27 April 2016

Demam Ada Apa Dengan Cinta - Kenangan 14 Tahun Lalu

Ada setengah orang tak tau pun ni cerita apa, ada orang tak suka pun cerita ni, ada orang tanya, kenapa suka sangat cerita ni. hahaha. aku pun x tau, yang aku tahu, aku sangat addicted dengan cite ni dulu, susah jugak nak move on dulu, hahaha. nasib xde Fb masa zaman tu. kofkofkof.

Ada Apa Dengan Cinta, yang mula-mula dulu masa tu aku 15 tahun, form 3, habis semua poster puisi Rangga aku tampal kat dinding bilik, gambar Rangga, Gambar Cinta, semua hade, puisi semua hafal, lagu OST semua hafal! ko mamphu? hahaha.

Nasib PMR tak lingkup. hahahaha.


Bila tetiba ada viral pasal AADC 2, aku lah orang paling over xleh tido, huaaa mcm nak nangis, dapat tengok rangga dengan cinta balik, huaaaa. Kejam sgt tau korang ni, kenapa lepas 14 tahun baru nak buat sambungan. kenapa???


Entah kenapa aku suka dengan 5 sekawan yang sangat cute ni, dengan Cinta yg sweet sweet, comei, pakaian dorg masa tu aku rasa mcm dah cun habis dah. Rangga? dengan rambut, raut wajah, pun sweet jugak, blerrghhhhhh~ mencik! Tengok x bilik study dorg kat sekolah tu, best kan ada bilik gitu!

Tadi ada nampak kwn aku dah tgk, tic VIP kot, tetiba rasa mcm, errr untuk blogger takde ke? kejam! takpe, xde utk blogger pun xpe, esok aku g tengok sendiri! tunggu lah aku beli tix! Tadi dah tanya laki aku, " sayang jom teman eb tengok AADC 2 esok " pas tu dia kata, xde cite lain ke? ermmmm xde xde, layan lah permintaan isteri ni! hahahaha.

Tapi xpe, apa apa pun yang penting aku dah beli tix, laki aku kena gak teman esok, hahahaha. lols. Dia kata charge power bank siap2, dia nk tido, sabar jelah. lelaki kan, mana nak layan cite cite gini, takpelah, teman aku pun xpe, hahaha.

Jumpa korg esok di panggung ya!

Read More ->>

26 April 2016

Cara Hilangkan Eye Bag dan Dark Circle Dalam Masa 5 Minit

Dhafia Active Beauteye Serum


Macam-macam sangat produk sekarang ni kan, nak tegangkan kulit, nak sihatkan kulit, nak menaikkan seri, mcm mcm sangat. Ada jugak orang kata, sampai tak tahu nak pilih yang mana. Errmm jangan lah sampai buntu, firstly, korang kena tahu, masalah korang apa? dan apa yang korang ingin rawat.

Dan juga, korang nak sesuatu rawatan tu dalam jangka masa yang panjang ke, or nak cepatttt je mcm aku? hahaha. aku kalau boleh, semua benda nak cepat, semua benda nak pantas, tapi pantas dan selamat, bukan pantas tapi ada side effect, nammo nammo yew~ hehehe.

Okeh, nak tanya, korang ada masalah eye bag? dark circle? kulit kedut? okeh, sini ada penyelesaian kepada masalah lingkaran hitam bawah mata, masalah eyebag. Yang bestnya, produk ni boleh solve masalah korang dalam masa 5 minit sahaja! itu dinamakan, Anjakan Paradikma. hahaha.


Cara pantas untuk menghilangkan dark circle atau lingkaran hitam bawah mata


Kita ni kalau ada dar circle yang teruk tu, mmg nak keluar rumah pun segan kan? kena tepek bedak dulu, pakai concealer dulu baru lah rasa yakin nak keluar rumah, samalah masalah aku pun, serius tak yakin, so kena lah buat sesuatu, Produk Dhafia Active BeautEye Serum adalah produk yang boleh membantu korang yang amat mementingkan kecantikan dan tampil lebih muda dan berkeyakinan.

