28 March 2017

ESA GOLDEN JOJOBA, Face Oil Terbaik Untuk Wajah Yang Tidak Menyebabkan Muka Berminyak

HENTIKAN MITOS : GUNA FACE OIL MUKA AKAN NAIK JERAWAT


NO BABE! U WON’T GET MORE PIMPLES IF YOU USE OILS! - Founder Purebysafiyyahosman, SafiyyahOsman

Zaman skrg, semua orang percaya yang skincare berasakan OIL tak bagus, dan menyebabkan muka yang berminyak akan bertambah berminyak. Disebabkan produk korea sekarang semuanya berasaskan air, ( water base ) maka semua produk yang water base tu bagus, dan produk yang oil base ni tak bagus. Ok, mari hentikan mitos ini, tahu tak yang ada face oil yang boleh merawat kulit?

Harini nak cerita tentang Esa Golden Jojoba Face Oil. Produk ni dari Pure by Safiyyah Osman. Macam yang korang tau, produk Pure by SO ni sume natural, tiada bahan kimia, 100% free from chemical, dan dah ramai yg bertukar ke produk natural skrg ni, dan dorg punya face yang problem dah bertambah pulih.


KENAPA FOUNDER PUREBYSAFIYYAHOSMAN PILIH GOLDEN JOJOBA OIL Sebagai FACE OIL?


Golden Jojoba Oil ni tersangat bagus untuk kulit yang sensitif kering atau sensitif berjerawat dan minyak paling dekat dengan minyak yang terhasil dari kulit muka manusia, so that why Golden Jojoba Oil dipilih dr minyak-minyak lain.

Golden Jojoba Oil ini juga mempunyai 10000000 kegunaan dan kebaikkan. Korang boleh guna pada kuku, pada rambut. And then boleh juga buat makeup base! Bila makeup korang " pecah minyak " lagi best!!! Ramai dah yang berpuas hati.

dan yang paling best, ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL ni tekstur dia sangat sangat ringan dan mudah serap. Memang tak terasa minyak langsung bila apply.


Minyak yang mengawal pengeluaran MINYAK JAHAT


Semua jenis kulit sesuai dengan Golden Jojoba Face Oil ni, jangan risau, lelaki atau wanita, kulit biasa atau sensitif ATAU TERLALU SENSITIF, semua boleh guna! If korang ada masalah jerawat aktif dan bernanah juga sesuai guna Jojoba oil ni, sebab Jojoba oil ni adalah minyak yang paling dekat seperti minyak yang dihasilkan oleh sebum kita, so minyak-minyak JAHAT yang keluar berlebihan pun dah takde, sebab Golden Jojoba Face Oilni dah control semua kilang pengeluaran minyak di wajah korang! faham ke tidok ni?

Siapa ada masalah makeup bercapuk atau makeup sekejap dah hilang? okay sama juga, boleh gunakan Golden Jojoba Face Oil ni sebagai base, insyaAllah akan tahan lama makeup dan tiada lagi makeup bercapuk-capuk. Sebelum apply foundation, apply dulu Golden Jojoba Face Oilni.

Okay, lagi 1, kalau korang ada masalah parut jerawat, jika korang konsisten guna setiap hari 1 titis pagi dan malam, lama-lama all the parutsss boleh hilang tau! tapi syaratnya, jangan malas lah, kalau malas apa pun takdakk!


Masalah jeragat!


Okays, korang tau tak, aku ni, sikit-sikit mcm nampak jeragat wei nak tumbuh kat muka, tumbuh pon voleyyy lah! serius, aku dah cuak wei, untuk elakkan jeragat ni, boleh juga guna Esa Golden Jojoba Oil ni wei! Untuk mak-mak korang yg muka dah mula kering, tak bermaya kan, belikan jugak Esa Golden Jojoba Oil ni, insyaAllah kulit muka tak mudah luka dan tak sensitif.

If muka dah mula ada garis atau kedutan kecil ( sama mcm aku ) hahaha. boleh jugak guna Esa Golden Jojoba Oil, haih! dah nak masuk 30an ni, semua masalah. haha. aku naik meluat tau nampak garis-garis halus tu, sakit mata nengoknya! moh lah cegah sebelum teruk! Bila wajah sentiasa lembab dengan minyak baik ni, so kulit akan sentiasa lembut, lembab dan nampak glowning lah secara automatiknya. besh kannnn! haih! tergoda x?

Kalau tergoda, beli lah! apa tunggu lagi, bukan mahal ponnnnn! nak tengok testimoni tak? jom tengok kat bawah!


Ok ok lagi 1, lupa nak cerita, if korang jenis wajah yang ada eczema atau psoriasis, korang WAJIB okay guna Esa Golden Jojoba Oil ni! sebabnya Psoriasis korg akan slow-slow hilang bila kawasan yang bermasalah tu sentiasa lembab dan sentiasa diselaputi minyak baik. Minyak baik tu apa? minyak jojoba ni lah. hehe. Minyak yang kandungan dia semua baik-baik.

Cara menggunakan Esa Golden Jojoba Face Oil :

Hanya titis 1titis di tapak tangan, warmkan dan ratakan ke seluruh wajah. Pakai setiap pagi dan malam sebelum tidur.

So, siapa ada masalah-masalah seperti yang aku cerita kan kat atas, mohon lah beli, produk bumiputra yang sangat bagus dengan harga yang sangat berpatutan.

ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL 
RM36 / 50ml

Follow : 

FB - @purebysafiyyahosman
Whatsapp - +60194163319

stokist dan agent @stokist.purebysafiyyahosman Malaysia dan Singapura

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagusnyaaaaaaaaaaaaaa

Liyana Anuar said...

Argan Oil pun elok juga..hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...