24 July 2017

Misi Menghabiskan GAJI sebelum GAJI - Smiggle SALE

Esok gomen gaji, aku ingatkan harini. HAHA. Orang lain sebelum gaji, simpan duit, aku menghabiskan duit. Skali tak keluar, memang tak keluar, skali keluar, rabak, better duduk rumah kalau taknak cari nahas, hahaha.

Ni kes diana lah ni, dgn kak Yana Ujang, last week bagitahu aku, Smiggle ada sale, pencil-case Rm28 je, kalau tak Rm70, mak dah lama usha dari jauh, nak beli kat kakak Sophea. Tapi mengenangkan rm70, mak duduk jauh-jauh sikit. HAHA. ni dah offer, makan meh lah kita beli.

Skali skala, aku pun tak manjakan Princess dengan barang mahal-mahal, tapi kalau aku rasa aku ada rezeki lebih, nak hadiahkan kat anak, aku belilah. huhu. Tak salah kan, jangan risau, kita yang didik anak kita. Barang-barang smiggle ni mmg mahal, tak dinafikan, tp kalau skali-skala beli as a reward untuk anak, apa salahnya. hehe.

Cantik beg ni, tapi tengok harga, telan ailio, beg ni takde sale ye. HAHA.

Then sementara tunggu diana, singgah MPH, aku seram sebenarnya nak masuk MPH, tapi, singgah jugak sbb nak cari novel. HAHA. skali tengok ada book fair pulopppp. adudududud. ok lah usha-usha, mcm nak usha je, tapi TERbeli jugerrrr. HAHAHA. nasib sale.

beli mendalah ni untuk kakak, nak bagi dia rasa seronok untuk belajar, main sambil belajar kekdahnyaaa. hahaha. sale tadi, jadi rm30 lebih je, murah kan! Then beli buku untuk adik juga, senang! nanti ajar kakak, takde lah adik kacau. adik baca buku adik okays!

Yeay! NOVEL yg dicari, aku mmg dari dulu ikut novel dari Siti Rosmizah ni, ehhhh skali ada keluar plak Andai Itu Takdirnya 2, adududuududud. lemahhh! novel yg sebelah tu, beli pun tak habis lg baca hoi! ni dh beli yang baru, bila nak baca ni, sayangggg jom lepak tepi pantaiii, acah-acah duk tepi pantai baca novel. #berangan. Novel dapat less tadi, rm32 jeee. Korang cepat pergi beli. #teamSitiRosmizah

See, dalam pada nak jimat-jimat, penuh tangan, hahaha. nasib semua sale. kofkofkof. TQ kak ain sebab temankan hamba. Nanti kak ain beli tau buku omputih tu. kihkih. 

1 landyard untuk ibuu, satu pencil case untuk kakak, mesti kakak suka, nanti kakak belajar pandai-pandai lagi, ibuu beli hadiah lain pulak untuk kakak. Aku suka bila kakak ada achieve apa-apa, aku akan hadiahkan sesuatu untuk dia, untuk naikkan semangat dia, tu cara aku, jangan kecam pulak. Mungkin cara kira berbeza, mom knows best kan. ok BAI!

5 comments:

Chekgu Azrine said...

murah dah tu rara..anak akk yg yaya tu berzikir je kat telinga akk yg kawan2 dia smeua pakai smiggle..dah acaner tu

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg

mama tisya said...

keychain yg huruf tu ankdara ada...wangi...ciksu die bg adiah ms busday aritu...pastu dpt penselcase skali...

Bro Framestone said...

Apa ke jadahnya semua ini hahahhahah gila la, bila anak2 pun terpengaruh dengan jenama ini...

Bak kata Chekgu Azrine... anak dia berzikir dekat telinga..

Yana MIB said...

tgh sale je mampu masuk smiggle tu..tidak kalu jeling dr luar je lahh..seram nk masuk..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...