dia menguap, ko tengok, dia buat relax je, tak peduli, mmg susah lah nak tengok muka, ni sebenarnya dah HD dah ni, tp sebab tak jelas kan, nampak cm 3D je. Doktor kata, even aku baru 27w, tapi panjang tulang kaki dia dah 29w, kira baby besar lah dr week dia yang sebenar. Alhamdulillah kandungan semua okay, progress tumbesaran pun okay, air ketuban cukup, uri pun kat atas, cuma dia je sonsang lagi masa ni, tapi haritu check-up, baby dah turun bawah. Alhamdulillah. #prayforvbac


Tapi kan korang, aku sengaja lah mengadu kat admin mereka, yang aku mcm sedih lah tak dapat tengok muka baby, lagipun dorg kata, kalau tak dpt tengok muka baby dengan jelas, kita tak payah bayar kan, tp haritu aku tetap bayar rm120. So lepas mengadu, dorang setuju untuk aku pergi scan baby lagi sekali kat Kelana Jaya. wuuhhuuuuu. So esok dapat lah scan adikbaby lagi skali secara FREE. Yeay! apa-apa nanti aku cerita lagi sekali kat korang okay! hope esok adikbaby bagi kerjasama, kasi chance lah ibuu kali ni, lepas ni kita jumpa in reality ye dik. kihkih.

Tunggu next entry aku okay! baiii, thanks for reading.


26 October 2016

Demam Again

Mengandung kali ni, antibodi aku memang lemah, kerap demam, sakit tekak, batuk, badan pun panas je, badan panas memang dari awal preggy dulu, serius memang panas gila. tidur wajib pasang aircond, dulu aku selalu kesejukan kalau pasang aircond, tp skrg, papa princess dah gigil gigil sejuk, tapi aku still cakap aku panasss panassss. hhahaha. 


Aku ingat lagi 2 minggu lepas aku tak sihat, lepas kenduri kesyukuran kat Ipoh tu, mmg masa tu, pinggang sakit gila, tekak perit, tahan lah sihat sikit lepas tu, ni dah demam semula, aku tak pasti lah sama ada kena hujan ke macam mana, sebab sebelum ni aku kalau kena hujan, relax je. Ni semalam bersin je satu hari, batuk, badan dah rasa lemah, mata dah merah. ahhh, itu aku tau dah, memang aku nak demam. sahhh!!!
Semalam beriye je menggayakan tudung satin yang aku jual tu, acah acah cun lahhh, pepagi beriye bersiap dari rumah, selalu malas, tup tup masuk lepas tu kemahen bersin, herot berot tudung, hahahaha. btw design kat atas ni masih available okay, nak beli boleh PM. hehe.


Dalam tak sihat pun, sempat lagi buat pavlova dgn brownies untuk cafe, cari duit lebih sikitttt. hehe. Gagahkan juga diri, itu pun amik oder cafe je, lain lain semua tolak, semalam ramai gila org WA tanya pasal pavlova, kesian sangat kena tolak, sbb aku memang tak larat nak paksa diri. kesian baby stress nanti. hehe. 

Esok dah boleh pergi kerja kot, rasa mcm dah ok sikit even batuk masih ada. selsema pun ada lg ni, yelah, nak makan ubat tak boleh, cuma wawa pesan, double dose kan vitamin C, baiklah. tengahari td dah makan, jap lg sebelum tidur makan lagi. Hope leh cepat sihat. Amin.

25 October 2016

Persiapan untuk adikbaby

Semalam kandungan aku dah masuk 32w, yang kelakarnya, kami satu apa benda tak beli lagi, kecuali beg baby untuk ke hospital, tu pun beli masa hari raya haritu. 32w, sepatutnya dah ready brg-brg baby bawak masuk dlm beg, tp aku relax jeee. Haha. Bukan lah nak kata relax sgt, tp mcm errr cepatnyaaa masa berlalu, serius aku tak sedar aku dah masuk 32w. EDD aku 16/12/2016, berapa lama sangat masa lagi yang aku ada. Itu pun pejam celik dah masuk bulan 11 nanti. Cepat sangat kan masa berlalu koranggg!!!

