16 August 2017

MURAD City Skin Age Defense SPF 50

Produk Membaik Pulih Kulit dan Mencerahkan Kulit Wajah


Selepas aku stop pakai apa-apa produk wajah, kulit wajah aku kusam, serius, kalau tak makeup, macam orang sakit. Stress pun hado, last-last jumpa produk Doctor Murad, produk Doctor Murad ni memang best lah, siapa yang tak kenal kan?

Aku tanpa ragu-ragu try lah Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50. kenapa aku cuba produk ni? Sebab aku nak :

-Baikpulih semula kulit wajah aku

-Betulkan semua tona kulit

-Melindungi kulit aku dari UVA/UVB, blue light, pencemaran dan infrared radiation


Bahayanya Cahaya Smart Phone Pada Wajah


Sekarang ni, cuaca sangat panas, kalau keluar lunch, rasa mcm matahari terpacak atas kepala. Yelah, lapisan ozon dah menipis kan, memang terik hamat, kalau tak pakai sun block, memang korang cari nahas lah wei, mau burn kulit. Kalau korang tercari-cari produk untuk melindungi kulit dari cahaya matahari, aku suggest sangat Murad City Skin SPF 50 ni.

Sejak aku pakai Murad City Skin SPF 50 ni, rasa selamat sikit kulit tu, takde rasa burn sangat. DAN, tahukah korang? even korang tak kena matahari pun, tahu tak blue light, iaitu cahaya dari smart phone, PC dll juga boleh merosakkan kulit wajah kita. Jangan pelik kenapa kulit still burn even tak kena matahari.

sebotol 50ml, sangat Tahan Lama! Korang pakai sikit je.

Penerangan.

Aku suka pakai Murad City Skin Age Defense SPF 50 ni sebelum makeup, so, memang terlindung lah kulit aku. Produk ni cecair tau, tak pekat, tak cair, ( mineral sunscreen ) Kalau apply di wajah, dia ikut warna kulit kita.

Cara menggunakan Murad City Skin Age Defense SPF 50 :

- Goncang botol

- Apply di seluruh wajah dan leher

- Avoid contact with eyes

Then korang boleh makeup seperti biasa.

See, lepas apply, cepat je dia meresap dalam kulit, kulit jadi glowing. jika kulit sensitif, takpe, boleh je guna, tiada masalah, produk ni juga fragrance FREE.

Dari muka yang tak bermaya tadi, terus nampak fresh, serius, lepas almost 3 weeks menggunakan Murad City Skin Age Defense SPF 50, rasa mcm tona kulit aku dah sekata balik, kulit pun rasa sihat, susah kan jadi orang perempuan, hahaha. Semua nak kena jaga, kalau tak kang jadi kak limah puler.

More Info :

Instagram MuradSkincare

Facebook Murad.Malaysia

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...