Produk ini dapat membantu pengguna merawat Kedut Bawah Mata, Eyebag, Lingkaran Gelap, Kedut di Dahi dan ianya juga bertindak sebagai agen Anti Penuaan. Formula hebat dari U.S.A dan Canada terbukti berkesan merawat masalah mata korang kurang dari 5 Minit sahaja,


Kelebihan Produk

1. Anti Kedut
2. Lingkaran Gelap
3. Lebam Bawah Mata @ Eyebag
4. Anti Penuaan

Serum Beauteye ni agak creamy, texture dia pekat, cara guna sangat senang :

- Bersihkan kawasan yang bermasalah terlebih dahulu keringkan,
- Ambil sedikit dan dap-dap sahaja kawasan yang diingini dan biarkan hingga resap dan kering.
- Then makeup seperti biasa.

( Amat digalakkan untuk digunakan pada awal pagi dan sebelah malam sebelum tidur )

1 tube Beauteye Serum ni ialah 15ml dan boleh tahan selama 3 minggu atau lebih, bergantung kepada cara korang consume.

Keberkesanan Produk ini boleh boleh dilihat dalam masa kurang dari 3 Minit , tapi untuk keberkesanan jangka masa panjang haruslah digunakan dengan kerap dan konsisten. Lelaki dan wanita boleh guna okay, jangan risau, kucing je jangan guna, bahaya. hahaha.

Golongan Yang Sesuai Menggunakan

- Para wanita atau lelaki yang sudah menjangkau umur 30 an keatas

-Digalakkan digunakan bagi yang ingin merawat masalah kedut bawah mata, eye bag, lingkaran gelap, garisan halus dan anti penuaan.

- Juga pada wanita yang masih muda dan selalu mempunyai masalah tidak cukup tidur (Mata Sembab).

Harga :

PROMOSI Pelancaran 30 Hari Dhafia Active Beauteye Serum 

Untuk 2 Unit HANYA Rm120/130SS & Free Postage 
(Dari Harga asal Untuk 2 Unit Rm220/230SS Tidak Termasuk Postage)

Untuk 1 Unit HANYA Rm70/80ss & Free Postage 
(Dari Harga asal Untuk 1 Unit Rm120/130SS Tidak Termasuk Postage)

Boleh visit :

dhafia.com
beauteyeserum.dhafia.com

untuk maklumat lanjut, atau, terus hubungi

013-5961769 / 019-3703661

Jangan risau tentang bahan, semua natural, dan produk ini telah didaftarkan dengan Notifiakasi KKM 160401225K.
Read More ->>

21 April 2016

PUREbySafiyyahOsman‬ Produk 100% Organik Menghasilkan Kesan Yang Susah Nak Percaya

Produk Natural Mampu Poket


Go for natural, rata rata ramai yg guna konsep tu, tp barang natural adalah sangat mahal, mcm aku yg ada penyakit allergy ni, untuk membeli produk mandian,pencuci muka or yg bekaitan dengan badan adalah sangat mahal, malah makanan organic juga mahal.

Banyak produk review natural lain aku dapat, tapi bila review, harga dia, perghhhh! memang rasa macam, sekali ni je aku boleh beli. hahaha. Macam tak sanggup nak tulis harga dia kat dalam blog ni. Tapi, dengan adanya produk PURE by Safiyyah Osman ni, korang takkan percaya dengan harga dan kualiti dia tak mungkin korang tak mampu nak miliki produk natural lagi, mesti boleh beli dan pakai, sbb ermmm, baca lah sampai habis ye, aku review satu-satu.