So harini papa cuti, nak tak nak kena culik gak papa ajak beli brg baby, aku pun mintak izin bos keluar waktu lunch time td, pergi midvalley cari brg baby dan brg aku sikit untuk bersalin, tp banyak beli brg baby lah. Kali ni kami malas nak pergi warehouse ke hape mcm zaman kakak Imann Sophea dulu, sebabnya rasa mcm membazir, memang brg murah, tp idaklah murah banyak sangat, murah dalam rm2 rm3, tp amik sama banyak sekali gus, still membazir.

Ingat lagi brg masa zaman kakak dulu, bedak yg besar beli sampai 2 3 botol, lama gila nak habiskan, last last sedekah je kat orang. Baju baju kakak yg beli banyak banyak pun, pakai 2 3 kali je, sbb lepas tu x muat dah.

So kali ni, memang kami beli mana yg perlu je, mcm td wipes mmg beli byk sbb murah dan mmg guna. Then sabun basuh baju adik, changing mat, mitten booties 7 pasang, baju 10 pasang, topi 1, losen bedak sume beli yg mini mini je utk bawak ke hospital, then sabun mandi untuk kat rumah.

Itu pun banyak benda dok tahan tahan dari beli, sbb tgk barang baby mmg tak tahan weiii, hahaha. Dah lama kan x beli brg baby, bila skali tgk semua comei comei. Kami mmg totally beli baru semua benda, sbb dah 5 tahun kan, brg brg kakak yg lama semua mmg dah byk sedekah kt org, ada pun sock and blanket kakak yg lama. Itu nanti cuci balik.

So bab baby boleh di kira settle lah, lepas ni cr brg ibuu pulak, nak g cr kain batik, cr nipple cream, cr set berpantang, tp ibuu punya xde hal, kejap je. Hehe. Oh botol susu pun mcm nk kena standby gak 1. Incase apa2 jadi kan. Hehe. Ajar awal awal minum pakai botol.

Barut haritu beli kt Ipoh dh ada 5 helai, td beli lg 4 helai buat tambah tambah, untuk tilam je kami recycle, sbb tilam kekabu kakak elok lg, kami tambah kekabu je, bayar rm30, pas tu tempah sarung lain. Hehehe. Jimattt kekdahnyaaa. Lgpun sayang tilam kekabu kakak dulu, elok lagi. Opah x bagi buang. Hehehe.

Kali ni kami nak ajar adik duduk dalam carrier, tu aku duk sabuk survery car seat carrier utk adik baby, dulu kakak mmg berdukung saje, tak nak duduk dalam car seat langsung, kali ni nak kena ajar dr awal. Semalam usha juga kat Midvalley, tp mahal dr Lazada, rasa mcm nak beli kat Lazada je.

Aku ni kan, sebenarnya tetiba blurrr, tak tau nak beli apa. Semalam pun papa Princess tny, nak beli apa lagi? aku jadi mcm krik3, apa eh nak beli, apa eh yg perlu, lupa dah. hahaha. Tapi yang basic tu semua ada dah lah. minyak-minyak, tuam semua opah dah beli.

Haih, nak dekat dah koranggg! minggu ni 33w, then 34w then 35w, uwuwuwuw tak sabarrr!!! Doakan semua dipermudahkan ye, minggu depan dah boleh basuh baju adik baby, semalam tunjuk kat kakak semua baju adik, kemahen seronok sangat dia, gelak-gelak tengok baju adik, topi tu dia kata nanti dia nak pakai kan kat adik, alahai, sedih pulak aku rasa, ibuu tetap sayang kakak tau. Ibuu sayang semua anak-anak ibuu. sobs.

21 October 2016

Butik Baru Minimalace Yang Sangat Awesome

Minimalace Butik Baju Muslimah Mesra Kanak-kanak


Hai korang! ni entry ke tiga aku pasal Minimalace, sape reader yang setia, mesti tau aku suka collection baju dari Minimalace ni, plus the owner is my friend. kihkih. Dulu pernah cerita pasal Luna Kurung dan Kurung Hanna. Sampai sekarang baju-baju tu tersimpan rapi, elok lagi, sebab apa? sebab mak nak pakai dah tak muat. hahaha. Tunggu kurus nanti mak pakai balik.

