01 November 2016

Cara Diet Zulin Aziz Kini Viral

Cara Diet PALING MUDAH


Rakyat Malaysia, as usual, bila nampak ada artis berbadan besar, keluar tv tetiba KURUS, semua sibuk nak tau, diet mcm mana, diet macam mana, semua nak tahu dengan harapan, artis tu akan cakap, " saya consume product ni, tak payah diet, tak payah excercise, tak payah control makan bla bla bla " then nanti product tu akan viral pulak lah. hahahaha. Biasa kan mcm tu? Last-last bila dah beli product tu, tak jadi hape pun.

Nak kurus bukan senang ye, nak gemok memang senang, nak kurus, siksa bukan mahen, MENTAL dan FIZIKAL kena kuat, aku dah rasa dah semua tu sebelum pregnant dulu, sibuk nak diet, Ya Allah siksanyaaa. nak nangis ada, nak give up ada, tapi itulah realiti.

Ko nak makan ubat kurus boleh, tapi sekejap je, serius, lepas ko stop, 2 3 kali ganda badan naik, ( aku pernah rasa juga bab ni ) serius memang naik gila badan. eeiii ngeri.

Penampilan Zulin Aziz last week di Gegar Vaganza 3 banyak memberi impak kepada rakyat Malaysia, ramai tetiba berkobar-kobar nak diet, and Zulin share kan tips untuk kurus secara sihat, Cara dia, no rice, no sugar, dan detox. YES! itu adalah basic.

Siapa sanggup tinggalkan NASI terus, memang senang gila kurus, dapat tinggalkan GULA! lagi bagus! serius talk. Tinggalkan MAKANAN BERGORENG! perghhhh, memang berat badan korang ideal lah nanti. Sekejap je tinggal, lepas tu boleh makan balik, TAPI kena dalam kuantiti yang berjaga-jaga lah, jangan lah dok pulun 1 whole cake. hahaha.
Macam laki aku, memula aku pregnant dulu, berat dia 120kg! percaya tak? baju merah tu, masa tu dia 120kg tau, ntah kenapa tetiba je dia insaf nak berdiet, tapi cara laki aku memang tak boleh ikut, dia ni diet gila-gila, totally dia tinggalkan NASI, GULA, MAKANAN BERGORENG, semua dia tinggal, minum air putih saja, makan yang rebus-rebus dan grill. dan the result, 3 bulan je badan dah nampak shape balik.

Now berat dia tinggal 93kg je, laki aku mmg jenis rangka besar, so dia tak boleh kurus sangat lah, lagipun aku x suka pulak dia kurus sangat, sbb aku kenal dulu mmg dia jenis badan ketak, luls. itu pun ada hati tu, dia nak diet lagi sampai 80kg. Huaaaa mak jeles!!!

Tapi itulah tips dia, simple, back to basic, tinggalkan semua manis-manis dan karbo. serius boleh kurus, siapa yang nak kurus tu? chaiyok lah ye. Pastikan ISTIQOMAH! Korang pasti boleh!

Sape nak join ni? ramai aku tengok share benda ni, pergi lah join, sempat lagi ni. hehehe.

7 comments:

Eintan Nurfuzie said...

salah sorg cik en yg share.. huhuhu.. nk try

♥TheOnlyFarah♥ said...

Hari tu pernah diet kejap..xambik nasi 4bulan..turun la 10kg.. tp skrg dh xdiet..naik berkilo2 dh..hahaha..nk start diet blk la..

Inani Hazwani said...

Nani pun impressed tengok dia baru ni dekat Gegar Vaganza. Slim dahhh :D

idzwa kamaruddin said...

akak tgh berusaha ke arah tuuu..no rice no sugar!

Manusia Berubah said...

chaiyokkk....!! **jerit kat diri sendiri*

hahahahahahaa.. :)

Siti Nurzafirah said...

Tengah buat semua tu... ada perubahan tapi main lepas main tipu.. kena start balik mgu depan

Anonymous said...

camni gaklah akak buat untuk kurus.. hilang 20kg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...