Dengan 100% handmade, 100% natural, 100% barang yang berkualiti, dengan harga yang memang mampu poket, apa lagi yang kita nak? moh support orang Melayu. PURE By Safiyyah Osman sekarang dah ada 45orang stokist diseluruh Malaysia, Sabah,Sarawak,Labuan & termasuk Riau Indonesia. Harini aku nak review salah sorang Master Agent PbySO ni, master agent dari Gombak. @ae_qeffaviame

Keistimewaan produk PUREbySafiyyahOsman

- Produk ini selamat digunakan utk semua peringkat umur, lelaki dan perempuan
- Produk organik dan Natural (tanpa bahan kimia)
- Produk 100% homemade dan handcrafted (buatan tangan)
- Bukan produk REBRAND dan bukan produk dari KILANG.
- Produk tahan selama 8-12 bulan sahaja selepas dibuka kerana tiada campuran bahan kimia.
- Produk tiada sebarang bahan kimia, tanpa paraben, tanpa SLS, tanpa pewarna tiruan dan yang        penting tiada kandungan alkohol.
- Produk yg mempunyai sijil USDA


Organic Face Wash


@ae_qeffaviame bagi aku 4 produk kat aku. ok lemme review the face wash first okay! hehehe. Untuk pengetahuan korang, semua produk PbySO adalah natural, tiada langsung bahan kimia, bahan pengawet, dan tiada agent anti gumpal, So setiap kali nak menggunakan produk ni, korang kena goncang dulu sampai sebati, then baru picit, kalau tak, keluar buih saje sbb semua bahan terkumpul di bawah jar, apa apa pun goncang dulu ye.


Cara-cara menggunakan Face Wash :

1) goncang dahulu sebelum guna

2) basahkan muka dan pump sekali

3) Sapu dan ratakan dimuka

4) biarkan 2-3 minit dan bilas dengan bersih

*sesuai dipakai secara konsisten setiap kali mencuci muka
*boleh guna 2/3 kali sehari

Masa aku gosok je foam tu ke wajah aku, ada satu bau tau, bau wangi mcm bau berry + mint, segar gila rasa wajah, aku suka gosok lama sikit pada wajah, biar rasa dh betul betul bersih, baru cuci. Lepas cuci, korang akan rasakan kelainan pada kulit.

Apa yang lain tu? korang takkan rasa " tegang " pada kulit, selalu kalau pakai pencuci biasa kulit rasa tegang kan? ni tidak, kulit rasa sangat bersih dan lembut. Pencuci muka yang bagus, adalah pencuci muka yang tidak membuatkan kulit rasa tegang.

Kelebihan :

1) Merawat masalah kulit kusam, kulit tidak sekata, mengurangkan blackhead dan whitehead serta jerawat
2) Mampu menegangkan kulit wajah dan menyembuhkan luka pada kulit wajah
3) meredakan kulit yang sensitif / sunburn
4) Antifungus dan antibakteria
5) Mampu mengecutkan jerawat ( memang jerawat terus kecut! )

Bahan :
Organic Shea Butter, Coconut Oil, Water, Aloe Vera Extract, Raspberry dan Vit E

Harga :
RM 35 (sm), RM 39 (ss)

Organic Choclate Face Mask


Aku adalah seorang tokei Brownies dan Pavlova, tapi aku tak pernah terfikir nak amik coklat yang aku ada tu untuk buat mask. hahahaha. Lepas keluar produk PbySO ni, baru aku fikir yang, ohhhh mask coklat! best ke? boleh makan ke? apa rasa dia? haha

Disebabkan busy, ambil masa jugak untuk aku tenang-tenang memakai mask coklat ni, yelah, first time pakai, kena lah amik feel betul betul. hehehe. senang je nak bacuh mask coklat ni, aku ada buat video, tp macam malas lak nak edit, hahaha. So tak yah lah eh. Lagipun senang sangat nak membancuhnyaaaaaa.


