21 October 2016

Aura Hijab Syampu Merawat Rambut Gugur Yang Kronik

Dilema Rambut Gugur Wanita Berhijab Dan Lepas Bersalin


Rambut, Mahkota Wanita orang kata, tu orang kata lah, dan aku tak menafikan, walaupun kita berhijab, rambut memang satu mahkota, cuba kalau tak de rambut? mcm mana? haha, walaupun di luar kita bertudung, balik rumah kita mesti buka tudung kan, suami tengok, anak tengok, mestilah still perlu di jaga rapi, kannn. Kita mesti idamkan, bila buka tudung, rambut wangi, mengurai lembut, tapi hakikatnyaa??? eeerrrr buka tudung, rambut yang berguguran. hihi. Adalah dengan memotong rambut sehingga pendek itu satu penyelesaian? 

Aku memang ada masalah rambut, rambut gugur yang KRONIK! sampai memang dah jarang-jarang dah rambut aku ni, pelbagai jenis syampu aku dah cuba, memang ada yang berkesan, memang ada yang ' menumbuhkan ' semula rambut aku di kawasan-kawasan yang ketandusan tu, TAPI! syampu-syampu jenis ni, bau dia, TAK WANGI! hahahaha. Busuk, kalau buka tudung tu, bau ubat!

Ada ke syampu merawat rambut gugur, yang wangi? yang wanginya kekal 12jam? yang dalam masa yang sama, boleh merawat masalah rambut gugur, rawat masalah kulit kepala, dan buat kita kekal berkeyakinan? ada ke???

EH MESTILAH ADA!!! hehehe. Meh nak cerita.

AURA HIJAB, Shampoo and Conditioner with Perfume


Jom tengok senarai masalah rambut wanita berhijab mcm kita ni, mana satu ada terkena pada korang?

- Anda Selalu Nampak Rambut Gugur Anda Di Bilik Mandi, Lantai Bilik, Bantal Dan Seluruh Rumah? ( Masalah saya )

- Stress Nampak Rambut Kat Sikat Bila Sikat Rambut Dan Bila Tengok Kepala Dah Nak Botak Dan Rambut Semakin Menipis? ( Masalah saya )

- Rasa Tak Selesa, Segan Dan Malu Bila Rambut Mula Berbau Sebab Pakai Tudung Lama Sampai Kepala Berkuap Dan Berbau?

- Rasa Nak Garu Kepala Pakai Garfu Sebab Masalah Kepala Gatal Dan Kelemumur Berlarutan Serta Semakin Melarat? ( Masalah Saya )

- Rasa Nak Nangis Bila Tengok Rambut Kusam, Berminyak Dan Tidak Berseri ( Masalah saya )

4 daripada 5 masalah di atas, memang berlaku pada aku, aku dulu masa lepas bersalin, memang bertambah-tambah stress sebab rambut yang gugur tu, masyaAllah, memang sangat teruk korang! kalau mandi tu, ntah berapa banyak lah rambut aku yang gugur, sampai satu tahap aku rasa nak menangis. Kalau dalam bilik tu, memang rambut aku saje lah di lantai, nak marah pun tak boleh, kena hari-hari sapu lantai.

Balik kerja, hari-hari kena syampu rambut, sebab memang berminyak, faktor stress pun sama tu. hehehe. So slow-slow aku cari serum rambut, tonik rambut, untuk rawat masalah aku ni. 

( Tahukah Anda - Kajian menunjukkan 51% masalah utama rambut ialah rambut gugur dan putus, dan adalah rambut gugur ini menganggu emosi? IYA! 65.9% ianya menganggu EMOSI kita ) 

Sebenarnya, punca rambut gugur ni bukanlah dari masalah rambut, ianya adalah masalah dari KULIT KEPALA kita, bila kulit kepala kita ' tak sihat ', sebab itu lah rambut tidak dapat ' dipegang kuat ' oleh kulit kepala, dan that why rambut gugur dengan teruk. Faktor lain of course lah dari pemakanan kita, lihat apa yang kita makan hari-hari, so dah tau kan kenapa rambut gugur teruk. hihi.

Sebab apa kena pilih syampu Aura Hijab? sebab salah satu bahan yang digunakan dalam syampu Aura Hijab ni adalah Daun Bidara, daun bidara bertindak sebagai penguat akar rambut. So bila akar rambut kuat, tiada lagi rambut gugur! yeay!