Koleksi baju dari Minimalace tak pernah mengecewakan, semua cantik-cantik. Kali ni punya design lagi cantik, tak peraya, pergi stalk IG Minimalace sana nun. Tapi kali ni aku tak nak cerita pasal koleksi baju dorang, kali ni nak cerita tentang BUTIK BARU mereka.

Whoaaaaa, Tahniah Minimalace and team untuk Grand Opening yang lepas. Meriah gila, dengar cerita beratur berjam-jam untuk bayar, betul ke? hehe. Biasa lah tu. beratur berjam tu standart kan. Aku tak dapat pergi masa grand opening haritu, sbb ada kursus, sobs.

Tapi takpe, sebab nak jugak terjah butik baru mereka yang ohsem ni, aku pergi jugak pada hari biasa dengan Ida Baharum. Mana boleh tak terjah butik baru kan,

Sampai je butik baru, aku mcm teruja, eh serius ke sini butik baru Minimalace? serius? dulu jauh ke dalam sana, tapi now, tau tak dekat dengan apa? dekat dengan butik butik popular yang lain, dan yang paling penting, Butik Minimalace berada di hadapan JM Tower hokkay!!! jangan main-main. hehe.

Naik je atas, aku likeee whoaaaa cantik nya idaaaa, cantiknya idaaaa. konsep butik baru ni nampak sangat elegant dan moden, berbeza dengan butik lama dulu. Aku suka sangat konsep butik baru ni. masuk je rasa FRESH! aduhhh tak boleh move on.

Antara sudut lain yang aku suka ialah Children corner ni, bab ni mak-mak suka lah, sebab apa? boleh shopping dengan aman, letak je anak kat kids corner ni, then boleh mula belek-belek baju. hehe. Bagus idea ni sebab kalau anak tak de tempat main, mesti dok kacau mak nak pilih baju kan, last-last bila anak merengek, " jom balik " tu je jawapan dia, terus tak jadi membeli. hehehe.

So lepas ni kalau datang sini, jgn risau tentang anak tau, hehe. dorang dah ada corner dorg sendiri. luls.

Selain dari kids corner, butik Minimalace yang baru ni luas tau, bila luas, banyak lah lagi section baju kan. bila banyak koleksi baju, mula lah semua rambang mata. Baju-baju design terbaru pun semua berkonsep kan moden dan up to date, boleh di gayakan dari remaja sampai lah ke usia mak-mak mcm kita ni, mak-mak pun nak bergaya jugakkkk. hehe.

Haritu aku sempat lah rembat 1 baju, memang dah lama dah usha Ajda Dress ni di IG, last-last dapat jugak, walaupun preggy nak masuk 8 bulan, gigih pakai dress. hahaha. nasib celuih tang perut. hahaha. Material dress ni sangat ' sedap ', selesa gila. dah bayangkan aku pakai off white, tak pernah-pernah pakai white. hahaha. Tapi tak nampak gemuk sangat pun kan, luls.

Ajda Dress ni dah banyak sold out dah di butik. Yang putih ni pun dah tak banyak size, kalau nak, cecepat g terjah okay, kalau tak sempat, beli online jeeee. tapi harini aku taknak cite pasal Dress, nak cerita pasal KEBARUNG AIRA. Bila pakai kebarung ni rasa mcm perempuan melayu terakhir sangat kan? Memang cantik.

Sampai hujung bulan ni, KEBARUNG AIRA ada SALE tau, dari harga Rm179 jadi Rm150 sahaja, dapat FREE pula 2 ketul dokoh emas. Kebarung Aira sesuai di sarungkan untuk ke Majlis-majlis dan ke event-event, kalau nak pakai untuk Majlis pertunangan pun okay, simple and sweet je.