Cara Bancuh Mask Coklat :

1) guna sudu kecil yg kering
2) ambil 1 atau 2 sudu kecil facemask
3) letakkan ke dlm piring/mangkuk kecil
4) campurkan sedikit susu segar /air bersih
5) kacau hingga menjadi pes
6) sapu seluruh wajah
7) biarkan sehingga kering
8) pastu boleh scrub muka

Atau terus bole bilas dgn air bersih

*pakai sekali atau 2kali seminggu

Korang tau tak, bila apply je mask coklat ni kat muka, Ya Allah, sedapnya bauuuu, geram sangat aku, rasa nak makan, TAPI, memang boleh makan pun! hahaha. aku ada rasa sikit, tawar lah tapi. hahaha. lols. aku rasa mcm aku tgh bake brownies kat muka aku, Laki aku siap ckp, muka aku dah macam brownies kedut, hampeh!

Sebelum cuci mask tu, aku tak cuci terus tau, aku lembapkan semula mask yg dah kering tu, then aku gosok-gosok muka aku dengan mask tu, ala-ala macam scrub, mmg best gila korang! Lagi lah rasa bertambah-tambah bersih muka ni, tapi untuk mereka yang jenis berjerawat nanah tu jangan lah buat eh, xyah scrub nanti luka pulak kulit korang. Then dah gosok-gosok, cuci dengan air bersih mcm biasa, thenn tadaaaaa~ bersih gila rasa kulit.


Kelebihan FACE MASK (Chocolate)


1) menanggalkan blackhead & whitehead
2) Melembabkan kulit wajah
3) Memudarkan parut jeragat
4) mengecilkan liang-liang pori di wajah

Harga: RM 25(sm), RM 29(ss)

Memang rasa kulit sangat lembab dan pores sume mengecil, serius sangat best! plus muka nampak cerah sikit, muka laki aku kan, lepas cuci, aku nampak cam cerah sikit, maybe keluar sume kotoran kt muka tu kot, lelaki kan kerja luar, then tak cuci muka pulak, sekali sental dengan mask, putih lah jadinya. hehe

Under Eye Serum


Okeh next! under eye serum, untuk siapa under eye serum ni? untuk yang ada eye bag sebakul, lebam bawah mata, dan yang ada kedut-kedut tu, hah boleh lah cuba. Apa hebatnya eye serum ni?? hebatnya kerana organic dan menggabungkan 8jenis pure oil (pure oil carrot, pure oil rosehip, pure oil fennel, pure oil lavandula and 2base oil) dan vitamin E.

Walaupun dia menggunakan segala jenis oil-oil ni, tapi dia tidak lah oily, bila apply kat bawah mata, dia cepat menyerap, tidak lah berminyak-minyak bawah mata. Jangan risau tau. hehe. Setelah aku guna selama seminggu, mmg bangun pagi, nampak kurang dark circle, tp still ada sebab tak cukup rest.

Cara Guna :

1) minggu pertama guna setiap hari sebelum tidur
2) goncang sebelum guna
3) titiskan 1 titik serum pada jari dan sapu bawah mata
4) sapu kedua belah bawa mata
** jangan masukkan serum ke dalam mata dan jauhkan dari sinaran matahari

Korang yang rasa letih-letih mata, nak merawat mata, boleh lah try, guna hanya 2 3 titis je, memang boleh tahan lama, Harga : RM 25(sm) RM 29(ss) sahaja.

Foot Soak


Next, foot soak, aku dapat jugak sample utk foot soak ni, foot soak ni pun handmade tau, hand blended semua. Hebatkan! Base on experience, makanan je, produk ke yang handmade ni mmg best tau, tak tau lah, memang lain dari yang mesin buat, air tangan orang kata. hahaha.


