Image and video hosting by TinyPic

07 August 2017

Gojes Meetup and Sambal Tumis Udang Petai

Lama tak jumpa dak-dak Gojes kesayangan ni, last minute plan, Jumaat tu baru hegeh-hegeh kata nak jumpa, selalu last minute plan baru janji, kalau plan awal-awal tak jadi. Last aku jumpa dorg ni masa Family Day kami, huhu, rasa lama gila tak jumpa dorg. Rennnduuuu~

So plan nak jumpa Sabtu, kat Taman Layang-layang Kepong ni, ingat 4 5 orang je join, lastnya, ramai pulak nak dekat 10 orang, yeay! hehehe. but yelah, selalu mana-mana gather mst ada ciknaa, tapi kalini cik puan admin kita dah jauh, so tak dapat lah ciknaa join.

As usual, pot luck, mcm mcm makanan ada, tp aku idak lah ber pot pot sangat, beli je nasi lemak mek, hahaha. Asalnya nak buat brownies, tapi malam tu Alfi batuk selsema teruk, batuk sampai tak tidur, huaaa. Then tak menjadilah brownies mak tu. Kesian mak yong mak yong sekalian. ampunnnn~

ni makyong dgn Ika, dah mcm ikan duyung dah makyong bersimpuh. AHAHAHA. 

Tirah dan anak-anak terunanya, pestime rasanya jumpa cikgu ni, selalu jumpa dalam FB je, walaupun xpenah jumpa, sembang mcm dah kenal lama, kahkah, gitulah gojes.

Khai dengan puding milo oreo dia, kegigihan buat kul 3am. hahaha. Sedappppp! nak buat lah nanti, rasa oreo dengan puding milo tu ngam sangat.

Tetamu terakhir, kak yana and ujang, bangun-bangun tidur, trus makan, best kannn! hahahahaha. Kali ni taukeh teh tarik tak buat tek tarik, semua org ternanti-nanti, susu habis katanya. Janji kami kul 8am, tapi last-last khai sorang je sampai kul 8am, kami semua 9am, HAHAHA. Janji melayu.

Papa rajin nau layan anak dara tu nak main layang-layang, tapi angin xde, dah nak balik, baru layang-layang naik. HAHAHA. pengorbanan papa demi anak. luls. Agak-agak anak-anak dah merengek, maka pulanglah kita. hehe.

mak mak sangat kan! semua pakai baju, sarung tudung yang asal boleh. HAHAHA. aku pun pakai tudung sarung je, xde masa nak belit belit shawl bagai.
acara wajib, bergambar beramai-ramai, walaupun pic semua ntah hape-hape, layankan jelah, kak yana ni ntah kenapa, buat aksi mata ke atas pulak, belum lagi free style masa ni. HAHAHAHAHA.

Hari Ahad asalnya nak ke Ikea, tapi mcm malas, best pulak golek-golek atas katil, so duk rumah, lunch masak sambal tumis petai, pestime aku masak ni, ingatkan susah, campak-campak je siap, lepas makan petai, rasa membuak pulak susu, hahaha. Rezeki betul. Nasib susu tak bau petai, hahahaha.

Ada orang kata mkn petai angin, aku takde pulak angin, ok je, selalu nak susu banyak, makan peria, ni makan petai pun susu meriah, ok lepas ni leh cari petai, even dulu tak makan petai, sejak jadi mak mak ni, semua telan. haih! hahaha.

ok lah, itu je, baiiiii~ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Hi! Sarah singgah sini :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/07/day-1-ten-things-you-want-to-say-to-10.html

    ReplyDelete
  2. bestnya rara.. takde rezeki lagi nak jumpa korang semua.. huhu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com