02 November 2016

Rawat Wajah Kusam dan Gelap Dengan Deeja Cosmetic

Cara Merawat Kulit Kusam


Banyak sangat kan lambakan product sekarang ni, tapi walaupun produk banyak, bermacam-macam, tapi tak semua sesuai dan ' ngam ' dengan kulit wajah kita. Ada yang beli beli beli, then tak nampak kesan apa-apa pun, sama je katanya, mungkin produk tu tak sesuai dengan kulit wajah kita. So harini aku nak cerita 1 lagi produk muka yang best. Korang harus cuba!

Siapa ada masalah Kulit Kusam, Gelap, Berparut, Berjeragat, Berminyak dan yang sewaktu dengannya, aku nak suggest korang 1 produk baru ni, DEEJA COSMETIC. Deeja cosmetic adalah 1 lagi produk HALAL dan LULUS KKM keluaran bumiputera.

Deeja Cosmetic 5 dalam 1 ini sangat popular sekarang, ramai juga kawan-kawan yang dah cuba, katanya, sabun dia best sangat, toner pun best, argghhhh kena cuba ni!!!

Deeja Cosmetic Keayuan Semula Jadi


1 kotak 5 dalam 1 Deeja Cosmetic ni terdiri daripada, Sabun pencuci muka, Krim Siang, Krim Malam, Krim Nano dan Toner. 1 kotak 5 dalam 1, best kan! complete, dah tak payah nak fikir-fikir dah.

Kelebihan Deeja Cosmetic

Mencerahkan Kulit Muka Secara Semulajadi.
Mengecilkan Lubang Pori Pori
Merawat Tona Kulit Yang Tak Sekata
Melembabkan Kulit Wajah
Kulit Lebih Licin Dan Halus Serta Lembut
Menghapuskan Jerawat Dan Mengikis Parut Jerawat
Menghilangkan Jeragat
Kulit Tidak Gelap & Berminyak Walaupun Terkena Matahari (Lebih Lasak)
Menyerlahkan Keayuan Semula Jadi Dalam Masa 5 Hari

Produk Deeja Cosmetic ni bukan saya sesuai untuk Perempuan tau, tapi lelaki pun boleh pakai, siapa kata lelaki tak perlu jaga kulit? perlu lah korang! sila belikan kat suami ye, biar suami pun cerah sikit. kihkih.

Okay, perhatian buat KULIT YANG SENSITIF, untuk penggunaan krim malam, sila guna selang sehari ya, supaya dapat lihat dulu reaksi kulit, jika tiada masalah, boleh teruskan penggunaan. Jangan risau, iyelahhh, kulit kita kan lain-lain.

Okays, jom lihat satu-satu produk ni, bahan yang digunakan dan cara penggunaan.

TONER NANO

Toner nano ni best tau, diperbuat dari air mawar dan aloe vera. Sebab tu toner nano ni wangiiii je bau dia. Cara guna senang je, dap kan sedikit saja pada kapas, then sapu seluruh muka kecuali mata, lepas tu korang akan rasa kulit tu segar dan bersih. Boleh guna sebelum menggunakan krim siang dan malam.

SABUN PEMBERSIH MUKA

Sabun ni pun best! aku suka sebab aku tak payah nak cuci makeup menggunakan toner, terusss je cuci guna sabun ni, hilang tertanggal semua makeup, best sangat!!! Sabun ni boleh digunakan bila-bila masa yang korang mahu.

Bahan untuk sabun juga terdiri dari Air mawar. dan juga lobak susu. Sekali cuci, habis keluar segalanya. best! Patutlah dorang yang dah guna Deeja Cosmetic ni, pergi borong sabun dia. Dah tau rahsia!!! hehe

KRIM SIANG

Lepas cuci muka, lepas sapu toner, boleh apply krim siang pula ya. Krim siang ni boleh jadi foundation, tak perlu nak sapu cream, sapu foundation lg, tak perlu, ni dah boleh sekali harung dah, terus pakai bedak je.

Krim siang ni juga dah siap ada UV Protection tau. Bahan yang digunakan untuk krim siang pula ialah Biji Tomato, Biji Almond dan Aloe Vera.

KRIM MALAM dan KRIM NANO

Krim malam of course lah guna waktu malam kan? dan juga krim nano ni guna waktu malam ya. Sebelum tidur, cuci muka menggunakan sabun pencuci muka tu, then sapu nipis krim malam dan sapu nipis-nipis juga krim nano! lepas tu bangun tidur, kebabom! flawless muka! hehehe.

Krim malam ni adalah krim penting kerana krim malam ni lah yang akan merawat kulit wajah kita. Bahan dalam krim malam pula terdiri daripada 4 bahan utama iaitu AHA (Alpha Hidroxy Acid), Vitamin E, Retinoid Acid dan juga Gliserin.

Aku memang suka sangat Toner ni, haha. Memang lepas cuci muka, terus sapu toner, tapi tak guna hari-hari, risau habis, guna selang sehari pun okay!

Untuk yang risau tak ingat cara penggunaan setiap krim, boleh rujuk belakang kotak, telah disediakan secara details disitu.

So, kenapa tunggu, jika masalah muka masih tak jumpa jalan penyelesaiannya, cuba pula Deeja Cosmetic ni ya! Nak tengok testimoni? ini ada 2 testimoni yang aku ambil.

Ni baru 2 testimoni, nak banyak lagi, boleh follow IG dan LIKE FB Page Deeja Cosmetic. Sila guna secara teratur ya, insyaAllah nampak kesan.

Harga Sekotak Deeja Cosmetic 5 dalam 1 hanya Rm85 untuk SM, item juga ada dijual loose ( satu-satu ) boleh beli satu-satu jika berminat. more info, or nak purchase, boleh follow IG dan FB di bawah ini ya. Selamat mencuba korang! mana yang dah lama guna 1 produk tu, dah boleh-boleh dah cuba produk baru ni haa. hehe.

Facebook: Deeja Cosmetic HQ
Instagram: @deeja_cosmetic_HQ
Telefon: 019-694 5950

4 comments:

Shiqeen Sattar said...

Cun lah Safura... bagus kan produk ni

Normi Nieza said...

terbaik..:)

Akif Imtiyaz said...

Wah makin comel.lote dah mak buyung ni haaa...omeyy angat2 la rara...mmuahh

Eraz Fadli said...

Dah cuba.. Lelaki Wanita dua leh guna.. So suami isteri pun boleh share..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...