Cara Guna :

1) sediakan basin yg muat utk rendam kedua belah kaki
2) masukkan air suam
3) campurkan 3 atau 4 sudu kecil footsoak
4) relaxkan badan dan rendamkan kaki anda selama 5-10 minit
5) boleh pakai 1 atau 2x seminggu
**kalau kaki merekah teruk guna selang 2hari sekali atau hari2

Foot soak ni best sangat tau, kalau korang ada kaki merekah, sila lah guna. Boleh kurangkan merekah nanti, kita ni pakai kasut lama-lama, pijak simen sejuk-sejuk, mmg kaki akan merekah.

Kelebihan :
- Mengurangkan toksin dan angin dalam badan
- Menghilangkan lenguh2 kaki dan sendi .
- Merawat kaki berbau
- Merawat tumit yang merekah .
- Melancarkan peredaran darah dikaki dan anggota badan

Bahan :
Campuran garam detox, Pure oil, Dry lavender, dry Chamomile .

Harga : RM 25

Okeh, settle review semua produk, dan cerita dia mcm ni, apa-apa barang dr PureBySafiyyahOsman ni, korang tak perlu pergi jauh jauh, boleh beli dengan @ae_qeffaviame je! @ae_qeffaviame ada lah stokis yang sah, jangan risau. If korang duk are gombak dan Rawang, boleh terus COD dengan @ae_qeffaviame jugak, xpayah bayar postage, jimat kan!

Agent dan Dropship PUREbySO pun di alu-alukan contact @ae_qeffaviame jika berminat.


Idea Hadiah dan Gift


Selain itu, if tak guna untuk diri sendiri, korang boleh belikan untuk kawan, atau dijadikan gift, heh jagan kedekut, sila belanja kawan-kawan ye! hehehe

Produk PUREbySO (boleh dijadikan) :

- home mini SPA
- anniversary gift
- birthday gift
- bff gift
- wedding gift
- hantaran perkahwinan
- persiapan sebelum hari bahagia
- event gift

Untuk segala maklumat lanjut, korang boleh terus boleh berhubung dengan @ae_qeffaviame 

Whatsapp : 012.3814511
Email : ae.qeffaviame@gmail.com

Untuk lebih details dan testimoni item, boleh follow 


Untuk pembaca blog Safura Online Diary, korang boleh dapatkan diskaun 5% dan free gift dengan pembelian Rm50 keatas, hah dengar tu! Jangan lupa mention nama " Blog Safura Online Diary " nt dpt mcm mcm lagi, hehe.

And this is review yang ikhlas dari aku, aku memang mencuba semuanya, memang sangat best dan berkesan, mungkin result untuk putih tu lambat, sbb produk ni tiada bahan kimia, tapi untuk jangka masa yang panjang, mmg PUREbySO adalah terbaik. Rasai kelainannya.

Think Natural Think Us PUREbySO. Thanks for reading uols!
Read More ->>

20 April 2016

Bila kami berDIET kembali

Makin dibiarkan, makin menambah berat kami laki bini, hari hari makan sedap, tekak dah biasa asyik nak makan benda sedap jeee, tup tup berat masing masing dah mencanak naik, baju tak muat, seluar tak muat, pakai baju terbojol lemak sana sini. oh tak suka keadaan mcm tu!

Sampai lah suami aku nekad nak diet semula, ahhh dia tak pelah, makan makanan diet ni xde hal bagi dia, semua benda dia boleh makan dan sedap katanya, aku ni lah masalahnya. Masalah aku! bila diet mood swing, sakit kepala, tak bermaya, huaaaa tak suka sangat rasa tu.

Laki aku buat atkins, aku pulak buat atkins suka hati ikut mood. hahahaha. Tapi cuma aku bersemangat sikit sebab mak Mimi wujudkan 1 WA group #GojesBiggestLoser. sume dalam tu adalah mak mak yang ingin lost weight before raya, coach dia mak Mimi dengan kak Lin. Dorang ni dah berjaya lost puluh KG tau! huaaaa. Padahal berat mak mimi sama je dengan aku dulu. Skrg dh macam anak dara.