Jika beli di Website, Harga tu dah siap promotion tau, kalau nak walk-in di butik, korang boleh guna code " BLOGGER " nanti dapat diskaun untuk Kebarung Aira ni. Jangan malu-malu, sebut je baca pasal promotion ni kat BLOG, nanti dorg bg lah diskaun tu. hehe.

SALE Kebarung Aira sampai HUJUNG BULAN ni tau! cepat beli, itu pun mcm dah tak banyak stock dah.

So siapa yang nak ke butik, ni ALAMAT BARU BUTIK MINIMALACE okay :

Alamat : No. 33A & 35A, Jalan Plumbum P/7P, Shah Alam, Selangor.

More info boleh follow dan rujuk -


Facebook : MinimaLace (ML)

Instagram : @minimalace

Waktu Operasi : Selasa - Ahad (11am - 7.00pm)

Tutup pada hari Isnin


Thank You for reading, Jangan lupa dapatkan Kebarung Aira okay! SALE sampai HUJUNG BULAN OKTOBER ni, Hanya RM150 SAHAJA!!!

Aura Hijab Syampu Merawat Rambut Gugur Yang Kronik

Dilema Rambut Gugur Wanita Berhijab Dan Lepas Bersalin


Rambut, Mahkota Wanita orang kata, tu orang kata lah, dan aku tak menafikan, walaupun kita berhijab, rambut memang satu mahkota, cuba kalau tak de rambut? mcm mana? haha, walaupun di luar kita bertudung, balik rumah kita mesti buka tudung kan, suami tengok, anak tengok, mestilah still perlu di jaga rapi, kannn. Kita mesti idamkan, bila buka tudung, rambut wangi, mengurai lembut, tapi hakikatnyaa??? eeerrrr buka tudung, rambut yang berguguran. hihi. Adalah dengan memotong rambut sehingga pendek itu satu penyelesaian? 

Aku memang ada masalah rambut, rambut gugur yang KRONIK! sampai memang dah jarang-jarang dah rambut aku ni, pelbagai jenis syampu aku dah cuba, memang ada yang berkesan, memang ada yang ' menumbuhkan ' semula rambut aku di kawasan-kawasan yang ketandusan tu, TAPI! syampu-syampu jenis ni, bau dia, TAK WANGI! hahahaha. Busuk, kalau buka tudung tu, bau ubat!

Ada ke syampu merawat rambut gugur, yang wangi? yang wanginya kekal 12jam? yang dalam masa yang sama, boleh merawat masalah rambut gugur, rawat masalah kulit kepala, dan buat kita kekal berkeyakinan? ada ke???

EH MESTILAH ADA!!! hehehe. Meh nak cerita.

AURA HIJAB, Shampoo and Conditioner with Perfume


Jom tengok senarai masalah rambut wanita berhijab mcm kita ni, mana satu ada terkena pada korang?

- Anda Selalu Nampak Rambut Gugur Anda Di Bilik Mandi, Lantai Bilik, Bantal Dan Seluruh Rumah? ( Masalah saya )

- Stress Nampak Rambut Kat Sikat Bila Sikat Rambut Dan Bila Tengok Kepala Dah Nak Botak Dan Rambut Semakin Menipis? ( Masalah saya )

- Rasa Tak Selesa, Segan Dan Malu Bila Rambut Mula Berbau Sebab Pakai Tudung Lama Sampai Kepala Berkuap Dan Berbau?

- Rasa Nak Garu Kepala Pakai Garfu Sebab Masalah Kepala Gatal Dan Kelemumur Berlarutan Serta Semakin Melarat? ( Masalah Saya )

- Rasa Nak Nangis Bila Tengok Rambut Kusam, Berminyak Dan Tidak Berseri ( Masalah saya )

4 daripada 5 masalah di atas, memang berlaku pada aku, aku dulu masa lepas bersalin, memang bertambah-tambah stress sebab rambut yang gugur tu, masyaAllah, memang sangat teruk korang! kalau mandi tu, ntah berapa banyak lah rambut aku yang gugur, sampai satu tahap aku rasa nak menangis. Kalau dalam bilik tu, memang rambut aku saje lah di lantai, nak marah pun tak boleh, kena hari-hari sapu lantai.