Syampu dengan Conditioner dan Vitamin Rambut


Ini lagi 1 sebab kenapa kita PERLU syampu seperti Aura Hijab ni, 3 in 1, hahaha. Aku ni, selalu kalau syampu tu, syampu jelah, baru nak capai conditioner, anak dah panggil, jangan harap lah nak lama-lama dalam bathroom tuuu, memang harapan. Bila tiada conditioner, rambut kita akan kusut, payah nak sikat dan kesat.

Bila guna conditioner, baru lah rambut kita licin dan mudah diuruskan. Bila nak sikat pun mudah je, plus wangi, sukanyaaaa! Bila nak sikat pun mudah, baru lah tiada lagi rambut gugur.

So, Syampu Aura Hijab ni dah sangat-sangat memudahkan kita, syampu dengan conditioner sekali gus, mudah! tak perlu nak syampu, bilas, pakai conditioner, bilas, DAH TAK PERLU, JIMAT MASA! plus ada vitamin untuk rambut sekali.

KELEBIHAN

- Aura Hijab Adalah Gabungan Hampir Semua Bahan Aktif Yang Terbukti Berkesan Untuk Merawat Rambut Dan Kulit Kepala.

- Syampu Rawatan Khas Untuk Masalah Kronik Rambut Gugur

- Aura Hijab Dilengkapi Dengan Wangian Perfume Antarabangsa Yang Tahan Hingga 12 Jam Pada Rambut Anda.

- Aura Hijab Akan Bertindak Melebatkan Rambut Sepantas 14 Hari.

- Aura Hijab Mampu Melicinkan Rambut Sepantas Cucian Pertama.


FUNGSI AURA HIJAB

- Mengawal Rambut Gugur

- Melebatkan Rambut Yang Nipis

- Melicinkan Rambut

- Menghilangkan Kelemumur

- Merawat Kulit Kepala Gatal

- Menghilangkan Bau Rambut

- Mengharumkan Rambut Hingga 12 Jam


Bahan-bahan Aktif yang digunakan :

- Daun Bidara Yang Akan Merawat Kulit Kepala Dari Kelemumur Untuk Penumbuhan Sel Rambut Baru Dan Daun Bidara Juga Membekalkan Vitamin Bagi Menguatkan Rambut Dari Gugur.

- Minyak Habastusauda Yang Merawat Kulit Kepala Untuk Membuka Pori Bagi Memberi Ruang Untuk Pertumbuhan Rambut Baru

- Habastusauda Juga Melicinkan Rambut Bagi Mengurangkan Rambut Putus Semasa Sikat Atau Ikat Rambut.

- Minyak Pati Buah Keras Yang Digunakan Secara Turun Temurun Untuk Melebatkan Rambut Dan Bantu Pertumbuhan Rambut Baru Yang Sihat, Mudah Diuruskan Dan Berkilau.

- Minyak Zaitun Yang Berfungsi Untuk Mengekalkan Bau Wangi Serta Menghitamkan Rambut Anda.


RUMUSAN MODEN AURA HIJAB

- GHC (Guar Hydroxypropyltrimonium) - Extrak Organik Yang Memberi Dan Mengekalkan Kelembapan Pada Rambut dan mengekalkan kelembapan pada rambut

- PANTHENOL - Extrak Organic Mengandungi Vitamin B Yang Bekerja Luar Dan Dalam. Zat Ini Mempertahankan Kelembapan Rambut Dan Membantu Khasiat Didalam Syampu Lebih Menyerap Kedalam Kulit Kepala.

Cara Penggunaan :

- Gunakan Aura Hijab Sekali Sehari.

- Urutkan Rambut Dan Kulit Kepala Dengan Lembut Bagi Meratakan Syampu Dan Nutrisi.

- Biarkan Selama 5 Minit Untuk Nutrisi Menyerap Kedalam Rambut Dan Kulit Kepala.

- Bilas Kepala Hingga Bersih

Lepas menggunakan Syampu Aura Hijab, baru lah berkeyakinan, tak sibuk nak garu-garu kepala lagi, hehe, berkerja 8 jam atau berkursus luar pun tiada masalah, kekal segar dan yakin, ewahhh, dah macam iklan TV dah rasanya, TAPI ini serius, cuba kalau kulit kepala gatal, asyik nak menggaru-garu, orang tengok kita pun pelik kan? jadi tak best dah. Testimoni pun best-best dari pengguna lain, bukan aku sorang je.

* eh pernah tak lepas syampu rambut, rasa kepala gatal sangat, merenyam-renyam, pernah tak? aku pernah tau, itu maknanya syampu tu tak sesuai dengan kulit kepala kita, tapi bila pakai Syampu Aura Hijab ni, memang tak gatal, bertambah best adalah sebab wangi, wuhuuuuuu~

Sebotol Syampu Aura Hijab ni 400ml, boleh tahan 4 - 6 minggu, okay lah kan. Syampu Aura Hijab ni juga berstatus HALAL dan GMS. Berdaftar dengan KKM, so semua sila jangan risau okay! hehe. 

