14 April 2017

Cara Yang Betul Minum Green Tea Untuk Kurus

Green Tea Untuk Ibu Menyusu


Hai korangggg! bersiaran lagi! hehehe. Harini nak cerita tentang Green Tea. Green Tea, kalau kita dengar je green tea, apa yang korang akan fikir atau berlegar-legar dalam kepala? Of course lah green tea tu untuk detox, untuk kurus, betul x? yaaaa betul! hahaha. Siapa tak nak kurus, semua orang nak, cuma caranya kena betul. Nak nak ibu menyusu ni, boleh ke ibu menyusu minum green tea? boleh ke ibu menyusu diet?

Eh awak, kalau menyusu tak payah diet lah, nanti berat turun sendiri, walaupun makan nasi 3 kali tambah every day, hahaha. Macam aku ni lah, lapar sokmo, tapi berat turun, kahkah~ #ilovebreastfeeding. Cumanya yang PERLU ialah DETOX, detox itu bagus untuk clearkan atau bersihkan usus kita.

Perbezaan STEA dengan Green Tea yang lain


Harini nak memperkenalkan kata korang STEA. Stea adalah sejenis green tea yang PURE, Teh Hijau Asli dan daun tehnya dipilih daripada sumber yang berkualiti tinggi didunia. Bukan daun teh yang biasa-biasa tu tau!

Apa beza green tea STEA dengan yang lain? kan banyak green tea dipasaran kan, kenapa perlu pilih STEA? okeh, meh mak nak cerita kat anak-anak. hehehe. Daun teh STEA ni diimport dari Jepun, daun teh juga adalah 100% teh hijau, tiada campuran bahan lain. No at all. kalau teh hijau lain tu ada campur-campur kan, yang ni takde ye, so selamat!

Green Tea Yang Tidak Pahit ( Teh Hijau Yang Tak Pahit )


Satu kotak STEA terdapat 28 sachet ( 2gram each ). So sekotak kalau nak minum hari-hari tu tahan lah dalam sebulan. Jika korang boleh lihat, Stea ni jika kita rendam, warnanya tidak pekat, jangan ingat bila jernih tu tak bagus, bagus sebenarnya, bila jernih, so teh hijau STEA ni tidak pahit seperti teh hijau lain dipasaran tu, aku ada minum teh hijau yang pahit, memang tak boleh telan, kelat rasa lidah.

STEA ni memang tak pahit, and tak ada bau-bau herba ke, bau yang meloya-loyakan ke, tiada ye kawan-kawan, boleh minum dengan happy. hehehe. Dasar sangat kita ni kan! hehehe, yang pahit je tak nak, yang tak sedap je tak nak, haha.

Okeh, lagi 1 nak cerita, kita as ibu menyusu ni, risau kan nak minum green tea, tambah-tambah lagi mcm aku ni, banyak pantang larang, haha. Aku nak makan pape mesti takut, takut anak kembung, sampai kawan-kawan gelakkan aku sebab aku banyak sangat pantang. HAHA. aku biasalah paranoid sangat.

Tapi dengan STEA, Stea adalah teh hijau yang boleh diminum oleh ibu yang menyusukan anak, jangan risau, green tea ni tidak mengakibatkan sakit perut atau cirit birit tau. So tidaklah risau anak pun cirit birit lak nanti. Stea juga sesuai untuk seisi keluarga, suami nak minum ke, semua boleh, kongsi-kongsi k, jangan dekuttt. hehe.

Cara yang betul minum green tea


Apa-apa benda pun, korang kena tahu cara minum atau makan dengan betul, kalau salah, effect dia lain tau! Seperti green tea STEA ni, kalau korang nak minum untuk kurus pun ada cara dia.

- 2 kali sehari (pagi dan tengahari)
(Juga boleh bancuh sehingga 3 kali)

Waktu Minum :

- 30min selepas makan
- 1kali selepas sarapan
- 1kali selepas makan tengahari atau
- boleh juga di ambil 30min selepas dinner
- atau boleh juga diambil selepas mengambil makanan berat/berlemak/berminyak.

Cara Penyediaan :

- 1 uncang direndam 2-3min dalam 1 cawan air panas (tapi bukan air menggelegak)
- Simpan uncang di dalam peti sejuk atau bekas kedap udara untuk digunakan tengahari.

Lepas habis minum, sila JANGAN BUANG HAMPAS TEA NI!
- Hampas STEA boleh diguna semula untuk scrub muka dan badan.

TIPS Minum Green Tea


*minum air kosong 3-6liter sehari (boleh juga ikut berat badan setiap 25kg = 1liter air)
*ambil makanan yg boleh tinggikan metabolisma (cth almond, epal hijau, broccoli)
*elakkan pengambilan kafein kerana stea juga ada kafein
*kalau ada ambil product asas COLLAGEN stop dulu. Sebab collagen buat buat selera kita bertambah
*kalau ada ambil sebarang slimming product boleh minum STEA 15-20min selepas ambil produk tersebut.

**TIDAK DISARANKAN MENGAMBIL STEA SEBELUM TIDUR. STEA BERFUNGSI DENGAN CEPAT WAKTU SIANG UTK MEMPERCEPATKAN PROSES PEMBAKARAN LEMAK.

**Penurunan berat badan adalah bergantung kepada metabolisma badan masing-masing. BAGI PENGGUNA YANG METABOLISMA RENDAH DISARANKAN UTK MENGAMBIL LEBIH SAYURAN DAN BUAH-BUAHAN.

Bab makan or minum, kita org Islam sangat particular bab halal haram kan? Green Tea STEA ni disahkan Halal oleh JAKIM. So boleh diminum tanpa ragu-ragu. apa lagi, boleh lah dapatkan STEA ni, moga dapat kurus detox-detox sebelum raya. hehehe.


Harga Sekotak STEA 28sachet
RM60 Sahaja!

Untuk dapat kan STEA ni, korang boleh contact ejen-ejen berdekatan korang okay! TQ for reading!

*Johor*

Eja Shafeie 013-7229688 Kulai dan JB tengah
Liza Iza 017-7378745 Senai dan Tiram
Noorasrah bt Abdul rahim 017-7365334 Pasir Gudang dan Masai
Nurulfarhana 016-4446737 Ayer Hitam dan Parit Raja
Zuliza 017-338 1418 Batu Pahat dan Kluang

*Selangor dan Putrajaya*

Afiqah Zaidi 019-6667293 Klang Valley dan KL
Syira Zakaria 012-3655394 Bangi dan Kajang
Aya 019-3164845 Uitm Puncak Alam dan Saujana Utama
Zai Keflee 019-3020222 Shah Alam dan Alam
Megah Zairul Zailan 016-6370891 Puchong dan Putrajaya
Najdah 012-9563538 Subang Bestari dan Denai Alam
Syakirah 019-3366619 Puchong dan Petaling Jaya

*Negeri Sembilan*
Noradlin 016-3202444 Seremban dan Kuala Pilah

*Kedah* 
Junaida saidin 013-364 8583 Sungai Petani

*Brunei*
Nuraini Salina +6738902350

4 comments:

najihahfara said...

hai akak! lamanye x komen kat blog akak hehe. baru nak aktif semula.

Unknown said...

Ada ejen org brunei yg lain lagi kh?

Hamba Allah said...

Ada ejen org brunei yg lain lagi kh?

Hamba Allah said...

Ada ejen org brunei yg lain lagi kh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...