Balik kerja, hari-hari kena syampu rambut, sebab memang berminyak, faktor stress pun sama tu. hehehe. So slow-slow aku cari serum rambut, tonik rambut, untuk rawat masalah aku ni. 

( Tahukah Anda - Kajian menunjukkan 51% masalah utama rambut ialah rambut gugur dan putus, dan adalah rambut gugur ini menganggu emosi? IYA! 65.9% ianya menganggu EMOSI kita ) 

Sebenarnya, punca rambut gugur ni bukanlah dari masalah rambut, ianya adalah masalah dari KULIT KEPALA kita, bila kulit kepala kita ' tak sihat ', sebab itu lah rambut tidak dapat ' dipegang kuat ' oleh kulit kepala, dan that why rambut gugur dengan teruk. Faktor lain of course lah dari pemakanan kita, lihat apa yang kita makan hari-hari, so dah tau kan kenapa rambut gugur teruk. hihi.

Sebab apa kena pilih syampu Aura Hijab? sebab salah satu bahan yang digunakan dalam syampu Aura Hijab ni adalah Daun Bidara, daun bidara bertindak sebagai penguat akar rambut. So bila akar rambut kuat, tiada lagi rambut gugur! yeay!

Syampu dengan Conditioner dan Vitamin Rambut


Ini lagi 1 sebab kenapa kita PERLU syampu seperti Aura Hijab ni, 3 in 1, hahaha. Aku ni, selalu kalau syampu tu, syampu jelah, baru nak capai conditioner, anak dah panggil, jangan harap lah nak lama-lama dalam bathroom tuuu, memang harapan. Bila tiada conditioner, rambut kita akan kusut, payah nak sikat dan kesat.

Bila guna conditioner, baru lah rambut kita licin dan mudah diuruskan. Bila nak sikat pun mudah je, plus wangi, sukanyaaaa! Bila nak sikat pun mudah, baru lah tiada lagi rambut gugur.

So, Syampu Aura Hijab ni dah sangat-sangat memudahkan kita, syampu dengan conditioner sekali gus, mudah! tak perlu nak syampu, bilas, pakai conditioner, bilas, DAH TAK PERLU, JIMAT MASA! plus ada vitamin untuk rambut sekali.

KELEBIHAN

- Aura Hijab Adalah Gabungan Hampir Semua Bahan Aktif Yang Terbukti Berkesan Untuk Merawat Rambut Dan Kulit Kepala.

- Syampu Rawatan Khas Untuk Masalah Kronik Rambut Gugur

- Aura Hijab Dilengkapi Dengan Wangian Perfume Antarabangsa Yang Tahan Hingga 12 Jam Pada Rambut Anda.

- Aura Hijab Akan Bertindak Melebatkan Rambut Sepantas 14 Hari.

- Aura Hijab Mampu Melicinkan Rambut Sepantas Cucian Pertama.


FUNGSI AURA HIJAB

- Mengawal Rambut Gugur

- Melebatkan Rambut Yang Nipis

- Melicinkan Rambut

- Menghilangkan Kelemumur

- Merawat Kulit Kepala Gatal

- Menghilangkan Bau Rambut

- Mengharumkan Rambut Hingga 12 Jam


Bahan-bahan Aktif yang digunakan :

- Daun Bidara Yang Akan Merawat Kulit Kepala Dari Kelemumur Untuk Penumbuhan Sel Rambut Baru Dan Daun Bidara Juga Membekalkan Vitamin Bagi Menguatkan Rambut Dari Gugur.

- Minyak Habastusauda Yang Merawat Kulit Kepala Untuk Membuka Pori Bagi Memberi Ruang Untuk Pertumbuhan Rambut Baru

- Habastusauda Juga Melicinkan Rambut Bagi Mengurangkan Rambut Putus Semasa Sikat Atau Ikat Rambut.

