16 November 2016

Kenapa Planner 2017 Dari Plannerhut Ni Awesome Sangat???

Cara Merancang Cuti Secara Teratur


Assalammualaikum, hai korang, amacam? dah siap-siap dah ke plan cuti untuk tahun depan? AA ada buat promotion tu. Aku tak sempat nak jengah lagi, mood tak dak! haha. Ada setengah orang jenis percutian dia main terjah je, tiada perancangan, ( macam aku ) ada setengah orang pula, memang jenis percutiannya harus dirancang dengan teratur, betul tak?

Tapi tak kira lah mcm mana pun, aku rasa, satu benda yang paling penting untuk masuk tahun baru ialah, PLANNER atau dalam kata lain diary. Macam aku, aku memang sangat memerlukan diary, kalau tak de, rasa tak lengkap nak masuk tahun baru, ecehhhh~

Aku suka tengok diary yang comel-comel ni. Kalau pergi ke kedai-kedai buku, selalu memang ada yang cute-cute, tapi, skrg ni tak perlu dah ke kedai buku, boleh beli online je. hehehe. Dah lah senang nak beli, cute dan sangat memenuhi kriteria diary seorang muslim.

Harini nak tunjuk kat korang, Islamic Planner dari PlannerHut. Aku suka sangat warna, design, dan isi kandungan planner ni sebab sangat up to date. Kalau planner dulu kan plain jeee, korporat sangat!!! hehe. Tapi yang ni, warna pun ceria, isi dalam sangat-sangat 100% berguna untuk kita.

So, bagi aku, kalau nak merancnag cuti betul-betul, apa yang korang perlu ada ialah Planner! Wajib ada okay! Tulis dalam smart phone tak sama tau dengan ada planner ni, planner boleh buat kenang-kenangan masa tua nanti. #ehh. Sampai ke situ aku fikir. hahaha.

Bukan Planner 2017 Yang Biasa


Dengan menggunakan tagline " bukan planner biasa ", pada aku, planner ni memang bukan planner biasa. hehehe. Memang sangat luar biasa, asalnya, planner ni hanya lah di print atas kertas A4 je tau, hanya untuk kegunaan sendiri oleh owner Planner Hut ni. Owner Plannerhut ni kawan-kawan blogger kami juga sebenarnya, aku kagum dengan dia, sebab walaupun WAHM, tp sangat berjaya. #adoredalamdiam. hehe.

Lepas kwn-kwn tengok planner yang Kina design, ramai pula yang minat dengan design yang di keluarkan dan ramai yang nak menempahnya, hingga mencetus idea kepada owner untuk menjadikan planner ini satu perniagaan. Lepas tu Kina hanya menjual dalam bentuk softcopy sahaja, dan pada tahun lepas, baru lah planner ni dibukukan secara " REAL" dan terjual sebanyak 1000 unit.

TAHUN ini! buat masa ini, dah terjual 2000 unit tau!!! dan telah dicetak lagi 2000 unit, hebat kannn! memang penangan betul Islamic Planner 2017 ni, memang bukan planner biasa! hebat kan! Tahniah Kina and team.

okay, banyak sangat borak ni, jom tengok isi dalamnya. Awesome ke tak awesome.

Planner didatangkan dengan kotak khas. Kotak pun aku simpan, sayang hoi nak buang. hehe. So jangan risau, planner takkan ada defect insyaAllah sbb kotak tebal dah cover baik punyaaa. Buka je kotak, ada sticker dan bookmark, ikut kreativiti korang lah nak main lekat-lekat kot mana pun, aku haritu nyaris-nyaris si kakak princess nak main lekat-lekat, phewww, nasib sempat simpan. hehehe. Sayang lahhhh! aku tak boleh tengok benda-benda comels gini!

Planner size ialah A5, Cover planner pula sejenis cover kulit tebal ( hardcover ) with UV spot printing. Buka je planner, ada kata-kata positif, i loikeee!!! Kata-kata positif sangat bagus ye kawan-kawan, boleh mendatangkan aura positif untuk kita.

