12 April 2017

Menang Satu Minggu Satu Hotel Sepanjang Bulan April Dengan Traveloka

Korang suka pergi tidur hotel tak? Macam kakak Princess kan, asal lama sikit tak berjalan, dia akan cakap " ibuu, kakak rasa kakak nak tidur hotel lah, lama kakak tak tidur hotel ", " ibuu, lama kakak tak naik aeroplane, bila nak pergi naik aeroplane ibuu? ", ko tengok anak aku demand ke tak? haha. kami jenis tak suka melepak-lepak tak tentu hala tau sebenarnya, tapi kami suka pergi bercuti, bercuti tidur hotel, jalan-jalan. gitu~ Kalau pergi lepak-lepak mall ke, malassss.

Tapi tahun ni, kita tak digalakkan bercuti ke luar negara, ada dengar-dengar tak? yelah, matawang dan ekonomi kita teruk kan? so, kita lebih digalakkan bercuti dalam negara je. Tapi kalau korang ada bajet lebih nak bercuti luar negara, boleh jeee. Tiada masalah. Tapi kalau bajet ciput macam aku, hahaha. Boleh lah kita cari hotel-hotel murah dalam negara je. Langkawi ke, Melaka pun dah best dah!

Bila cerita pasal hotel, apa yang bermain difikiran? of course TRAVELOKA, nak bercuti, malas nak call receptionist dan buat survey??? okay takpe, cara senang book hotel, buka je Traveloka, senang! pilih tarikh, pilih lokasi, siap! cari lah hotel yang paling best dan yang " kena " dengan budget korang.

Dan yang lagi best, dalam bulan APRIL 2017 ini, Traveloka ada buat 1 kempen iaitu Four Weeks Four Hotels. Apa itu empat minggu empat hotel? okay, macam ni, meh nak cerita. hehe. Aku bab bercuti ni aku sukaaaaa. HEHE.

Bermula 3 April lepas, korang boleh selalu lah menjengah album di FB Traveloka, kerana mereka akan update tentang 1 hotel yang unik pada minggu tu. Maksud unik tu, mereka akan update hotel yang best quality contoh seperti location, breakfast buffet, pool atau view untuk korang stay. Pastinya dengan harga yang TERBAIK.

dan tugas korang senang je, just komen disitu ( gambar atau album ), kenapa korang suka nak stay di hotel tersebut dan kenapa korang " need a break ". Jangan lupa juga untuk share album tu dan tag ( dua orang ) kawan-kawan korang.

Korang dapat apa nanti? korang akan dapat diskaun atau pun dapat FREE terus untuk menginap di hotel tersebut. Bukan senang nak dapat penginapan PERCUMA kan. Bestnyaaa! Mohon aku boleh menang, haha. Doa banyak-banyak please. Hotel yang akan di pilih adalah random, seperti yang lepas, hotel yang terpilih adalah 5 Hereen ( a museum residence ).

Kalau korang lucky kan! boleh dapat stay 2 hari 1 malam tau! plus breakfast pulak tu! worth Rm499. Siapa nak bagi, bestnyaaaa!

Even dalam Malaysia sekali pun, banyak tempat-tempat atau hotel-hotel yang menarik kan, cuma kita je kadang-kadang tak habis explore. Kalau nak tau mana tempat atau hotel yang menarik di Malaysia ni, kita tunggu Traveloka tolong kita cari, kita tak payah susah-susah.

Korang just follow rapat-rapat FB Traveloka atau selalulah buka website Traveloka untuk update terkini. Jangan lupa juga bukak Album Traveloka untuk mengetahui hotel apa yang terpilih pada setiap minggu sepanjang April ini okay!

Good luck korang!

Jangan lupa join contest! share banyak-banyak tau.

#TravelokaWinAStay
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...