- Minyak Pati Buah Keras Yang Digunakan Secara Turun Temurun Untuk Melebatkan Rambut Dan Bantu Pertumbuhan Rambut Baru Yang Sihat, Mudah Diuruskan Dan Berkilau.

- Minyak Zaitun Yang Berfungsi Untuk Mengekalkan Bau Wangi Serta Menghitamkan Rambut Anda.


RUMUSAN MODEN AURA HIJAB

- GHC (Guar Hydroxypropyltrimonium) - Extrak Organik Yang Memberi Dan Mengekalkan Kelembapan Pada Rambut dan mengekalkan kelembapan pada rambut

- PANTHENOL - Extrak Organic Mengandungi Vitamin B Yang Bekerja Luar Dan Dalam. Zat Ini Mempertahankan Kelembapan Rambut Dan Membantu Khasiat Didalam Syampu Lebih Menyerap Kedalam Kulit Kepala.

Cara Penggunaan :

- Gunakan Aura Hijab Sekali Sehari.

- Urutkan Rambut Dan Kulit Kepala Dengan Lembut Bagi Meratakan Syampu Dan Nutrisi.

- Biarkan Selama 5 Minit Untuk Nutrisi Menyerap Kedalam Rambut Dan Kulit Kepala.

- Bilas Kepala Hingga Bersih

Lepas menggunakan Syampu Aura Hijab, baru lah berkeyakinan, tak sibuk nak garu-garu kepala lagi, hehe, berkerja 8 jam atau berkursus luar pun tiada masalah, kekal segar dan yakin, ewahhh, dah macam iklan TV dah rasanya, TAPI ini serius, cuba kalau kulit kepala gatal, asyik nak menggaru-garu, orang tengok kita pun pelik kan? jadi tak best dah. Testimoni pun best-best dari pengguna lain, bukan aku sorang je.

* eh pernah tak lepas syampu rambut, rasa kepala gatal sangat, merenyam-renyam, pernah tak? aku pernah tau, itu maknanya syampu tu tak sesuai dengan kulit kepala kita, tapi bila pakai Syampu Aura Hijab ni, memang tak gatal, bertambah best adalah sebab wangi, wuhuuuuuu~

Sebotol Syampu Aura Hijab ni 400ml, boleh tahan 4 - 6 minggu, okay lah kan. Syampu Aura Hijab ni juga berstatus HALAL dan GMS. Berdaftar dengan KKM, so semua sila jangan risau okay! hehe. 

Berapa HARGAnya? Punya lah panjang lebar bercerita, mesti nak tau harga kan? Harga mungkin agak pricey dari syampu biasa dari pasaran, TETAPI, percaya lah, result dia pasti akan memuaskan hati. Sebotol 400ml RM129.90 sahaja!!!

Kalau nak oder, mudah saja, cuma whatsapps 017-5444 880.

Untuk more info, boleh layari


FB Page : Aura Hijab HQ



CONTEST SYAMPU AURA HIJAB

Ceritakan masalah rambut anda di ruang komen ( di blog ), dan share post ini di FB atau IG anda dan tag rakan-rakan, 3 PEMENANG akan dipilih dan bakal mendapat sebotol 90ml Syampu Aura Hijab. Joms join, Contest bermula harini ini 21 Oktober 2016 - 5 November 2016. Hari Isnin 7 November 2016 kita akan umumkan PEMENANG, jangan lupa join tauuu! 

GOOD LUCK!!!

16 October 2016

GOJES gathering at Taman Botani Putrajaya

Bukan nak menafikan apa yang orang selalu kata, tapi memang betullah, benda yang tak dirancang tu memang akan jadi, yang di rancang-rancang tu jarang nak menjadi. Aku tak pasti ntah bila dorang ni plan nak buat gathering. tup tup ada timbul file kat group. Group kami hanya lah di FB, xde wasap-wasap group segala. Nak tanya pape, nak mengadu pape, ko tanya je kat group tu, nanti semua akan borak kat sana. best kan?! hehe.

