Image and video hosting by TinyPic

24 May 2017

Kakak Princess New Addiction DC Super Hero Girls

DC Super Hero Girls Webisodes 


Hai korang! anak korang minat tak Super Hero? Kalau kakak Princess, dia mmg suka watak super hero ni, contoh macam Spiderman, Ultraman, Boboiboy, kan dorang macam super hero, so memang dia suka sangat, ' power ' yang watak-watak ni ada yang buat dia teruja, dapat menyelesaikan apa juga masalah yang datang.

And now, ada pulak Super Hero Girl!!! lagi lah dia suka!!! sebab kalau aku nak belikan ultraman kat dia, dia mesti cakap " ibu, kakak kan girl, mana boleh beli Ultraman " eh, bijak pulak anak aku! hahaha. so kali ni, ada Super Hero Girl, so okay lah! boleh belikan kat kakak. hehehe.


Okay, untuk yang masih tertanya-tanya, apa itu DC Super Hero Girls, meh nak cerita sikit lah. DC Super Hero Girl ni sebenarnya ialah American Super Hero Action Figure dari DC komik. Komik ni dah ada di pasaran sejak 2015 lagi.

DC Super Hero Girls percaya setiap orang mempunyai kuasa untuk menjadi seorang wira dan dapat membuat perubahan pada dunia. DC Super Hero Girls juga memberi inspirasi kepada kanak-kanak perempuan untuk merealisasikan potensi dalam diri dan menjadi wira dalam diri mereka. Bagus kan? memupuk kanak-kanak supaya menjadi berani!

Yang paling best! DC Super Hero Girls akan melancarkan new webisodes! Best kannnnn! Bukan itu saja, ada juga toys DC Super Hero Girls by LEGO dan lain lain seperti apparels, footwear dan stationery, semua tu korang boleh dapatkan di Toys "R" Us stores. woooweee, new fenomena begin!  


Last week kakak Princess dah receive Super Hero Girls Toys dia, happy kemahen! macam tak pecaya, yang dalam kotak besar tu semua toys dia, masa bukak kotak tu, tak habis-habis wow wow wow je! semua dibukanya sekali gus, Yelah, excited sangat kan! asyik cakap " TQ ibuuu, TQ ibuuu " haha. Yelah-yelah! tau lah happy kan! hehe. 

Kakak dapat 2 Slingshot and 3 super hero girl ( Wonder women, Supergirl, Batgirl ), suka sangat dia, petang tu juga ajak pergi taman sebab nak main. Sabar jelah. 2 3 hari ni tak habis-habis lah dengan Super Hero Girls dia. Sambil belek toys, sambil buat action, nak tiru gaya Super Hero Girls lah kata kan! 


tak dapat buat action di taman, atas katil pun jadilah, sambil melompat-lompat gaya super hero girls. hehe. Bagi aku, dengan adanya Super Hero Girls ni, takde lah anak perempuan kita nak sibuk tiru watak super hero lelaki kan, so dorang boleh je meniru watak super hero girl ni, Super Hero, tp gegirl! auchhh! hahaha




About DC Super Hero Girls

At Super Hero High, iconic Super Heroes like Wonder Woman, Supergirl, Batgirl, Harley Quinn, Bumblebee, Poison Ivy, and Katana navigate all the twists and turns of high school. United by friendship, the DC Super Hero Girls empower kids to shine with confidence and courage, especially while they combat those overwhelming, exciting, and awesomely awkward moments of growing up.

Jangan tak tahu ya, anak perempuan kepada Dynas mokhtar ( Khyra ) adalah " duta " bg DC Super Hero Gils Malaysia tauuu! hehehe. Nantikan video dr Khyra nanti tau!

Dan lagi 1, jangan lupa untuk join DC Super hero girls Instagram Contest! senang je syarat-syaratnya, rugi kalau tak join! Hadiah sangat lumayan tau!


Instagram Contest Steps :

Dress up as your favorite DC Super Hero Girls character and stand a chance to win one of the 3x DC Super Hero Girls Action Playset by Mattel worth RM229.90 each!

-Step 1: Dress up as your favorite DC Super Hero Girls character
-Step 2: Snap a photo of you in your most heroic pose
-Step 3: Post your photo on Instagram with the hashtag

#DCSuperHeroGirlsMY
*Please ensure your Instagram account is set to “public”

-Closing date of contest is 21 May - 20 June 2017
-Terms and conditions apply.

DC Super Hero Girls Challenge Prizes :

Champion will receive DC Super Hero Girls toys by Mattel worth RM700 and above

-1 st runner up will receive DC Super Hero Girls toys by Mattel worth RM500 and above
- 2 nd runner up will receive DC Super Hero Girls toys by Mattel worth RM300 and above

For more info about DC Super Hero Girls :

Official website:

Official YouTube channel:


TQ for reading! Jangan lupa join contest okay!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com