Berapa HARGAnya? Punya lah panjang lebar bercerita, mesti nak tau harga kan? Harga mungkin agak pricey dari syampu biasa dari pasaran, TETAPI, percaya lah, result dia pasti akan memuaskan hati. Sebotol 400ml RM129.90 sahaja!!!

Kalau nak oder, mudah saja, cuma whatsapps 017-5444 880.

Untuk more info, boleh layari


FB Page : Aura Hijab HQ



CONTEST SYAMPU AURA HIJAB

Ceritakan masalah rambut anda di ruang komen ( di blog ), dan share post ini di FB atau IG anda dan tag rakan-rakan, 3 PEMENANG akan dipilih dan bakal mendapat sebotol 90ml Syampu Aura Hijab. Joms join, Contest bermula harini ini 21 Oktober 2016 - 5 November 2016. Hari Isnin 7 November 2016 kita akan umumkan PEMENANG, jangan lupa join tauuu! 

GOOD LUCK!!!

17 comments:

CikNaa said...

besar jugak eh botol nye

temancantik said...

Kalau untuk tipe rambut kering cocok ga min??

Diana Rashid said...

Masalah kita sama la Ra..Akak punya rambut gugur tahap kronik jugak tau.Tak tahu dah nak pakai syampu apa..Ada la satu produk syampu akak beli ni.Rambut gugur tak hilang yang datang penyakit lain pulak..Kelemumur penuh satu kepala...Kalau sikat rambut bukan takat rambut je melekat kat sikat, dengan kelemumur sekali tau.Menyesal beli..Rasa nak saman je ..hahah..Sekarang ni memang tak pakai syampu khas untuk rambut gugur lagi..Pakai yang untuk rambut biasa je..Memang macam tak de jumpa penyelesaian nya lagi..

Ibu Dilah said...

Rara, dilah ada masalah kulit kepala.. kronik gak la.. mcm kelemumur tu tp ni memang kulit kepala berkuping2 tu.. rasa gatal sangat.. kalau bukak tudung memang asyik nak menggaru dan kirai rambut jer.. siap kopek2 kulit kepala tu.. haha.. dah mcm2 syampu pakai tp takde yg berkesan.. rasa nak try la Syampu Aura Hijab ni.. mana tau boleh selesaikan masalah dilah ni.. hihi

siti noorhidayah Jupridin said...

Rambut gugur!! Selalu sgt menghantui sy ble tgk cermin smbil sikat rambut,dh makin nipis..abes 1 rumah rambut gugur merata2..husband pn bising2 ble dy mengemas rumah..hurmm..smp tahap nk masak kt dapur pn kne bukak mata luas2 mse tgh kacau2 masakan kot2 ternmpak rmbut msuk dlm makanan..klu pg Watson slalu tgk produk untuk rambut gugur,nk try tkut xberkesan..alahaiii..cmne ni?? Stress mak..huhu harap Aura Hijab blh tolg atasi masalah yg berhantu ni..de pack trial x? Blh la sy nk cuba,kot2 settle masalah berhantu ni..hihihi..terima kasih.. ��

Jaja Khalida said...

Sama lahh rara.. gugur tahap kronik sampai kadang2 tersumbat lubang saliran air tu.. terpaksa beli alat utk sentiasa bersihkan saliran yang tersumbat disebabkan rambut gugur..huhu
Pakai shampoo yang salah pon boleh buatkan rambut jaja keras kejung mcm baru lepas mandi swimming pool sebab banyak klorin tu.. kadang2 giveup dah taktau nak pakai shampoo ape..
Tu belum lagi gatal melampau masa pakai tudung..tu tu rasa macam ada banyak kutu atas kepala.. penah sampai pegi farmasi beli shampoo untuk basmi kutu padahal takde kutu pon hahaha..
Teringin nak try shampoo Aura Hijab ni.. nampak menarik! :D

Cik Ash said...

Masalah yang saya hadapi rambut gugur terlalu banyak.. kepala tu gatal sangat nak kata kelemumur bukan ia... rambut bercabang pun banyak... kadang-kadang sikat rambut putus-putus saja.. teringin nak alami pengalaman menggunakan Syampu Aura Hijab ni nampak macam sesuai pulak..

Maria Firdz said...