Goals and Wishes. HARUS di isi! hehehe. Apa eh wishes aku tahun depan? banyak tau! Nanti lah cerita kat korang ye, buat masa ni biarlah share dengan diary je. hehe.

Yang ni aku suka sangat! memang sangat membantu, setakat mana kita dah habis baca, ke setakat Al-Fatihah je tak berganjak-ganjak. hehehe. Dunia dah akhir zaman org kata, ustaz pesan dalam setiap ceramah, buat benda baik, cakap baik-baik, dan BACA AL-QURAN, setiap pagi, sebelum tidur, tak perlu banyak, sikit-sikit tapi kerap. InsyaAllah, #akujugasedangmemperbaikidiri

Fitness checklist. ermmmm mau kurus kan lepas beranak? sila sedar sikit ya! hehehe. Target lepas beranak, 65kg, 60kg, 58kg. Kalau dpt 58kg aku dah HOT MAMA ANAK DUA dah! lols. HAHAHA.

Saving challange, hujung tahun dapat kumpul Rm1k lebih, boleh buat pergi bercuti hoiiii! hehehe.

Hari-hari cuti Malaysia untuk tahun depan pun ada, senang! rancang siap-siap okay!!! so mcm mana? awesome sangat kan korang! semua ada! mudah! Aku memang teruja sangat masa dapat Planner ni, ia di datangkan dengan kotak tau, so tak perlu risau, planner takkan rosak sepanjang proses pengeposan. Jom tengok details description pula :

Description :
♥ Size - A5
♥ 190 pages full color printing ( 95 sheets - 100gsm paper)
♥ Hardcover with UV spot printing
♥ Silver wire-o binding

Special features :
♥ 12 monthly calendar checklist
♥ 12 months daily checklist
♥ Ramadhan ibadah checklist
♥ Ramadhan menu planner
♥ Monthly expenses tracker
♥ Monthly bills to pay checklist
♥ Alquran checklist
♥ Fitness checklist
♥ 52 weeks saving challenge
♥ Goals and Wishes checklist

PlannerHut International Version


Okay, ini special tau, planner 2017 ni ada juga versi international. Apa bezanya??? takde lah beza sangat, cuma tiada gambar bendera Malaysia dan tiada list cuti di Malaysia. Currency untuk saving pun takde, so just biasa je. International version ini limited okay, once dah sold out, baru akan di print semula.

So, jangan lupa untuk dapatkan satu untuk diri sendiri okay! Planner ni boleh di pos Worldwide, no worries okay! nak hadiahkan pada kawan pun boleh, tak de hal!




Bagi yang nak order, boleh terus WA 
HQ : 011- 20777497

Harga : 
RM38 sebuah, postage RM7 sm / RM11 ss

Jangan lupa follow IG : Plannerhut

11 comments:

YB Shehan said...

wow.. mmg ohsem sangat. nak juga seketul. hehehe

Nory Zoulkefle said...

Wahhh terus terminat tanpa sengaja...

Diana Rashid said...

Best nya..comel pulak tu..Sesuai untuk orang perempuan benda comel2 gini..kalau untuk lelaki tak de ke?

nieda nuds said...

saya dah ada planner, mmg best x sabar nak guna awal tahun depan :)

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Jueliza Jamani said...

Last year jue beli.. this year beli hat nipis jer. hahah hat tebai2 tahun lepas pun penuh lagi..

Inani Hazwani said...

Cantiknyaaa planner ni :)

idzwa kamaruddin said...

hujung bulan ni akak nak order untuk diri sendiri dgn kawan akak..nak suprisekan kat dia!

Liyana said...

dah beli 1. memang berbaloi. harga mampu milik

Mila Ahmad said...

eh macam best je.warna warni mila tertarik dengan list saving tu.baguslah.

Manusia Berubah said...

alaahh.. tergodanya...!!
nak order jugaaaaaakkkk.. :)


.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...