GOJES punya penyertaan dah tutup tauuu. HAHAHA.

pas tu aku pun menyelit lah kat group, sbb Sabtu ni macam takde program pape, food review pun cancel. so boleh lah join. Lama tak jumpa dorg ni, last jumpa pun masa baraan raya tak silap aku. Semalam mintak izin kat papa Princess, memula takut nak ajak dia, sebab risau dia penat, balik dari Cafe lambat, then nak bagun awal pulak, tup tup dia kata, " jom lah pegi " hahaha yeayyy! seronoknyaaa. papa siap masakkan nasi goreng lagi, kami mmg bawak menu potluck je semua, xde beli-beli. Banyak gila makanan. kerjanya Gossip dan makan. eh Gossip xde sangat pun, sume sibuk melayan anak, then gelak. hahaha

As usual, kami bukanlah morning person, haha. so kul 8 baru siap-siap semua, kul 9am baru keluar rumah. dalam 9.30 sampai lah Putrajaya. Seplas nasi goreng cina by Papa dan brownies by me, gigih jugak buat brownies mlm td, baru diri 5 minit, adik baby dah menedang-tendang, mengeras. amboiii sangat kan!

Nasi Goreng Uncle Lan.
Budak kena bangun pagi, gini lah muka.
Kami tak pernah sampai Taman Botani Putrajaya ni, best jugak rupanya, siap ada org buat wedding lagi kat sini. Jauh jugak lah kami menapak. kena masuk dalam sikit untuk cari tempat luas, cantik sangat taman botani ni. Ramai jugak family dtg bawak anak beriadah, berbasikal segala. boleh sewa kat sini.

Sebahagian dari menu, masa ni tak ramai lagi sampai, baru ada Mimi, Allene, Nadt dgn Khai je, aku org ke 5. haha. lepas tu baru rombongan mak mak dr Rawang sampai. Lepas tu dah start kecoh dah, dengan yang sesat, dengan yang anak lari sana sini, dgn anak aku sibuk nak bagi fish makan, sabar jelah.


Sedap sandwich Khaiiii.
Kerabu megi mak mimi, pestime makan kerabu megi.
Apa lah 2 org dato ni borak.
Zafran yg good boy! siap lentok kat bahu aunty, empuk sangat ye.
Lepas aktiviti makan, aktivi meniup belon, mak mimi sponsor belon utk anak anak, seronok sgt masing-masing dapat belon, sudahnya kecoh masing-masing berebut nak meniup. pump nya ada 1. hahaha. layankan aje komerrr ye, aku mcm biasa, duduk makan jeee. haha

Habis sesi tiup belon, sesi bergambar pula. ni paling best, mak mimi jugak lah yang bawak props utk bergambar, dia jugak jadi photog, sbb dia ada camera paling canggih dan cantik dari kalangan semua. lols. TQ mak................. sampai turn aku, battery terus empty, nasib sempat jugak snap 3 4 keping. HAHAHA. Tempat bergambar pun 1 hal jugak, bola biru kecik tu sampai masuk dalam tasik, last last lembik lantern tu. Anak-anak pun dah mengamuk penat sbb dah 11 lebih.

amacam? terbaik kan photog kami.
Habis bergambar family, bergambar ramai-ramai pulak, ponnnn kecoh! hahaha. mana x kecoh nya, dengan anak berebut mainan, dgn anak nak susu, dgn anak kena langgar basikal, semua ada, mcm mcm ada. hahaha. Tapi kami dah biasa. mmg itu lah kami. hahaha. Mak mak sume cool jeee.

Neway, TQ korang untuk gather yg the best ini, walaupun ni baru suku, tapi meriah habis. Yang paling kelakar, gather kali ni kami tak cukup air, haha. memasing haus gila, mencari air putih, nasib x minum air tasik tu je. lols.

Lepas ni kita gather lg eh, tunggu aku habis pantang nanti tau! Tapi lepas ni aku sibuk menyusu anak pulak. hahaha. ntah berapa lama pulak lah baru kita boleh move on kan, kt group penuh lg gambar gather, yg x dpt join, jgn kecewa tauuuu, nanti suruh admin arrange lagi. hiksss. Sayang korangggg! muah3.

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com