Masalah rambut saya ialah keguguran rambut...sejak lepas bersalin anak kedua makin teruk... Sampai kena potong rambut pendek sbb gak larat nak sapu... Selain tu, rambut tak bermaya dan bercabang di hujung... Teruja dengar syampu ni... Rasa nak cuba juga...

lyana ishak said...

Saya mengalami masalah rambut kering ..

Anis Shafeera said...

Assalamualaikum mommy rara.. sye pon sejenis pnyakit rambut gugur & gatal2 masa preggy dlu..lpstu pakej sekali dgn sakit kepala yg boleh bikin gaduh..end up potong rambut pendek terus..puas hati..now baru je habes pantang..tpi masalah kelemumur & rambut gugur ni hmm xblh nk buat ape...mcm2 shampoo cube..frust tau..dah abeh pantang usahala nk melawa & yakin dgn diri sendiri tpi bile dh asik nk garu kepale je spoil mood tau..huhu.. nk jgk la cube shampoo aura ni..kot2 ade nmpak perubahan..ngeeee..

"cikkin" said...

Rara..sanggup cikkkin komen kat sini..mane tau rezeki dpt try shampoo best ni..masalah rambut gugur..rambut nipis..botak..da x cantik..sume la..sbb cikkin dok umah in laws..so seharian hampir 24 jam pakai tudung..itu la masalahnye kot..rambut jd x sihat..x benafas..mane la tau..kalo cube shampoo ni dpt memberi aura baru kat rambut cikkin kan..nak try jugak..hehe..tq ra..��

Normi Nieza said...

igtkan orang dah kawen jer mengalami masalah keguguran rambut, org bujang lagi teruk, time sikat rambut segumpal rambut gugur. kelemumur pun makin menebal.. kegatalan kulit kepala usah cakaplah.bila berpeluh asyik tergaru-garu jer.. nak tak nak hari2 kna cuci rambut. tu pun gatal jgk.

nor nazliana said...

assalamualaikum resdung adalah salah satu punca kulit kepala menjadi gatai dan rambut gugur ana adalah salah seorng yang mengalaminya alangkah bestnya kalau ana dapat syampu aurah hijab ni..sebab dah banyak sgt menggunakan syampu tapi masih belum di rawat harap dgn syampu ini ia dapat mengatasi dan merawat kegatalan di kulit kepala ana.. emai:adna2029@gmail.com #syampuaurahijab #kelemumur #rambutgugur #kegatalankulitkepala

Siti Rohaida Yusof said...

emmm..samalah..kita pun menghadapi masalah yang sama..sampai menyampah dah tengok rambut gugur banyak sangat..nak bela rambut pun rasa dah malas...

Manusia Berubah said...

dulu akak pun masalah kelumumur teruk.. tapi pakai satu syampoo ni alhamdulillah tak ada masalah kelumumur lagi tapiiiiiiii rambut makin nipis la plak.. RAMBUT GUGUR setiap hari agak banyak.. lagi la masa musim panas hari tu, sebab kita bertudung agaknya kan.. lebih 10 jam bertudung sepanjang hari, kepala berpeluh.. ermmm.. sedih tgk rambut makin nipis.. :(

MESTI TRY la contest ni.. untung2 dapat cuba Aura Hijab ni kan.. hehehehee..

.

Siti Nurzafirah said...

Masalah saya yang utama, wajiblah rambut gugur. Time syampu and masa letak conditioner paling takut sekali tengok. Haih ! Rambut yang dulunya lebat, makin menipis. Nak pulak kulit kepala ni jenis hardcore. Boleh pakai satu brand syampu hanya sekali ja. Lepas tu, dia mula nak menggila, baru syampu hari ni, esok dah gatal, dah naik kelumur. Pening fikir nak pakai syampu yang mana lagi. Semua tak kena. Dah tu, pakej dengan kering pulak tu.

Hopefully aura hijab syampu ni dapat menyelesaikan segala masalah ni. Tak delah tergaru-garu lagi een baru syampu...

elsa evalyn said...

saya mempunyai masalah rambut gugur yang tak kunjung selesai. padahal saya ni belum berkahwin apatah lagi ada anak yang orang kata salah punca rambut gugur. rambut ini semakin nipis sahaja. sudah potong rambut pendek selalu pun tetap sama juga. tetapa saja gugur. dah banyak tukar produk shampoo pun tetap tak da solution. sudah banyak cuba perawatan tradisional & alami macam bagi Limau nipis n minyak buah keras n sebagainya. tapi tetap tiada kesan.. teringin nak cuba syampu aura hijab ni.InshaAllah boleh menyelesaikan masalah yang selama ni saya hadapi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...