Aku asal nak putus asa je, masuk group, baca kata kata semangat dorg, mula mula semangat, then terkulai layu balik lembik. asyik pikir, itu sedap, ini sedap, nasi lemak sedap. Yelah, dah biasa asyik makan sedap kan. Ni pulak sepatutnya dah sampai tarikh aku period, tapi belum sampai-sampai periodnya, so swing lah segala mood. haih.

Laki aku last week turun 5kg, minggu ni turun lagi, total dah 7kg. Nak dekat 10kg dah dia turun, laki aku target sampai 90kg dulu, aku tak nak dia kurus sgt, aku x suka, aku suka muka dia time kami bercinta dulu, muka laki aku jenis ada shape tau, muka petak, aku suka lelaki muka petak. hahaha. Tapi lepas kawen petak dah tak nampak, nampak boolatttt je. hahahaha.

Dekat group, mcm mcm usaha dilakukan, Ciknaa sampai pergi beli threadmill, aku pulak gigih beli skipping rope, semalam skipping dapat lah 200 jump, pas tu tak larat dah, siksanya rasa. Kat group ada yg buat atkins, ada yang buat eat clean, kira kalori segala. aku ni mcm tak tau lah leh go bape lama dengan atkins, mcm nak buat eat clean and kira kalori makanan. Tengok lah jauh mana kita boleh go yek. hahaha.

Sekrang ni nak kurus mmg payah kan, tak sama lah dengan zaman kita belajar dulu, zaman anak dara dulu, dulu nak diet senang sangat, xde hal. skrg ni, siksa sangat rasanya, tak makan pun berat tak turun-turun. haih. Aku idak lah mengidam sangat berat masa zaman anak dara dulu, cukup lah andai aku dapat 58kg, tu je, dh cukup dah.

Tetiba laki aku pesan haritu, sebelum mengandung balik, kurus dulu, baru mengandung balik. sbb nanti kalau mengandung sebelum dapatkan berat asal, nt mesti lagi gemuk dari sekarang. huaaaa. dah pandai bagi syarat lak laki aku skrg ni. ok lah ok lah, betul jugak apa yang dia cakap.

So, chaiyok-chaiyok lah buat kami, aku cuba control sikit sikit ni, tengah menahan je, nampak air big cup tepi jalan, " cakap pada hati, tak sedap pun, esok esok dh kurus leh minum balik " hahaha.

6tahun lepas
5 tahun lepas, berat aku 54kg
tahun lepas. aku gemok dah!
April 2016, 119kg + 65kg, nangis tepi bucu katil
tunggu tau next entry, aku tepek besar besar berat kami 90kg + 58kg. hahahahaha, MOHON DOAKAN, Mohon aku KUAT SEMANGAT! Mohon aku istiqomah. Mohon aku tak senang digoda. Amin amin amin!!!

Nak kurus untuk SIHAT! yeah!
Read More ->>

19 April 2016

Idea Barang Untuk Diletakkan Dalam Goodies Bag

Simple Gift Untuk Goodies Bag


Masa fun day haritu Part1 Part2, banyak jugak barang yang kami dapat dalam goodies bag, comel-comels sgt semua barang, aku rasa semua barang ni sesuai sangat untuk letak dalam goodies bag, yelah, korang nak buat kenduri kahwin ke, kenduri akikah ke, kadang-kadang takde idea nak bagi apa kan, meh nak kasi idea.

Pada aku, tak perlu lah bagi item yang orang tak guna or buang, baik kita bagi item yang orang mmg boleh pakai or makan. Lagi best, tetamu pun happy. Contoh if buat kenduri kahwin, Idea doorgift untuk teman yang rapat rapat, korang boleh bagi Pin ni, Corak dokoh warna emas ni, sangat cantik kalau pakai dengan shawl, kwn kwn korang mesti suka.

Macam masa adik ipar aku kahwin dulu, dia bg bantal cucuk pin tu untuk kawan-kawan rapat dia, comels sangat. Mmg berguna dan orang akan pakai.

Untuk tempah Pin Dokoh ni boleh follow IG doublek_label untuk menempah okay, banyak lagi design cantik-cantik, or senang, boleh WA terus owner di 012-682 3658


Lagi satu, bagi sesiapa yang suka beli item handmade, aku rasa sesuai jadikan tisu cover ni as gift, omei angat tau tisu cover ni, takde lah nampak bersepah-sepah sangat tisu tu dalam handbag kan. Kemas je nampak handbag, al-maklumlah, handbag mak mak ni kan mcm mcm hado. hahaha.


Kalau tengok IG DD sew with love ni, Needle book pon hado, ko jgn main main tau, hahaha. comei sgt nehhh! terbaik sangat idea akak ni, tak de lah pin asyik bersepah-sepah je kan. Bagus bagus, If korang nak beli, boleh stalk dulu Ig sis ni, pas tu boleh tempah hokeh!

ddsewwithlove@gmail.com
WA - 019-2678685

Lagi-lagi idea yang aku rasa the best utk dijadikan goodies ialah perfume ni, namanya Real Perfume, kalau nak tau perfume ni besar mana, dia mcm sebatang pen je tau, tp gemuk sikit. senang weh letak dalam handbag. Kadang-kadang orang malas nak bawah perfume besar-besar, ni alahai, besar pen, kalau malas lagi, tak tau lah nak cakap apa, bau pun wangi wehhhh!


Ni meh nak cerita, bawang goreng MT, bawang goreng homemade, bawang goreng tanpa bahan pengawet, tapi rasa dia, sumpah aku tak tipu korang, memang sedap sangat! mcm makan keropok, laki aku kan tengah diet skrg, asyik lah meratah bawang goreng ni, geram aku.

Aku pun makan jimat-jimat, dia boleh nak habiskan, ni mcm nak kena menempah lagi je ni. kofkofkof. Bawang goreng MT ni aku rasa sesuai untuk letak dalam goodies bag sbb dia ada dalam packaging kecik-kecik, mmg sesuai sangat letak dalam bag goodies.

Tapi sumpah memang sedap sangat bawang goreng ni, lain sangat dengan bawang goreng yang kita beli kat kedai yang rasa lilin tu. hiks.

Nak beli or tempah Real Perfume dan Bawang Goreng MT, boleh follow

Or WA 019-460 3069
projekniaga86@gmail.com

Nak bagitau lagi 1 rahsia, pekasam daging dia terbaek sangat! cepat order okay!

And last but not least, aku suggest korang bagi tuala sulam ni, serius tetamu mesti suka, tuala sulam dari Aidan Stitch ni tebal, serap air, besar, sulam pun cantik sangat. Tapi aku rasa bukan saje untuk gift, untuk korang guna sendiri pun boleh, dulu aku pernah jugak dapat towel untuk Princess, Tulis nama Puteri Imann Sophea, senang untuk letak kat taska, idok lah tertukar-tukar dengan budak lain punya. Sampai sekarang masih lagi guna towel tu tau. Design design pun semua exclusive. Boleh request korang nak yang macam mana.


Untuk menempah, boleh follow

hellovanillavendor@gmail.com
019-3634607

usha-usha dulu mana perkenan, then boleh tempah bila-bila masa je korang nak. WA je senang hokkay! Serius aku suka sangat design-design kakak peramah ni, bisness ni dia buat dengan adik dia, business adek beradik ni selalu memang menjadi jika serasi kan. Semoga terus berjaya kak Fiza! Thanks jugak sbb sudi sponsor kami tau! #muahmanyak! Semoga selalu murah rezeki lagi.

Semoga idea-idea ni membantu korang yang buntu. ecehhhhh~ hehe. and and and, TQ buat semua yang sponsor kami, TQ sangat-sangat, semoga semua murah rezeki ye.
Read More ->>

18 April 2016

Berkesan ke Iklankan Product Berbayar di Blog Safura Online Diary tu?

Iklankan produk di Blog


Kadang-kadang ada yang tanya, berbaloi ke bayar sesuatu blog tu untuk iklan kan product, ermm bagi aku, terpulang kepada korang, mcm mana nak luaskan network korang dan mcm mana korang nak bagi orang-orang lain tahu tentang produk korang.

Macam di blog aku, banyak jugak iklan berbayar yang aku ambil, untuk iklan yang berbayar, aku akan pastikan yang iklan aku buat tu betul-betul akan membuatkan reader suka dan terasa nak membeli produk tu, mungkin bukan sekarang, mungkin esok esok lusa or bulan depan.

Iklankan produk di blog adakalanya customers akan terus cari korang serta merta, dan ada jugak customers yang akan datang bulan depan, or esok esok lusa. Depend on barang yang korang jual, ada yang mungkin baca dulu, kemudian baru mereka beli.

Ikut pengalaman aku lah, fon aku ni asyik berdering sbb ramai jugak yang ingat aku yang jual barang tu. adehhh~ dan ada ramai yang berminat, dan berterima kasih sbb aku review benda yang dorang nak beli, tp teragak-agak.

Nak cerita ni, review produk bukan senang tau, untuk yang berbayar dengan aku, aku akan pastikan gambar produk diambil dengan cantik sekali! hahahaha. aku bukan ada studio pun, but! kena usaha lah kan, buat lah mcm mana pun nak bagi gambar nampak cantik. Bila gambar cantik, orang akan suka nak baca. Kalau gambar tak cantik, org nak baca pun malas, betul x?

Setiap produk yang berbayar, aku akan cuba untuk guna dan rasa dulu produk tu mcm mana, wangi ke? sedap ke? berkesan ke? gatal ke? mcm mana ke, aku akan cuba juga " rasa " baru lah aku review sejujur-jujurnya. Berat wehhh nak cerita pasal barang review ni. hahaha. Nak menipu tak leh, berdosa nanti. kofkofkof.
Entry berbayar Seoul_Bucket, Alhamdulillah tokei puas hati, siap nak bagi lg susu pisang. eyay! haha

TQ Illa, tokei boots budak! dia kata gaya kita menulis cool. amboi, semua nak cool neh! haha

Banyak sebernarnya feedback yang baik-baik aku terima untuk setiap produk yang aku review, cuma kadang-kadang aku tak sempat nak bgtau kat korang, apa-apa pun aku bersyukur lah, sbb Alhamdulillah, dorang tak menyesal bayar.

Bukan semua juga produk berbayar, ada jugak produk yang aku ambil dan " tolong " review, tolong sbb nak tolong mereka luaskan perniagaan. Kan orang tua selalu pesan, jika kita bagi orang Happy, nanti orang lain akan bg kita Happy jugak. Aku pegang konsep tu, harini aku tolong orang, esok orang akan tolong aku. Tapi selalu mereka akan bagi produk tu sesuai dengan rate card blogpost aku lah, hehe. Thanks you korang!


InsyaAllah setiap entry aku akan cuba buat sebaik mungkin. Andai ada terlebih terkurang, aku mintak HALAL ye, takut jugak tau if ada yang tak berpuas hati. If korang nak iklan kan barang korang, boleh lah email aku di safura.rara@gmail.com mana aku boleh diskaun aku diskaun, mana leh tolong, aku tolong ye. hehehe.


Ni monthly visitor aku, macam-macam benda orang cari dalam blog aku, hahaha. bila tengok keyword mmg kelakar kdg-kdg, tapi yelah, memang semua benda skrg ni orang google kan, so apa nak heran. Info di hujung jari.

Andai ada komen untuk penambahbaikan juga saya terima, komen je, tegur baik baik ye, nammo komen mcm haters, tak baik tau, Allah nampak. hehehe. sekian~
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...